Wat kan ik doen bij schade?

U heeft uw autosleutels in goed vertrouwen afgegeven bij aankomst en na terugkomst van uw reis wilt u in uw auto stappen om naar huis te rijden. Wanneer u schade constateert, kan dit een enorme domper zijn. Veel parkings controleren de staat van uw auto bij aankomst en terugkomst. Wanneer dit niet gebeurt, is het verstandig om dit zelf goed bij te houden. Eventueel samen met een medewerker.

De schade dient u altijd direct te melden bij de parkeeraanbieder en het is goed om hier een bevestiging van te vragen. Wanneer u dit niet doet, kan er nooit aangetoond worden dat het op het terrein van de parking is gebeurd. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor schade. Wanneer de oorzaak van de schade niet is aan te tonen, is het mogelijk dat de schade niet wordt vergoed. U kunt ook contact opnemen met uw verzekeraar om u over de schade te laten adviseren.

Aangezien Parkos zelf geen parkeerterreinen beheert, ligt de beslissing altijd bij de parkeeraanbieder. Wij helpen u graag om uw klacht goed te vertalen en door te geven aan de parking.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.