9,1/10 3.099 beoordelingen

Parking Charleroi Airport

Wijzig vliegveld
om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Parkeeraanbieders 18
Best beoordeeld Park.Oli
Goedkoopste Yess Parking
Dichtstbij de luchthaven Fast Park Charleroi
 1. Goedkoop parkeren
 2. Shuttle parking
 3. Lang parkeren
 4. Vergelijk parkings

Parkeren bij Charleroi

Parkeren luchthaven Charleroi Airport hoeft voor jou geen gedoe te zijn. Op onze website kun je gemakkelijk en snel de beste en meest voordelige parkeeraanbieder kiezen. Reserveer meteen jouw ideale parkeerdeal. Charleroi Airport is de op een na grootste luchthaven van België, waar jaarlijks meer dan 8.000.000 passagiers doorheen reizen. Deze luchthaven staat ook bekend als de Luchthaven van Gosselies en bevindt zich ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. In de volksmond wordt het Brussels South Charleroi Airport genoemd, en het ligt op 46 kilometer afstand van Brussel.


De luchthaven werd opgericht in 1919, oorspronkelijk als een vliegschool. Pas vanaf 1997 begonnen er enkele passagiersvluchten vanaf Brussel Charleroi te vertrekken. Het duurde tot 2001 voordat de luchthaven volledig operationeel was voor passagiersvluchten, met 773.431 passagiers die de luchthaven dat jaar bezochten. In de daaropvolgende zestien jaar groeide dit aantal tot 8.029.680 passagiers in 2016. Sinds 2008 zijn de passagiersaantallen jaarlijks sterk toegenomen, mede dankzij de bouw van een tweede terminal in dat jaar, waardoor Brussel Charleroi Airport jaarlijks nog eens 5.000.000 passagiers extra kan bedienen. Tegenwoordig wordt er gekeken naar mogelijkheden tot verdere uitbreiding van de luchthaven. Luchtvaartmaatshappijen zoals Ryanair, TUI Fly en Wizz Air bieden vluchten vanaf Charleroi Airport aan.


Vergelijk parkings bij Charleroi Airport


Met de enorme stroom mensen die via luchthaven Charleroi reizen, is de vraag naar parkeren Charleroi Airport groot. Parkeren op P1, P2 of P3 met rechtstreekse toegang tot luchthaven Charleroi kan behoorlijk prijzig zijn. Kies daarom voor een voordelige parkeeroptie die ook nog eens betere service biedt dan de officiële parkings. Door drukte wordt een vroegtijdige reservering aangeraden. Als je via Parkos een parkeerplek reserveert bij een van de verschillende aanbieders bij Charleroi Airport, ben je verzekerd van een betrouwbare aanbieder en altijd de beste service. Goedkoop lang parkeren bij Charleroi Airport is nog nooit zo eenvoudig geweest. Andere nabijgelegen luchthavens zijn: Zaventem en Maastricht Airport.

Goedkoop parkeren bij Brussel Charleroi Airport

De trend van de afgelopen jaren is dat vliegen steeds goedkoper is geworden. Als vliegen goedkoper wordt, waarom zou parkeren bij luchthavens dan duur moeten zijn? Wanneer je via Parkos jouw parkeerplaats reserveert, ben je verzekerd van de laagste prijs en kun je veilig en betrouwbaar jouw auto parkeren. De parkeeraanbieders die je via Parkos kunt boeken, zijn aanbieders die hun parkings rondom Brussel Charleroi Airport hebben. Je kunt via Parkos niet parkeren op het parkeerterrein van de luchthaven van Charleroi. Doordat de parkeerterreinen zich rondom de luchthaven bevinden, is de prijs die je bij Parkos krijgt voordeliger in vergelijking met het parkeren bij P1, P2 of een van de andere parkeerplaatsen van Charleroi Airport. Je wordt van de parkeerplaats naar de luchthaven gebracht door middel van een shuttle bus. Deze zal voor je klaarstaan op het moment dat je aankomt bij de parking en zal je weer terug naar je auto brengen bij terugkomst van je reis op Charleroi Airport. Dit is de perfecte combinatie van vliegen en parkeren en je parkeert ook nog eens voor de laagste prijs.

