Ik kom aan na 23:59. Welke datum vul ik in?

Bij het maken van een reservering is het van belang dat u de exacte datum aangeeft waarop u vertrekt en terugkomt. Vooral de datum waarop u terugkomt verdient de nodige aandacht, zeker als u na middernacht aankomt. Stel dat u op 3 mei om 23u uw auto op de parking zet en op 7 mei om 00u30 terug komt, dan vult u voor de parkeertermijn van uw auto 3 mei in als startdatum en 7 mei als einddatum. U betaalt dus voor 5 dagen parkeren, met name voor 3, 4, 5, 6 én 7 mei.

Waarom moet ik de exacte datum invullen?

Het is nuttig om te weten dat parkingbeheerders met hele dagen rekenen. Met halve dagen rekenen is immers logistiek en organisatorisch niet mogelijk. Men moet in de parkeerplanning rekening kunnen houden met mogelijke vertragingen van de klanten en andere onvoorziene omstandigheden. Die hebben beiden een impact op het al dan niet nakomen van de afgesproken aankomst- en vertrektijden. Wat de prijs betreft maakt het dus niet uit of u om 00u30 of 23u30 aankomt of vertrekt. Het voordeel van deze prijsberekening is dat u zelf niet snel moet bijbetalen als u vertraging heeft.

Doorgaans hanteert een parkingbeheerder uw aankomsttijd op de luchthaven (tijdstip van landen) als het tijdstip waarop u met uw auto vanop de parking vertrekt. Wanneer u om 23u50 landt, dan geeft u dus deze tijd op als aankomsttijd voor de parking. U geraakt dan niet voor middernacht op de parking maar hoeft daar geen extra dag voor te betalen. De parkeeraanbieder A-Park Tiefgarage is de enige uitzondering. Hier wordt uw aankomsttijd bij de parking zelf gerekend.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.