Parkos
user
Toggle Navigation
Alles wat u moet weten over Kiss & Ride tarieven en regels op Eindhoven Airport
5 minuten leestijd

Alles wat u moet weten over Kiss & Ride tarieven en regels op Eindhoven Airport

Het Kiss & Ride-gebied van Eindhoven Airport biedt een snelle en gemakkelijke manier om reizigers af te zetten of op te halen. In deze blog bespreken we de actuele tarieven, regels en handige tips om uw bezoek zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat is Kiss & Ride?

Kiss & Ride is een speciaal ingerichte zone direct voor de terminal van Eindhoven Airport. Hier kunnen bestuurders kort stoppen om passagiers uit te laten stappen of op te halen, zonder de noodzaak voor langdurig parkeren. Dit systeem zorgt voor een vlotte doorstroming van het verkeer en voorkomt opstoppingen op het vliegveld.

Locatie en Toegang

Het Kiss & Ride-gebied bevindt zich direct voor de ingang van de terminal. Bij het naderen van het vliegveld volgt u eenvoudig de borden met “Kiss & Ride” om de juiste route te nemen. Het gebied is ontworpen voor korte stops en is daarom duidelijk gemarkeerd en gemakkelijk toegankelijk.

Locatie en Toegang

Tarieven en Parkeertijd

Eindhoven Airport hanteert de volgende tarieven voor het gebruik van de Kiss & Ride-zone:

  • Eerste 10 minuten: Gratis
  • 11 tot 30 minuten: €2,50
  • 31 tot 60 minuten: €5,00
  • Elke extra 30 minuten na het eerste uur: €2,50

Belangrijke Opmerkingen:

  • Maximale Parkeertijd: Het is belangrijk op te merken dat de maximale toegestane parkeertijd in de Kiss & Ride-zone 2 uur is.
  • Betalingsmethoden: Betaling kan eenvoudig worden gedaan bij de uitrijzuilen. Zowel contant geld als pin- en creditcardbetalingen worden geaccepteerd.

Regels en Richtlijnen

  1. Blijf bij uw Voertuig: Het is essentieel dat bestuurders hun voertuig niet onbeheerd achterlaten in de Kiss & Ride-zone. Dit om verkeersopstoppingen te voorkomen en de doorstroming te bevorderen.
  2. Volg de Instructies: Er zijn verkeersbegeleiders en borden aanwezig om u te begeleiden. Volg hun aanwijzingen om een soepele ervaring voor iedereen te garanderen.
  3. Wees Tijdig: Om extra kosten te voorkomen, is het raadzaam om uw passagiers tijdig te informeren over uw aankomst, zodat zij klaarstaan om opgehaald te worden.

Handige Tips voor een Vlotte Ervaring

  • Communicatie is Key: Zorg ervoor dat u in contact staat met de passagier die u komt ophalen. Dit minimaliseert wachttijden en voorkomt extra kosten.
  • Vermijd Piekuren: Als het mogelijk is, probeer dan de drukste tijden op de luchthaven te vermijden. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere ervaring.
  • Overweeg Alternatieven bij Vertragingen: Mocht de vlucht van uw passagier vertraging hebben, overweeg dan om tijdelijk te parkeren in de kortparkeerzones om extra kosten in de Kiss & Ride-zone te vermijden.

Wat te Doen bij Overschrijding van de Parkeertijd

Als u verwacht langer te moeten wachten dan de toegestane tijd in de Kiss & Ride-zone, is het verstandig om gebruik te maken van de reguliere parkeerfaciliteiten van Eindhoven Airport. Dit voorkomt niet alleen extra kosten, maar zorgt ook voor een ontspannen wachttijd.

Conclusie

Het Kiss & Ride-systeem van Eindhoven Airport is ontworpen om reizigers en hun chauffeurs een snelle en efficiënte ervaring te bieden. Door op de hoogte te zijn van de tarieven, regels en handige tips, kunt u zorgen voor een probleemloos bezoek aan het vliegveld. Vergeet niet om altijd de aanwijzingen ter plaatse te volgen en, indien nodig, gebruik te maken van de andere parkeermogelijkheden die de luchthaven biedt.