Bij Charleroi Airport kun je gebruik maken van shuttle parkeren: de rijdt dan naar de parkeeraanbieder om daar jouw auto te parkeren op het terrein. Vervolgens zal er speciaal voor jou een shuttle bus klaarstaan om je van het terrein van de parkeeraanbieder naar de luchthaven te vervoeren. Er is dus geen sprake van openbaar vervoer. De rit van de parking naar de terminals is kort en zal maar enkele minuten in beslag nemen. De chauffeur van de shuttlebus zal je, wanneer nodig, helpen met het inladen van jouw bagage op het parkeerterrein of bij de terminals. Alle parkeeraanbieders die bij Parkos staan aangesloten openen om 04.00 uur, de eerste vlucht die vertrekt in de ochtend vanaf Charleroi is op zijn vroegst om 06.30. Er stijgen bij Charleroi Airport vliegtuigen op vanaf 06.30 tot en met 23.30, dit is wettelijk bepaald. Er mogen wel na 23.30 nog vliegtuigen terugkeren op de luchthaven. Dit is de reden dat veel parkeerterreinen nog tot 01.00 uur geopend zijn, anderen zijn tot middernacht geopend. Mocht het voorkomen dat jouw vlucht vertraging heeft en jouw vlucht na sluitingstijd van de parking terugkomt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Hier houden de parkeerterreinen rekening mee en zij zullen je niet in de kou laten staan. Er zal een medewerker van de parking aanwezig blijven tot je jouw auto hebt kunnen ophalen van de parkeerplaats bij luchthaven Charleroi.


Let op: Sinds het einde van 2019 heeft luchthaven Charleroi een belasting ingevoerd voor alle voertuigen die gebruik maken van het drop-off gebied (kiss and ride). Hierdoor is het voor parkings niet meer mogelijk om gratis shuttle diensten aan te bieden. Voor het gebruik maken van de shuttledienst wordt ter plekke €2,- per rit in rekening gebracht tenzij anders vermeld.

Je bent via Parkos verzekerd van de beste deal. Op onze site kun je gemakkelijk en snel de verschillende parkeeraanbieders met elkaar vergelijken en de parkeeraanbieder kiezen die het best bij jou past. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid tussen de aanbieders als het gaat om je sleutels meenemen op reis. Het is niet bij elke aanbieder mogelijk om je sleutels mee te nemen. Het is bij EcoPark mogelijk om te kiezen voor een extra waspakket. Dit houdt in dat je auto gewassen wordt terwijl je op reis bent. Je kunt dan bij terugkomst in een volledig schone auto je reis naar huis vervolgen.

Bekijk de beschikbare parkeerproducten en maak een weloverwogen keuze. Vergelijk het prijsverschil en ook de andere voordelen van alle parkings bij luchthaven Charleroi. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je je sleutels mee mag nemen op reis dan kun je een aanbieder kiezen waarbij dit mogelijk is. Verschillende parkeeraanbieders hebben ook overdekte parkings als je daarvoor wilt kiezen. Maak geen overhaaste beslissing en vergelijk gemakkelijk op onze site alle verschillende aanbieders rondom Brussel Charleroi Airport.

Shuttle parkeren Charleroi

Bij Charleroi Airport kun je gebruikmaken van verschillende parkeervormen. Eén daarvan is shuttle parkeren, waarbij je direct naar het parkeerterrein van het parkeerbedrijf rijdt. Dit heeft als voordeel dat je de drukte van Charleroi Airport vermijdt en je auto op een veilige locatie parkeert. Vervolgens neem je de gratis en comfortabele shuttlebus van de parking Charleroi Airport naar de juiste vertrekhal van de luchthaven. Bij terugkomst brengt de shuttlebus je weer terug naar je auto. Ontdek meer over shuttle parking bij Charleroi Airport:

Bij ACE Parking parkeer je je auto veilig op een buitenparkeerplaats met 250 beschikbare plaatsen. De shuttlebus brengt je snel naar Charleroi Airport in minder dan 5 minuten. De chauffeur spreekt meerdere talen, en er zijn voorzieningen zoals kinderzitjes en toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit. In sommige gevallen kunnen ze de sleutels bewaren om operationele redenen.

Aeropark Charleroi Low Cost biedt parkeerplaatsen sinds 2013 en staat bekend om vriendelijk personeel. Meestal kun je je autosleutels behouden, maar tijdens het hoogseizoen worden deze soms bewaard om logistieke redenen. Er is een gratis pendeldienst naar Charleroi Airport in ongeveer 2 minuten. Houd er rekening mee dat bij aankomst een luchthavenbelasting van €5 ter plaatse betaald moet worden.

Bij Best Parking Fly parkeer je veilig op hun buitenparkeerterrein met 80 plaatsen, waarbij je je sleutels mag behouden. Heb je je auto geparkeerd? Hun shuttlebus brengt je dan in 10 minuten naar de luchthaven met plaats voor 8 personen. Er geldt een eenmalige toegangsprijs van €5 voor de luchthaven, ter plaatse te betalen. Tijdens drukke periodes kan de parkeerplaats vragen om sleutels voor logistieke efficiëntie.

