Valet Parking

Tijdens het vergelijken van parkeerprijzen zult u ongetwijfeld de term Valet parking tegen gekomen zijn. De grote vraag is nu wat valet parking nou precies inhoudt en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is valet parkeren?

Het grote verschil met valet parking ten opzichte van het traditionele parkeren op een parking is dat u bij Valet parking zelf niet naar een parkeerterrein hoeft te rijden. Kort door de bocht: u rijdt zelf naar de vertrekhal toe en geeft uw auto af aan een medewerker van een parking die uw auto parkeert. Het grote voordeel is tijdswinst, u hoeft immers niet meer met een shuttlebus naar het vliegveld.

Hoe werkt valet parking?

Stap 1. Maak een reservatie

U maakt op Parkos een reservatie waar er bij de prijs duidelijk Valet parking staat vermeld. Zodra u de reservering heeft gedaan ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging met duidelijke instructies. Denk hierbij aan locatie waar de medewerker zal staan of het nummer wat u van te voren moet bellen.

Stap 2. U rijdt zelf naar de vertrekhal

In tegenstelling tot shuttle parkeren rijdt u zelf naar de vertrekhal. In de bevestiging staat duidelijk vermeld waar de medewerkers van het parkeerterrein exact op u staan te wachten.

Stap 3. Geef uw autosleutels af aan de parkeermedewerker

Op het afgesproken tijdstip zal de medewerker bij de vertrekhal op u staan te wachten. Deze zal samen met u uw auto op eventuele schade controleren zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan. Vervolgens zal de medewerker uw autosleutels in ontvangst nemen en kunt u op reis gaan.

De medewerker rijdt vervolgens met uw auto naar de locatie van de parkeerplek en zal hier uw auto voor u parkeren.

Stap 4. Na terugkomst, het in ontvangst nemen van uw auto

Op het moment dat u na terugkomst op het vliegveld bent kunt u telefonisch contact opnemen met de parking. Een medewerker van de parking zal vervolgens met uw auto naar een afgesproken plek bij de aankomsthal rijden en u hier treffen. Vervolgens controleert u uw auto op eventuele schades en kunt u uw reis naar huis verder vervolgen.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voordelen
  • Tijdwinst. U rijdt zelf naar de vertrekhal waardoor u geen onnodig tijdverlies heeft.
  • Gemak. Geen shuttlebus die u naar de vertrekhal brengt, gewoon comfortabel met uw eigen auto.
Nadelen
  • Vertrouwen. U ziet niet waar en hoe uw auto geparkeerd wordt, dit vraagt een stuk vertrouwen in de parkeeraanbieder.
  • Kosten. Valet parkeren is doorgaans duurder dan shuttle parkeren.
Help