P
9,4/10 2.000 beoordelingen

Parking Schiphol

Wijzig vliegveld
Group 3 om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
info car
Parkeeraanbieders
27
info message
Best beoordeeld
Airport Indoor Parking
info checkmark
Goedkoopste
Drive Up Services
info compass
Dichtstbij de luchthaven
ValetSchiphol

Parkeren bij Schiphol

U gaat het liefst met uw eigen auto naar Schiphol. Zo kunt u zelf uw rit plannen en snel weer naar huis rijden als u geland bent. Vergelijk daarom onze betrouwbare parkeeraanbieders voor het parkeren rondom Schiphol en reserveer direct uw plek. Dan bent u verzekerd van de laagste prijs en u weet zeker dat er een plek voor uw auto gereserveerd wordt. Volle parkeerplaatsen staan er niet meer tussen. De parkings liggen rondom de luchthaven en dus ook in het Noorden. Probeer een noordelijke gelegen parking te vermijden, aangezien u dan verder moet rijden en u ook richting het drukke Schiphol zal rijden.

Inhoud:

 1. Goedkoop Parkeren
 2. Shuttle & Valet
 3. Lang Parkeren
 4. Vergelijk Parkings


Schiphol is de grootste luchthaven van Nederland (zie ook Wikipedia), met jaarlijks meer dan 60.000.000 (60 miljoen) passagiers. In Europa staat Schiphol op de 2e plek qua passagiersaantallen. We doen het dus goed. Schiphol is de thuisbasis van bekende namen als TUI, Transavia en Brussels Airlines. Maar ook grote internationale bedrijven als American Airlines en Emirates vliegen op deze luchthaven. Met meer dan 60 miljoen passagiers zijn er natuurlijk ook enorm veel parkeerplekken nodig. Zo heeft Schiphol zelf een aantal parkings, waaronder Schiphol P3 en Schiphol smart parking.


Omdat vliegen steeds goedkoper wordt, is het natuurlijk logisch dat het parkeren goedkoper wordt. Hier is een aantal ondernemers in de buurt van de luchthaven slim op ingesprongen, door alternatieve parkings aan te bieden. Deze bedrijven staan los van Schiphol, maar bieden uitstekende parkeerdiensten aan. Vaak voor een fractie van het geld, waardoor het parkeren bij Schiphol direct betaalbaarder wordt. Deze aanbieders worden ook wel alternatieve parkeeraanbieders genoemd. Bij ons kunt u parkings vergelijken en kunt u direct online uw parkeerplaats reserveren. Andere Nederlandse luchthavens waar u ons vindt zijn onder andere: Rotterdam airport en Eindhoven airport.


Goedkoop parkeren bij Schiphol

U gaat op vakantie naar het buitenland en wilt graag bij Schiphol parkeren? Een parkeerplaats kunt u heel gemakkelijk reserveren via Parkos. Niemand wil te veel betalen voor een parkeerplaats. Daarom biedt Parkos alternatieve aanbieders aan die zich richten op goedkoop lang parkeren bij Schiphol. Deze bedrijven hebben geen grote managementlagen, dure kantoren of onnodige luxe. Zo kunt u uw auto goedkoop een aantal dagen parkeren bij een parkeeraanbieder zoals Drive Up Services en geniet u altijd van lagere prijzen dan Schiphol smart parking.

De aanbieders zitten niet op Schiphol zelf, maar liggen vlak bij Schiphol. Voor de zuidelijk route richting Schiphol, is Total Care Parking uit Roelofarendsveen een goede optie voor u. Parkeeraanbieders zitten wel altijd op korte afstand tot Schiphol zodat u geen onnodige kilometers hoeft te maken, maar wel met het voordeel van goedkopere huur van de terreinen. Het is niet gratis parkeren maar bij Parkos kunt u altijd goedkoop parkeren op schiphol. Wij geven u de garantie dat u goedkoper parkeert dan bij Schiphol P3 en schiphol holiday valet parking zelf.

Voor veel mensen staat goedkoop gelijk aan slechte kwaliteit. Dit is een fabel die voor onze parkeeraanbieders niet op gaat. Omdat deze parkeeraanbieders niet kunnen leunen op een bekende naam of een continue toestroom van auto's zijn zij gedwongen om de kwaliteit hoog te houden. Daarom bieden de parkeeraanbieders van Parkos ook vaak handige extra opties aan. Zo kunt u bijvoorbeeld bij sommige aanbieders zelfs uw auto laten wassen terwijl u op reis bent. De parkeeraanbieders weten dat, als klanten niet tevreden zijn, zij niet terug komen. En dat een korte termijn strategie niet werkt. Dus verwacht naast lage prijzen ook uitstekende service! De parkeeraanbieders zijn 7 dagen per week 24 uur per dag geopend.