Dsparking een van onze partners nabij de luchthaven van Charleroi. Hier geniet je van een unieke service; de parkeerplaats is op loopafstand van de luchthaven. Je kunt je auto eenvoudig inleveren en meteen naar de luchthaven vertrekken. Veiligheid heeft bij Dsparking de hoogste prioriteit, met een omheinde, goed verlichte parkeerplaats voorzien van camera's en volledige verzekering tegen diefstal en brand. Reis met een gerust hart, wetende dat je auto veilig staat.

Fast Park Charleroi biedt parkeerplaatsen in Charleroi met uitstekende service, ondersteund door zorgzaam personeel. Meestal kun je je sleutels behouden, en ze hebben een gratis shuttle die je in ongeveer twee minuten naar Charleroi Airport brengt. Houd er rekening mee dat je bij aankomst op de parkeerplaats €5 luchthavenbelasting ter plaatse moet betalen.

Welkom bij Insidepark - jouw slimme oplossing voor parkeren bij de luchthaven! Geen gedoe meer met het zoeken naar parkeerplaatsen op de luchthaven. Ze bieden handige, veilige en betaalbare parkeerplekken dichtbij de luchthaven van Charleroi. De 24/7 shuttleservice zorgt voor een vlotte overgang van parkeren naar de terminal, en ze hanteren concurrerende tarieven. Veiligheid staat voorop met bewakingscamera's en goed verlichte faciliteiten, en je kunt eenvoudig online reserveren voor een zorgeloze reis.

Reis je vanaf Charleroi Airport en zoek je een betaalbare en veilige parkeerplek? Kies voor Live Parking met 100 parkeerplaatsen. Je parkeert zelf, tekent de benodigde papieren op hun kantoor, en neemt de shuttle die je binnen 5 minuten naar de luchthaven brengt. Het vriendelijke personeel zorgt voor een vlotte ervaring.

Bij PARK TO GO, op tien minuten van Charleroi Airport, staat vriendelijk personeel voor je klaar. Meestal houd je je sleutels, maar in drukke periodes kunnen ze worden ingeleverd. De gratis shuttle brengt je snel naar Charleroi Airport. Let op, bij overdekte reserveringen worden de sleutels achtergelaten. Er geldt een eenmalige toegangsprijs van €5 voor de luchthaven, en groepen van meer dan 4 passagiers betalen een toeslag van €5 per passagier vanaf de 5e passagier, inclusief kinderen.

Bij Parkwall parkeer je op een veilige buitenparkeerplaats met 50 plekken. De shuttle brengt je in slechts 3 minuten naar Charleroi Airport, met plaats voor 8 personen. Ze zorgen voor individueel transport voor elke klant.

Bij Propark parkeer jij je auto op een groot, bewaakt buitenterrein met voldoende parkeerplekken. Je kunt je auto zelf parkeren en je sleutels meenemen voor extra zekerheid. Voor mensen met beperkingen zijn er parkeerplaatsen dichtbij de ingang beschikbaar, maar dit moet je telefonisch doorgeven op de dag van aankomst. De shuttlebus brengt je in ongeveer 10 minuten naar de luchthaven en biedt plaats aan 8 personen. Bij terugkomst zorgt de parking voor een shuttlebus. Let op: er kan een toeslag van 5€ per persoon worden toegepast voor nog eens 4 personen in de auto.

Bij Royal Parking Fly, op slechts tien minuten van Charleroi Airport, staat een gastvrij team altijd voor je klaar. Meestal kun je je sleutels bij je houden, maar in drukke tijden vragen ze om deze in te leveren voor vlotte logistiek. De gratis pendeldienst brengt je razendsnel naar Charleroi Airport. Parkeren met shuttle service is heel comfortabel.

Lang parkeren Charleroi: tips voor als je vanaf Charleroi Airport vliegt

Parkeren Charleroi Airport

We geven je de volgende aanbevelingen over parkings bij Charelroi:

Vergelijk: Als je eindelijk een keuze hebt kunnen maken, wil je wel zeker weten dat het parkeerterrein echt veilig is. Daarom heeft Parkos het parkeerterrein van elke parkeeraanbieder geïnspecteerd. Gewoon om misverstanden te voorkomen en ervoor te zorgen dat je met een gerust hart op vakantie gaat en je geen zorgen meer hoeft te maken over je geparkeerde auto bij Charleroi Airport.

Kies jouw manier van parkeren: Parkeren bij Charleroi biedt jou meerdere opties. Je kunt kiezen voor parkeren op loopafstand, shuttle parking, overdekt parkeren, buiten parkeren en meer. Lees reviews van onze klanten die eerder bij de parking gingen parkeren, om een weloverwogen keuze te maken voor lang parkeren Charleroi Airport.

Veiligheid: Heb je alle verschillende aanbieders van parkeerplaatsen rondom de luchthaven van Charleroi vergeleken? Dan wil je natuurlijk dat jouw auto op een beveiligde parking staat en dat je met een gerust hart op reis kunt. Parkos inspecteert persoonlijk alle locaties van de aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn. Bij deze inspectie wordt gekeken naar welke faciliteiten de parking te bieden heeft en welke veiligheidsmaatregelen de parking heeft getroffen. Alle aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn beheren een volledig beveiligd parkeerterrein, 7 dagen per week, 24 uur per dag. De parkings zijn dus ook in het weekend geopend!

Plan jouw reis: Om met een gerust hart op reis te gaan, raden wij je aan jouw reis goed van te voren te plannen na het reserveren. Plan niet alleen jouw reis door een vliegticket en een parkeerplek te boeken, maar plan ook de reis naar de parking. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er onderweg naar de parking Charleroi Airport wegwerkzaamheden plaatsvinden. Houd daarom voordat je vertrekt altijd de verkeersinformatie in de gaten en plan jouw route naar de parking, zodat je altijd op tijd aanwezig bent.

Interessante blogs

Tarieven parkings bij Charleroi Airport

Aanbieder Parkeertype Prijs 8 dagen
Travel Park Shuttle parkeren | Buiten vanaf €39.00
Dsparking Parkeren | Buiten vanaf €42.00
Park to go Shuttle parkeren | Buiten vanaf €44.00
Best Parking Fly Shuttle parkeren | Buiten vanaf €44.00
Gate Park Shuttle parkeren | Buiten vanaf €47.00
Charleroi Low Cost Parking Shuttle parkeren | Buiten vanaf €49.00
Yess Parking Shuttle parkeren | Buiten vanaf €50.00
Expressparking Shuttle parkeren | Buiten vanaf €50.00
Aeropark Charleroi Low Cost Shuttle parkeren | Buiten vanaf €52.00
Royal Parking Fly Shuttle parkeren | Buiten vanaf €55.00
Fast Park Charleroi Shuttle parkeren | Buiten vanaf €58.00
Bela Park Valet parkeren | Buiten vanaf €60.00
Parkwall Shuttle parkeren | Buiten vanaf €64.00
Park.Oli Valet parkeren | Buiten vanaf €70.00
Park Ami Valet parkeren | Overdekt vanaf €70.00
Insidepark Shuttle parkeren | Overdekt vanaf €71.00
Travel Park Valet parkeren | Buiten vanaf €91.00
Gate Park Valet parkeren | Buiten vanaf €95.00
Live Parking Shuttle parkeren | Buiten -
ACE Parking Shuttle parkeren | Buiten -

*Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de data die u selecteert, het seizoen en de aankomsttijden. Data hier zijn van vr. 24-5-2024 tot za. 1-6-2024.

Veelgestelde vragen

 • Hoever van te voren moet ik bij mijn parkeerplek bij Charleroi aanwezig zijn?

  chevron

  Wanneer u vanaf Charleroi Airport vliegt en via Parkos een parkeerplaats hebt gereserveerd, dient u te weten hoeveel tijd van te voren u bij het parkeerterrein aanwezig moet zijn. Dit kan lastig zijn, want hierbij dient u ook rekening te houden met hoeveel tijd u van te voren op Charleroi Airport moet zijn.

   

  De meeste vluchten vanaf Charleroi Airport zijn continentaal, dus binnen Europa. Per luchtvaartmaatschappij kan de minimale tijd verschillen waarop je van te voren aanwezig moet zijn. De exacte tijd hiervoor kunt u vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij. Maar we gaan er voor het gemak vanuit om minimaal twee uren van te voren op Charleroi Airport aanwezig te zijn. Wanneer u twee uren van te voren op de luchthaven aanwezig wilt zijn, raden we aan om minimaal drie uur van te voren op het parkeerterrein te zijn. Het klinkt misschien ruim, maar op deze manier zal het u geen stress opleveren. U hebt de tijd om uw auto goed te parkeren en met de shuttle bus naar het vliegveld gebracht te worden.

   

  Intercontinentale vluchten

   

  Vliegt u vanaf Charleroi Airport naar een bestemming buiten Europa? Dan is het handig om minimaal drie uur van te voren op de luchthaven aanwezig te zijn en vier uur van te voren bij de parking. Neem voldoende tijd om naar de parkeeraanbieder bij Charleroi te rijden. U kunt immers vertraging of pech krijgen.

Onze voordelen
usp car
Zorgvuldig gecontroleerd
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp thumbs up
Beste aanbiedingen
De beste deals op parkings bij luchthavens
usp 24
Kosteloos annuleren
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp 24
+4 miljoen klanten
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd