Bespaar tot 70% met off site parking

Wist je dat je tot 70% kan besparen op parkeren bij luchthavens? Parkeren bij particuliere bedrijven rondom de luchthaven is vaak veel goedkoper. De particulieren parkings beschikken over een eigen shuttle bus die je gratis naar de luchthaven brengen. Uit onderzoek van Parkos blijkt dat je deze zomer tot wel 70% kan besparen met off site parking.

 

Vergelijk de prijzen bij Zaventem en Charleroi

Zaventem, het grootste airport van België, telt 9 officiële parkings tegenover Charleroi met 5 officiële parkings. Beide airports bieden diverse zowel duurder opties waarbij dichter bij het airport parkeert aan als goedkopere waarbij je met shuttle wordt vervoerd naar het airport of de loopafstand langer is. Bij Discount 1 op Zaventem betaal je €61,- voor 8 dagen parkeren. Dezelfde parkeerperiode kost €35,- bij de goedkoopste off site parking. In Charleroi is er een vergelijkbare situatie, een week parkeren kost €51,-. De goedkoopste off site parking kost daar € 33,- Zowel bij Zaventem als bij Charleroi brengt de gratis shuttlebus je naar de luchthaven.

 

Waarom kosten officiële parkings meer?

Het grootste voordeel van parkeren bij officiële luchthavens is dat de parking veelal dicht bij de terminal is. Hierdoor hoeft je niet met de shuttle bus en loop je direct naar de terminal. Deze extra luxe verklaard de hogere kosten. Echter, de meest goedkope parkings van officiële luchthavens bevinden zich niet op wandelafstand. Wanneer we naar Zaventem kijken bent je met het goedkoopste plekje afhankelijk van de bus die je naar de luchthaven brengt. Bij Charleroi is er geen shuttle bus. De wandelafstand is 20 minuten naar terminal 1. De dure parkings zijn dan ook de reden dat off site parking steeds populairder wordt. Daarnaast bieden off site parkings vaak extra garanties zoals verzekering, camerabeveiliging, kinderzitjes en hulp met bagage.

 

   Charleroi   Zaventem 
Offsite parking shuttle 
1 auto
 € 33,00  € 35,00
Official parking shuttle 
1 auto
 € 51,00  € 61,00
Offsite parking valet
1 auto
 € 80,00  € 122,00
Official parking valet
1 auto
 -  -

 

Openbaar vervoer en Taxi

Zowel Zaventem als Charleroi zijn uitstekend per bus, trein of taxi te bereiken. In enkele gevallen ben je zelfs goedkoper uit met het openbaar vervoer dan met uw eigen auto te reizen. Maar ook hier zien we dat je bij Zaventem duurder uit bent. Naast de trein, bus en taxi kunt je er natuurlijk ook voor kiezen om je af te laten zetten door familie en vrienden. Zaventem biedt reizigers een gratis drop off zone. Bij Charleroi betaal je een kleine vergoeding voor een drop off.

 

   Charleroi   Zaventem 
Trein 50 KM
2 volwassenen
 € 26,80  € 56,80
Trein 100 KM
2 volwassenen
 € 56,80  € 76,80
Trein 50 KM
2 volwassenen 2 kinderen 
 € 26,80  € 56,80
Trein 100 KM
2 volwassenen 2 kinderen 
 € 56,80  € 76,80
Taxi 50 KM
1 auto
 € 73,00  € 82,00
Taxi 100 KM
1 auto
 € 114,00  € 99,00

 

Vergelijk de verschillende mogelijkheden

Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om vervoer naar de luchthaven. De eigen auto is hiermee vaak het comfortabelst maar zeker niet het goedkoopst als je bij de officiële luchthaven parkeert. De beste manier om een beslissing te nemen, is door de verschillende opties te vergelijken. Ben je benieuwd hoeveel geld het jou kost om te reizen naar Zaventem of Charleroi? Vergelijk de parkings via Parkos.

 

* Voor dit onderzoek zijn de prijzen op de grootste luchthavens vergeleken met de prijzen op de website van Parkos.be voor een periode van 8 dagen, van 1 t/m 8 augustus 2022.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.