Dit is niet iets wat wij verzinnen, maar onze klanten zeggen dit ook. Op het moment dat u een parkeerplaats bij Schiphol via ons gereserveerd heeft, kunt u geheel vrijblijvend een review achter laten. Onze parkeeraanbieders worden gemiddeld met een 8,6 beoordeeld.

Shuttle- en valet parkeren

Er zijn een aantal termen die u vaak terug ziet op onze website; Shuttle en Valet parkeren. Wij geven u wat meer uitleg hierover.

Shuttle parkeren

Kies uw manier van parkeren

Als u kiest voor lang parkeren Schiphol dan kunt u kiezen uit twee parkeervormen: shuttle parkeren en valet parkeren. Bij shuttle parkeren Schiphol rijdt u rechtstreeks naar de parkeeraanbieder, bijvoorbeeld in Roelofarendsveen. U hoeft zich dus niet in de drukte bij Schiphol te begeven; dit betekent dat u om de drukte heen rijdt. Vanaf de parkeerplaats wordt u met een comfortabele shuttlebus naar de juiste vertrekhal gebracht. Omdat u gereserveerd heeft, weet de parkeeraanbieder dat u komt en zal er een shuttle bus voor u klaar staan. Natuurlijk is de shuttle bus gratis. De prijs die we tonen op onze website is de prijs die u betaalt, geen euro meer. Dit garanderen wij u. En bij terugkomst van uw reis wordt u weer bij Schiphol opgehaald en naar uw auto gebracht. Heel gemakkelijk. U kunt van te voren kiezen voor overdekt parkeren of buiten parkeren. Er is ook een mogelijkheid om te kiezen of u uw sleutel afgeeft of niet. Onze parkeeraanbieders rondom Schiphol worden gemiddeld met een 8,4 beoordeeld, een uitstekende service dus! Heeft u nog vragen over shuttle parking? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Valet parking Schiphol

Kies uw manier van parkeren

Valet parking Schiphol geeft u zo mogelijk nóg meer comfort. U kunt van te voren kiezen of u overdekt wilt parkeren of buiten wilt parkeren. U rijdt zelf met uw auto naar Schiphol en bent dus direct bij de vertrekhal van Schiphol. Meestal moet u tussen vertrekhal twee en drie uw auto afgeven. De plek waar u de auto afgeeft, staat altijd duidelijk vermeld in de parkeerinstructies in uw bevestigingsmail. Vervolgens staat een parkeermedewerker klaar om uw auto voor u op de parkeerplek te zetten. Als u gereserveerd heeft, krijgt u van ons een bevestiging. Hierin staat ook het telefoonnummer van de chauffeur. U hoeft dus zelf niet naar het externe parkeerterrein te rijden. Ook hoeft u dus niet in een shuttle bus. Op de dag van uw terugkomst wordt uw auto naar Schiphol gebracht zodat u direct weer kunt instappen en uw weg naar huis kunt vervolgen. Kortom, een handige manier van parkeren bij Schiphol. Bij Parkos kunt u gegarandeerd valet parkeren tegen lagere prijzen dan bij Schiphol holiday valet parking. Heeft u nog vragen over shuttle of valet parking? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Lang parkeren schiphol

Met Parkos is lang parkeren op Schiphol een fluitje van een cent. Of u nou twee dagen of een langere tijd op reis gaat, via ons vindt u altijd de beste aanbieders. Door onze vergelijking van parkeeraanbieders vindt u altijd de scherpste prijzen. Ook hebben we alle aanbieders voor u persoonlijk geïnspecteerd, zo weet u zeker dat u bij een aanbieder staat die betrouwbaar en veilig is.

Om u goed op weg te helpen hebben willen we u graag de volgende tips geven over het lang parkeren bij Schiphol:

Vergelijk tussen verschillende aanbieders

Vergelijk direct tussen verschillende aanbieders: Vergelijken bespaart. En dat blijkt wel uit onze prijzen. Gaat u lang parkeren Schiphol dan kan het voorkomen dat u tot wel €32,50 per dag betaalt. Gaat u dus voor een langere tijd op vakantie dan kunnen de kosten voor het parkeren nogal oplopen. Bij Parkos krijgt u altijd de laagste prijs garantie.

Kies uw manier van parkeren

Kies uw manier van parkeren: Wilt u dat uw auto opgehaald wordt door een chauffeur? Of wordt u liever naar de luchthaven gereden? Er zijn verschillende vormen van parkeren. Let er daarom op dat u het verschil kent tussen shuttle parkeren en valet parkeren.


