user
Toggle Navigation
8,6/10 6.096 beoordelingen

Parking Charleroi Airport

Wijzig vliegveld
Group 3 om te boeken 3 MIN
tooltip
tooltip
Beste deals
Meer dan 3 miljoen klanten wereldwijd
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Informatie
Parkeeraanbieders
9
Best beoordeeld
ACE Parking
Goedkoopste
Dsparking
Dichtstbij de luchthaven
Aeropark Charleroi Low Cost

Bekijk de parkings op de kaart

Parkeren bij Charleroi

Parking Charleroi Airport hoeft niet moeilijk te zijn. Op onze site kunt u gemakkelijk en snel de beste en goedkoopste aanbieder kiezen. Reserveer direct de beste parkeerdeals. De luchthaven Charleroi is de op een na grootste luchthaven van België. Er reizen meer dan 7.000.000 (zeven miljoen) passagiers per jaar via deze luchthaven. Deze luchthaven wordt ook wel de Luchthaven van Gosselies genoemd en ligt ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. In de volksmond wordt de luchthaven Brussels South Charleroi Airport genoemd, en ligt op 46 kilometer afstand van Brussel.De luchthaven is opgericht in 1919, destijds als school voor piloten. Vanaf 1997 zijn er pas enkele passagiersvluchten vertrokken vanaf Brussel Charleroi. Pas sinds 2001 is de luchthaven volledig in gebruik voor passagiersvluchten. In 2001 passeerden 773.431 mensen de luchthaven. Dit is in een tijdsbestek van zestien jaar opgelopen naar een aantal van 7.698.767 passagiers in 2016. Sinds 2008 zijn de passagiersaantallen per jaar aanzienlijk gestegen. Dit heeft te maken met de extra terminal die werd gebouwd in 2008. Dankzij deze extra terminal kan Brussel Charleroi Airport 5.000.000 (vijf miljoen) passagiers extra per jaar verwerken. Tegenwoordig wordt voor de luchthaven van Charleroi gekeken naar mogelijkheden tot uitbreiding van de luchthaven.


Door de grote massa mensen die via Brussel Charleroi Airport reizen, zorgt ook dat de vraag naar parkeerplekken enorm groot is. Het is mogelijk om te parkeren op P1 P2 of P3 bij de luchthaven maar dit is meestal erg prijzig. Kies daarom voor een goedkope parkeerplaats die ook nog eens meer service biedt dan de parkeerplekken van de luchthaven. Wanneer u via Parkos een parkeerplek reserveert bij een van onze zeven verschillende aanbieders bij Charleroi Airport, bent u verzekerd van een betrouwbare aanbieder en altijd de beste service. Goedkoop lang parkeren Charleroi Airport was nog nooit zo makkelijk. Andere luchthavens in de buurt zijn: Zaventem en Maastricht airport


Goedkoop parkeren bij Charleroi Airport

De trend van de afgelopen jaren is dat vliegen steeds goedkoper is geworden. Als vliegen goedkoper wordt, waarom zou parkeren bij luchthavens dan duur moeten zijn? Wanneer u via Parkos uw parkeerplaats reserveert, bent u verzekerd van de laagste prijs en kunt u veilig en betrouwbaar uw auto parkeren. De parkeeraanbieders die u via Parkos kunt boeken, zijn aanbieders die hun parkings rondom Brussel Charleroi Airport hebben. U kunt via Parkos niet parkeren op het parkeerterrein van de luchthaven van Charleroi. Doordat de parkings zich rondom de luchthaven bevinden, is de prijs die u bij Parkos krijgt voordeliger in vergelijking met het parkeren bij P1 P2 of een van de andere parkeerplaatsen van Charleroi Airport. U wordt van de parkeerplaats naar de luchthaven gebracht door middel van een shuttle bus. Deze zal voor u klaar staan op het moment dat u aankomt bij de parking en zal u weer terug naar uw auto brengen bij terugkomst van uw reis. Dit is de perfecte combinatie van vliegen en parkeren en u parkeert ook nog eens voor de laagste prijs.

Bij Charleroi Airport kunt u gebruik maken van shuttle parkeren. Bij shuttle parkeren Charleroi airport rijdt u naar de parkeeraanbieder om daar uw auto te parkeren op het terrein. Vervolgens zal er speciaal voor u een shuttle bus klaar staan om u van het terrein van de parkeeraanbieder naar de luchthaven te vervoeren. Er is dus geen sprake van openbaar vervoer. De rit van de parking naar de terminals is kort en zal maar enkele minuten in beslag nemen. De chauffeur van de shuttlebus zal u, wanneer nodig, helpen met het inladen van uw bagage op het parkeerterrein of bij de terminals. Alle parkeeraanbieders die bij Parkos staan aangesloten openen om 04.00 uur, de eerste vlucht die vertrekt in de ochtend vanaf Charleroi is op zijn vroegst 06.30. Er stijgen bij Charleroi Airport vliegtuigen op vanaf 06.30 tot en met 23.30, dit is wettelijk bepaald. Er mogen wel na 23.30 nog vliegtuigen terugkeren op de luchthaven. Dit is de reden dat veel parkings nog tot 01.00 uur geopend zijn, anderen zijn tot middernacht geopend. Mocht het voorkomen dat uw vlucht vertraging heeft en uw vlucht na sluitingstijd van de parking terugkomt dan hoeft u niet bang te zijn. Hier zal de parking rekening mee houden en zij zullen u niet in de kou laten staan. Er zal een medewerker van de parking aanwezig blijven tot u uw auto heeft op kunnen halen van de parkeerplaats.


Let op: Sinds het einde van 2019 heeft luchthaven Charleroi een belasting ingevoerd voor alle voertuigen die gebruik maken van het drop-off gebied (kiss and ride). Hierdoor is het voor parkings niet meer mogelijk om gratis shuttle diensten aan te bieden. Voor het gebruik maken van de shuttledienst wordt ter plekke €2,- per rit in rekening gebracht tenzij anders vermeld.

U bent via Parkos verzekerd van de beste deal. U kunt op onze site gemakkelijk en snel de verschillende parkeeraanbieders met elkaar vergelijken en de parkeeraanbieder kiezen die het best bij u past. Zo is er bijvoorbeeld onderscheid tussen de aanbieders als het gaat om uw sleutels meenemen op reis. Het is niet bij elke aanbieder mogelijk om uw sleutels mee te nemen. Het is bij EcoPark mogelijk om te kiezen voor een extra waspakket. Dit houdt in dat uw auto gewassen wordt terwijl u op reis bent. U kunt dan bij terugkomst in een volledig schone auto uw reis naar huis vervolgen.

Bekijk onze verschillende aanbieders en maak een weloverwogen keuze. Vergelijk het prijsverschil en ook de andere voordelen van alle parkings. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat u uw sleutels mee mag nemen op reis dan kunt u een aanbieder kiezen waarbij dit mogelijk is. Verschillende parkeeraanbieders hebben ook overdekte parkings als u daarvoor wilt kiezen. Maak geen overhaaste beslissing en vergelijk gemakkelijk op onze site alle verschillende aanbieders rondom Brussel Charleroi Airport.

*Parkeertarieven Charleroi kunnen variëren afhankelijk van de periode, de gegevens werden berekend voor 01.05.-08.05.2022.Parkeren Charleroi Luchthaven Aanbieder pakketten - parkeertarieven
Parking
Prijs per week Afstand Type parkeerplaats Type parking
Best Parking Fly € 40,00 10 min Buiten Shuttle
Propark € 40,00 10 min Buiten Shuttle
A1 Parking Charleroi € 42,00 8 min Buiten Shuttle
Live Parking € 44,00 4 min Buiten Shuttle
Aeropark Charleroi Low Cost € 45,00 2 min Buiten Shuttle
New Park € 46,00 8 min Buiten Shuttle
ACE Parking € 48,00 4 min Buiten Shuttle
Parkwall € 48,00 2 min Buiten Shuttle

Shuttle- en valet parkeren

Kies uw manier van parkeren. Bij de luchthaven van Charleroi is het niet mogelijk om gebruik te maken van valet parkeren maar het is mogelijk om bij een van onze zeven aanbieders gebruik te maken van shuttle parkeren.

Lang parkeren Charelroi

Veiligheid

Veiligheid: Veiligheid: Heeft u alle verschillende aanbieders van parkeerplaatsen rondom de luchthaven van Charleroi vergeleken? Dan wilt u natuurlijk dat uw auto op een beveiligde parking staat en dat u met een gerust hart op reis kunt. Parkos inspecteert persoonlijke alle locaties van de aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn. Bij deze inspectie wordt gekeken naar welke faciliteiten de parking te bieden heeft en wat voor veiligheidsmaatregelen de parking getroffen heeft. Alle aanbieders die bij Parkos aangesloten zijn beheren een volledig beveiligd parkeerterrein, 7 dagen per week, 24 uur per dag. De parkings zijn dus ook geopend in het weekend!

Plan uw reis

Plan uw reis: Plan uw reis. Om met een gerust hart op reis te gaan, raden wij u aan uw reis goed van te voren te plannen . Plan niet alleen uw reis door een vliegticket en een parkeerplek te boeken maar plan ook de reis naar de parking. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat er onderweg naar de parking wegwerkzaamheden plaatsvinden. Houd daarom voordat u vertrekt altijd de verkeersinformatie in de gaten en plan uw route naar de parking zodat u altijd optijd aanwezig bent.

Hoever van te voren moet ik bij mijn parkeerplek bij Charleroi aanwezig zijn?

Wanneer u vanaf Charleroi Airport vliegt en via Parkos een parkeerplaats hebt gereserveerd, dient u te weten hoeveel tijd van te voren u bij het parkeerterrein aanwezig moet zijn. Dit kan lastig zijn,…
De voordelen van Parkos
Alle parkings persoonlijk geïnspecteerd
De beste deals op parkings bij luchthavens
Gratis wijzigen en annulering tot 24 uur voor aankomst
Vertrouwd door meer dan 3 miljoen klanten wereldwijd