Parkos
user
Toggle Navigation
Het Kiss and Ride verkeersbord bij Brussels Charleroi Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Het Kiss and Ride verkeersbord bij Brussels Charleroi Airport

De Kiss and Ride verkeersborden zijn wereldwijd vooral bij scholen, stations en vliegvelden te vinden. België vormt daar geen uitzondering op. Je treft dit verkeersbord dan ook aan bij Charleroi Airport. Het markeert de parkeerzone waar je even stilstaat met je voertuig om je dierbare af te halen of af te zetten. Vervolgens rij je verder naar je volgende bestemming.

Soms kom je er als chauffeur niet onderuit om toch langer dan de toegestane minuten in deze zone te wachten op je passagier. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je dierbare zijn koffers niet kan vinden. Hierdoor is de persoon nog niet aanwezig op deze plek wanneer je komt aanrijden. Je kunt dan geneigd zijn om uit te stappen om te gaan kijken waar je dierbare blijft. Hierdoor kun je echter een overtreding begaan. Het is daarom goed te weten wat de betekenis van dit specifieke verkeersbord is, zodat je je gedrag er op kunt afstemmen.

Wat is Kiss and Ride?

Omdat het kus en vertrek parkeren al vanaf de jaren zestig bekend is, denk je stellig niet meer na wanneer je het in de buurt van dit bord doet. Je maakt er automatisch gebruik van wanneer het uitgebreid begroeten van elkaar, (nog) niet nodig is.

De benaming Kiss and Ride waaide over uit de Verenigde Staten van Amerika. Daar maken verkeersborden met deze parkeervoorziening al jaren deel uit van het straatbeeld. In België hoort het echter niet officieel tot het wegmeubilair. Om die reden is het bevestigd onder de verkeersborden in de E-serie. Deze regelen het parkeren en stilstaan van voertuigen.

Hoe ziet dit verkeersbord eruit?

Een Kiss and Ride verkeersbord is een rechthoekig blauw of geel bord met soms een wit vlak. In dit vlak is de tekst Kiss and Ride in het zwart of wit aangebracht. De tekst kan aangepast zijn aan de taal of het dialect van een streek. Ook zijn er verkeersborden die met illustraties de bedoeling van de parkeerzone aangeven.

Gedragsregels

Parkeren op een plek met dit bord kent enkele gedragsregels. Zo mag je als chauffeur niet langer blijven stilstaan in dit gebied dan de tijd die nodig is om iemand te laten in- of uitstappen. Bij bepaalde airports mag je ook niet uitstappen of even gauw naar de cafetaria gaan.

De boete die op het niet naleven van dit verbod staat, varieert van land tot land.

Je mag er dus gerust van uitgaan dat dit verkeersbord je bewegingsvrijheid op parkeerzones beperkt. Met het oog op het doel van dit bord, neem je deze beperking, stellig wel voor lief.

Waarom een kus en vertrek zone bij Charleroi Airport?

Brussels Charleroi Airport is een van de drukst bezochte vliegvelden van België. Het is een internationale luchthaven die vluchten naar verschillende bestemmingen uitvoert. Ook personen die oorspronkelijk met de trein naar België afreisden, vliegen vaak via deze luchthaven terug naar huis. Dit geeft je al een idee over de drukte in de directe omgeving van het vliegveld. Daardoor kun je ook zelf inschatten hoe moeilijk het is om hier een goede parkeerplaats te vinden.

Een kus en vertrek zone nabij het vliegveld garandeert daarom een vlotte doorstroom van het verkeer. Het helpt bovendien voorkomen dat je dierbare zijn of haar vlucht mist.

Brussels Charleroi Airport en andere luchthavens met een Kiss and Ride faciliteit

Charleroi Airport beschikt over een PE Express zone, die ook als hun drop-off zone bekend staat. Voor € 2,- kun je een halfuur parkeren binnen dit gebied. Dat is genoeg tijd om je passagiers te laten uit- of instappen. Je kunt ze eventueel ook met hun koffers helpen.

Andere luchthavens met deze parkeerbeperking zijn Liège Airport en de Internationale Luchthaven Oostende – Brugge. Bij de ‘Kiss and Drive’ van Liège Airport mag je tien minuten gratis voor de ingang van de terminal stilstaan. Maak je als particulier gebruik van Luchthaven Oostende – Brugge, dan is het toegestaan om twintig minuten gratis op hun P1 zone te vertoeven met je voertuig.

Reserveer via Parkos een parkeerplek in de omgeving van Charleroi Airport

Door de aard van een parkeerzone met de kus en vertrek voorziening is vooraf reserveren ervan niet nodig. Heb je echter wat meer tijd nodig bij het afzetten of ophalen van je dierbaren dan kun je ervoor kiezen je auto op een parkeerplaats voor kort parkeren te zetten. Een andere optie is dat de reizigers zich niet laten brengen, maar zelf naar het vliegveld rijden. De auto staat dan tijdens de afwezigheid geparkeerd op een parkeerplaats bij een van onze parkeerpartners in de directe omgeving van het vliegveld.

Op de afgesproken dag en tijd laten de reizigers de auto veilig achter op de gereserveerde parkeerplaats. Vervolgens stapt het reisgezelschap in de pendelbus, om vervoerd te worden naar de luchthaven. Bij terugkomst staat de shuttle bus klaar als vervoer terug naar de parkeerplaats.