Kiest u voor shuttle parking, dan rijdt u zelf naar het parkeerterrein waarna u gratis per shuttle bus naar de luchthaven wordt gereden. Bij terugkomst staat de shuttle bus weer voor u klaar, en deze rijdt u terug naar de externe parking. Shuttle parking is vaak de beste optie voor goedkoop parkeren op Schiphol. De aanbieders bij Parkos zijn vrijwel altijd goedkoper dan Schiphol smart parking P3.


Kiest u voor valet parkeren, dan kunt u zelf naar de luchthaven rijden, waar een chauffeur voor u klaar die uw auto voor u parkeert. Zo kunt u direct naar de incheckbalie. Bij terugkomst staat uw auto weer voor u klaar bij de luchthaven. Zo kunt u direct na landing uw reis voortzetten. Wanneer u uw keuze tussen shuttle en valet parking heeft gemaakt, kunt u ook nog kiezen tussen overdekt parkeren en parkeren in de buitenlucht.

Veiligheid

Veiligheid: Heeft u de verschillende aanbieders vergeleken? Dan wilt u natuurlijk ook dat uw auto op een veilige manier geparkeerd staat. Parkos inspecteert persoonlijk alle locaties van de parkeer aanbieders en controleert hierbij de veiligheid van de parking en de faciliteiten. Bekijk daarom de verschillende veiligheidsmaatregelen die de aanbieder heeft getroffen, zo kunt u zelf zien dat uw auto veilig en betrouwbaar geparkeerd staat. En gaat u met een gerust hart op reis. Al de parkeerterreinen van onze parkeeraanbieders zijn bewaakt, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Plan uw reis

Plan uw reis: Voordat u gaat lang parkeren op Schiphol, raden wij u aan om uw reis goed te plannen zodat u optijd bij de luchthaven aanwezig bent. Ondanks dat u zich niet op de ringweg van Amsterdam hoeft te begeven, kan het natuurlijk voorkomen dat er files of omleidingen zijn. Houd daarom goed de verkeersinformatie in de gaten of plan uw reis op de routeplanner pagina.

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang op voorhand moet ik bij mijn parkeerplaats zijn?

  chevron

  Voor het parkeren bij Schiphol raden wij u aan om minimaal 3 uur van te voren aanwezig te zijn op de parking of bij de vertrekhal. Schiphol Airport adviseert immers om 2 uur voor het vertrek van uw vlucht in te checken. Door daar een uurtje bij te rekenen heeft u ruim de tijd om de afgifte van uw auto te regelen (valet-parkeren) of te parkeren en de shuttle-bus te nemen (shuttle-parkeren). Hoe meer tijd, hoe rustiger en meer ontspannen u op reis kan vertrekken!

   

  Shuttle-parkeren

  Wanneer u voor shuttle-parkeren kiest, stapt u vrijwel onmiddellijk na het parkeren van uw auto op een shuttle-bus die u naar de vertrekhal brengt. Wanneer dit niet het geval is, staat dit altijd duidelijk vermeld op onze website. Indien de shuttle-bus net vertrokken is wanneer u aankomt, moet u maximaal 20 minuten op de shuttle-bus wachten.

   

  Valet-parkeren

  Kiest u voor valet-parkeren dan raden wij u ook hier aan om 3 uur op voorhand aanwezig te zijn op het afgesproken punt. De parkeermedewerker wil namelijk eerst samen met u uw auto controleren op eventuele schade en de nodige administratie in orde brengen. Vanwege de drukte kan het voorkomen dat u heel even moet wachten op een beschikbare parkeermedewerker. Door ruim van te voren aanwezig te zijn, wordt deze wachttijd opgevangen en kan u met een gerust hart op reis vertrekken.

   

  Intercontinentale vluchten

  Reist u intercontinentaal (niet-Europese bestemmingen), dan vraagt Schiphol Airport u om 3 uur voor het vertrek van uw vlucht in te checken. Wij raden dan ook aan om 4 uur van te voren aanwezig te zijn op de parking (shuttle-parkeren) of bij de vertrekhal (valet-parkeren).


 • Hoe werkt valet-parkeren bij Schiphol?

  chevron

  Valet-parkeren is een luxe-vorm van parkeren in de buurt van Schiphol. In tegenstelling tot shuttle-parkeren, waarbij u uw auto op de parking zet en met de shuttle-bus van de parking naar de luchthaven gaat, rijdt u bij valet-parkeren rechtstreeks naar de vertrekhal van Schiphol. Ongeveer een half uur voor u op de luchthaven aankomt, neemt u contact op met de door u geselecteerde parking. Het telefoonnummer vindt u in de bevestigingsmail. Bij aankomst aan de vertrekhal staat een medewerker van de parking u op te wachten. Samen met u controleert hij uw auto op eventuele beschadigingen en tekent een ontvangstdocument. Vervolgens brengt hij uw auto naar de parking en zorgt ervoor dat de auto veilig en professioneel geparkeerd wordt.

   

  Hoe kom ik bij de vertrekhal?

  Wanneer u kiest voor valet-parkeren bij Schiphol, dan wordt uw auto opgehaald voor de vertrekhal. De vertrekhal is gemakkelijk te vinden. U neemt de afslag ‘Schiphol’ en volgt vervolgens de borden ‘Vertrekhal’. U komt aan voor de drie vertrekhallen van Schiphol. Hier laadt u uw bagage uit en kan u onmiddellijk doorlopen naar de incheckbalie. Bij welke vertrekhal u afspreekt, bespreekt u op het moment dat u met de medewerker belt (een half uur voor aankomst op de luchthaven).

   

  Vervolg uw reis

  Nadat u uw auto overgedragen heeft aan de parkingmedewerker, kan u doorlopen naar de incheckbalie. De parkingmedewerker brengt uw auto naar de bewaakte parking. Tijdens uw reservatie bepaalt u of uw auto in de buitenlucht of overdekt geparkeerd wordt.

   

  Bij terugkomst

  Zodra u geland bent en uw bagage hebt, neemt u contact op met uw parking om te melden dat u aangekomen bent. Het telefoonnummer van uw parking staat in uw bevestigingsmail. In dit gesprek spreekt u af waar de parkingmedewerker u zal opwachten met uw auto. Een medewerker brengt uw auto vervolgens de afgesproken plaats. Vaak spreekt u af voor de aankomsthal.

   

  Waar staat de medewerker van de parking?

  De medewerker van de parking kunt u vinden op het adres dat in uw bevestigingsmail staat. Vaak is de medewerker ook te herkennen aan de bedrijfskleding. Kan u de medewerker niet vinden? Dan raden wij aan om contact op te nemen met uw parking. Het telefoonnummer van de parking kan u ook vinden in de bevestigingsmail.

   

  Voor- en nadelen van valet-parkeren

  Wanneer u een parking reserveert, maakt u natuurlijk graag een afgewogen keuze. Wij zetten de voor- en nadelen van valet-parkeren hier op een rijtje:

  Voordelen

  • tijdwinst: u bespaart tijd omdat u zelf naar de vertrekhal rijdt. U stapt uit aan de vertrekhal en hoeft niet met de shuttle-bus van de parking naar de luchthaven te reizen.
  • gemak: u hoeft geen bagage mee te nemen van een buitenterrein naar de luchthaven en u stapt uit recht voor de vertrekhal.

  Nadelen

  • vertrouwen: u kunt helaas niet zien waar en hoe uw auto geparkeerd wordt. U hebt wel de garantie dat al onze parkings uitsluitend met gecertificeerde chauffeurs werken.
  • kosten: valet-parkeren is doorgaans iets duurder dan shuttle parkeren
 • Hoe werkt shuttle-parkeren bij Schiphol?

  chevron

  Een veelgestelde vraag is hoe het shuttle-parkeren bij Schiphol precies werkt. Wij leggen het u graag uit.

  Shuttle-parkeren

  Wanneer u in de buurt van Schiphol kiest voor shuttle parkeren, dan rijdt u zelf naar de parking toe. Al onze parkings liggen vlakbij Schiphol, bijvoorbeeld in Aalsmeer of Hoofddorp. U vermijdt dus de drukke ring rond Schiphol en de parkeerdrukte op Schiphol zelf. Nadat u uw auto geparkeerd heeft, brengt een gratis shuttle-bus u vervolgens naar de vertrekhal. Bij elke parking vermelden we hoe lang de shuttle-bus er over doet om van de parking naar de vertrekhal op Schiphol te rijden. Zo weet u waar u aan toe bent.

  Wanneer u opnieuw landt op Schiphol, neemt u contact op met uw parking. Een medewerker komt u dan met de shuttle-bus ophalen op een afgesproken plaats. Het telefoonnummer van de parking vindt u in uw bevestigingsmail.

  Verkeersinformatie

  Als u met de auto naar Schiphol rijdt, willen wij u er attent op maken dat Schiphol een druk bezochte locatie is en u rond Amsterdam rekening zal moeten houden met files en vertragingen. Daarom raden wij u aan om extra op te letten en voldoende reistijd in te plannen wanneer u in de ochtend- of avondspits rijdt.

Onze voordelen
usp car
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp earth
De beste deals op parkings bij luchthavens
usp free
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp like
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd