8,9/10 5.683 beoordelingen

Parking Zaventem

Wijzig vliegveld
om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
Parkeeraanbieders 19
Best beoordeeld OM PARKING ZAVENTEM
Goedkoopste NOOYA
Dichtstbij de luchthaven Ector Zaventem
 1. Goedkoop parkeren
 2. Shuttle & Valet parking
 3. Lang parkeren
 4. Vergelijk parkings

Parking Zaventem Brussels airport

Parkeren bij Zaventem Brussel Airport, de grootste luchthaven van België, is eenvoudiger dan je denkt. Zaventem Brussel airport is meer dan twee keer zo groot als de tweede luchthaven van België, Charleroi Airport. Parkeren op Brussels Airport kan soms een chaotische ervaring zijn, met volle parkeergarages en slechte bewegwijzering die voor stress kunnen zorgen. Bij Parkos kun je verschillende parkeeraanbieders vergelijken en de voor jou meest geschikte aanbieder vinden. Daarnaast ben je verzekerd van een parkeerplaats nabij de luchthaven. Kies daarom voor een van de twee opties, lang parkeren of kort parkeren, en boek je parkeerplaats voor Zaventem parkeren via Parkos. Bij ons kun je eenvoudig prijzen voor parkeerplaatsen vergelijken, onnodige kosten vermijden en moeiteloos een parkeerplaats bij een van de parkeerplaatsen bij de luchthaven Zaventem vinden. Zo ga je met een ontspannen gevoel op vakantie gaan. Goedkoop parkeren bij Zaventem Brussel is een fluitje van een cent, en ook nog eens voordelig met de beste parkeerdeals via Parkos! Enkele aanbieders van parkeerplaatsen die wij vergelijken zijn Aéropark 1000, Holiday Inn Brussels Airport en Parkway.


Brussel Zaventem Airport is de grootste luchthaven van België. Deze luchthaven ligt in Vlaams-Brabant in de gemeente Zaventem en wordt om deze reden ook wel luchthaven Zaventem genoemd. De hoofdstad van België, Brussel, ligt op een kleine twaalf kilometer afstand. Deze luchthaven vervoert jaarlijks zo'n 22.000.000 (22 miljoen passagiers) en groeit elk jaar. In 2019 vlogen er 26.360.000 passagiers vanaf Brussel Zaventem Airport. Brussels Airport vervoert al ruim 25 jaar meer dan 10.000.000 (10 miljoen passagiers). Dergelijk grote aantallen passagiers gaan gepaard met een grote vraag naar parkeerplaatsen voor auto's. Jij kunt bij luchthaven Brussel Zaventem een van de vele parkeerplaatsen boeken, maar je kunt er ook voor kiezen om je parkeerplaats via Parkos te boeken. Voor een lagere prijs, terwijl je net wat meer service krijgt: een shuttlebus brengt je bijvoorbeeld naar luchthaven Zaventem, of je kiest valet service waarbij je je auto kunt laten parkeren door een chauffeur. Parkos vergelijkt onder andere ook luchthaven parkings bij Charleroi Airport en Eindhoven Airport.


Vergelijk parkings bij Brussel Airport


Bij Parkos kun je voor parkeren bij Zaventem kiezen tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Hierdoor hoef je niet meer vanaf je auto naar de luchthaven te lopen. In beide gevallen hoef je alleen met je koffers naar de incheckbalie te lopen bij de luchthaven. Als je kiest voor valet parkeren, laat je je auto parkeren door de medewerker van de parking bij Zaventem airport. Bij shuttle parkeren word je naar de luchthaven gebracht nadat je zelf je auto hebt geparkeerd op de parkeerplaats. Een vliegreis is al duur genoeg, dus waarom zou je meer betalen dan nodig om je auto te parkeren op Brussels Airport? Je kunt dus kiezen om gebruik te maken van de gratis shuttledienst of je kunt gebruik maken van valet parking. Als je het verschil nog niet kent, wordt dit hieronder uitgelegd of je kunt kijken bij onze veelgestelde vragen. Je vindt altijd de meest ideale parking bij Brussels Airport via Parkos.

Goedkoop parkeren bij Brussel Zaventem airport

In de afgelopen jaren is vliegen steeds goedkoper geworden. Om deze reden vliegen steeds meer mensen, waardoor ook het parkeren goedkoper is geworden. Bij Parkos kun je in een oogopslag zien wat de goedkoopste parkeeraanbieder is bij Zaventem Airport. Bij ons vind je gegarandeerd de laagste prijs en kun je veilig je auto achterlaten bij de luchthaven. De parkings bevinden zich rondom Brussel Airport, dus niet op de luchthaven zelf. Dit is dan ook direct de reden waarom je bij Parkos zo goedkoop een parkeerplaats kunt boeken. Alle parkeeraanbieders zijn persoonlijk geïnspecteerd door onze medewerkers op de kwaliteit en netheid van het terrein. Deze bevinden zich op een paar kilometer afstand van de terminal van luchthaven Zaventem. Er is personeel dag en nacht beschikbaar, om jouw auto in de gaten te houden. Ook wordt er gebruik gemaakt van cameratoezicht in de parking. Het is mogelijk om bij 11 verschillende parkeeraanbieders te parkeren bij Zaventem inclusief de shuttlebus. De shuttlebus rijdt naar de luchthaven, en je hoeft dus geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. De verschillen tussen deze parkings zijn de verschillen tussen binnen en buiten shuttle parkeren. Het is via Parkos mogelijk te reserveren bij enkele aanbieders die ook overdekt parkeren aanbieden bij Brussels Zaventem airport.

Gemakkelijk en snel parkeren bij Zaventem kan door een parkeerplaats te reserveren via Parkos. Je hoeft nooit te veel te betalen, want bij Parkos ben je altijd verzekerd van de laagste prijs. De terreinen van de parkeeraanbieders waar je auto geparkeerd staat, wanneer je bij ons reserveert, liggen rondom Brussels Airport. Dit is ook de reden waarom de aanbieders waar je de keuze uit hebt bij Parkos zo goedkoop airport parking kunnen aanbieden. Bij de luchthaven Brussel Zaventem heb je de keuze uit verschillende aanbieders voor de shuttle parkeren dienst. Wanneer je gebruikmaakt van shuttle parkeren bij Zaventem, brengt een shuttlebus je vanaf de parking naar Zaventem airport. Deze gratis shuttle service rijdt 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Deze shuttle service is geen openbaar vervoer, maar deze rijdt speciaal voor jou heen en weer naar de luchthaven. Wanneer je een reservering plaatst, zal rekening worden gehouden met de tijd waarop je arriveert bij de airport parking en dit zal ingepland worden binnen het flexibele rijschema dat deze bussen hanteren.

Maak je gebruik van valet parkeren op de luchthaven Zaventem, dan ben je niet afhankelijk van een shuttlebus. Je rijdt je auto naar de vertrekhal waar je opgewacht zult worden door een medewerker van de parking, die je auto naar het parkeerterrein rijdt. De medewerker zal vervolgens je auto parkeren.

Via Parkos ben je verzekerd van de beste parkeerdeals en kun je gemakkelijk prijzen vergelijken van de parkeeraanbieders. Dus wees op tijd en reserveer direct. Daarnaast kun je ook in een oogopslag zien wat de aanbieders te bieden hebben aan extra service. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens je reis je auto te laten wassen bij enkele aanbieders. Je komt dan terug van je reis en vervolgt je weg naar huis in een schone auto. Voor deze extra service rekenen zij wel wat extra kosten, zoals je natuurlijk kunt verwachten. Wanneer je via Parkos reserveert, kunnen we je verzekeren dat je gebruik maakt van goedkoop parkeren bij de luchthaven Brussel Zaventem. De prijs die je bij Parkos betaalt, is lager dan wanneer je bij parkings P1, P2 of bij een van de andere officiële parkings van de luchthaven gaat lang parkeren. Deze aanbieders van vliegen en parkeren zijn duurder omdat zij een parking op de luchthaven hebben. De huur voor een parkeerterrein op de luchthaven ligt veel hoger dan op afstand parkeren van luchthaven Zaventem, op een van de parkings die je boekt via Parkos.

Shuttle parking en Valet parking Zaventem

Op onze website kom je regelmatig deze twee termen tegen die essentieel zijn voor het parkeerproces bij ons. Laten we je wat meer inzicht geven in wat deze termen precies inhouden, zodat jij volledig op de hoogte bent van de parkeermogelijkheden die wij bieden.

Shuttle parking Zaventem airport

shuttle parking

Als je wilt profiteren van shuttle parkeren bij Zaventem, sta je voor een uitdaging in het maken van je keuze, omdat er meerdere aanbieders zijn die een shuttlebus naar de luchthaven aanbieden. Binnen het shuttle parkeren heb je ook nog een extra keuze: overdekt parkeren of buiten parkeren. Het binnen parkeren van je auto kost iets extra. De shuttlebus is altijd inbegrepen in de prijs die je betaalt. De shuttlebus rijdt doorgaans ongeveer elke 10 minuten vanaf de parking naar de drop off zone op de luchthaven. De rit met de shuttle bus duurt slechts enkele minuten naar de luchthaven.

Valet parking Zaventem airport

valet parking zaventem

Als je kiest voor valet parking bij Zaventem Brussels Airport, rijd je zelf naar de vertrekhal, waar bij aankomst een medewerker op je staat te wachten. Deze vriendelijke medewerker neemt je auto van je over en brengt hem naar het beveiligde parkeerterrein. Je hebt dus de gemakkelijke taak om rechtstreeks naar de vertrekhal te rijden, terwijl zij zorgen voor het veilig parkeren van je auto op ons terrein. Je moet bij deze optie je sleutel afgeven. Bij terugkomst wordt je auto terug naar de luchthaven gebracht. Zo kun jij gemakkelijk en snel je reis vanaf Brussel Airport naar huis voortzetten.

Lang parkeren luchthaven Zaventem

lang parkeren brussel airport

Om je op weg te helpen bij parkeren luchthaven Zaventem, hebben we enkele tips voor je verzameld:

Vergelijk en kies jouw manier van parkeren op Brussels Airport. Als je uiteindelijk een keuze hebt kunnen maken, wil je natuurlijk wel de garantie hebben dat de luchthaven parking gecontroleerd en veilig is. Daarom heeft Parkos alle terreinen van de aanbieders voor jou geïnspecteerd. Dit om misverstanden te voorkomen en ervoor te zorgen dat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan, zonder je nog druk te hoeven maken over je geparkeerde auto.

Kies jouw manier van parkeren op de luchthaven Zaventem. Wij bieden jou twee verschillende opties aan. Wil je dat jouw auto wordt opgehaald door een chauffeur, of ga je liever zelf naar de luchthaven en wordt je daarheen gereden? Er zijn diverse vormen van parkeren bij Brussel Airport, dus let goed op het verschil tussen shuttle parking en valet parking. Mocht je achteraf toch de verkeerde keuze hebben gemaakt, dan kun je tot 24 uur voor vertrek kosteloos de parkeerplaats voor jouw auto annuleren.


Kies je voor shuttle parkeren Zaventem, dan rijd je zelf naar de parking, waarna je per gratis shuttlebus naar het vliegveld gebracht wordt. De shuttlebus zet je dichtbij de vertrekhal af; dit is minder dan een minuut lopen. Bij terugkomst op de luchthaven staat de shuttlebus weer voor je klaar. Deze brengt je naar de parking waar jouw auto geparkeerd staat. Shuttle parkeren is vaak de voordeligste oplossing voor het parkeren rondom Zaventem. Goedkoop parkeren is nog nooit zo makkelijk geweest. De aanbieders bij Parkos zijn altijd voordeliger dan de parkeerplaatsen die de luchthaven zelf aanbiedt. Boek daarom online een parkeerplaats bij Brussel Airport via Parkos.


Kies je voor valet parkeren Zaventem, dan kun je zelf naar de luchthaven rijden. Bij de luchthaven staat een chauffeur voor je klaar die jouw auto aanneemt en deze naar een afgesloten terrein brengt. Je stapt uit bij de vertrekhal en bent binnen een minuut lopen bij de incheckbalie. Bij terugkomst staat jouw auto weer voor je klaar bij de luchthaven, zodat je direct jouw reis naar huis kunt vervolgen. Nadat je de keuze hebt gemaakt tussen shuttle en valet parking, kun je ook nog kiezen of je wilt dat je auto overdekt geparkeerd staat of op een buitenterrein.

Veiligheid: Heb jij de verschillende parkeeraanbieders voor het parkeren bij Zaventem vergeleken? Dan wil je natuurlijk ook jouw auto veilig parkeren. Parkos inspecteert daarom persoonlijk alle locaties. Hierbij wordt gelet op de veiligheid van het parkeerterrein en de faciliteiten die het terrein te bieden heeft. Bekijk daarom de verschillende veiligheidsmaatregelen die de aanbieder heeft getroffen. Zo kun je zelf zien dat jouw auto veilig en betrouwbaar staat geparkeerd, en ga je met een gerust gevoel op reis vanaf Brussel Airport. Alle aanbieders die Parkos aanbiedt, beschikken over een bewaakte parking, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Plan jouw reis: We raden je aan om jouw reis goed te plannen en van tevoren jouw parkeerplaats te reserveren bij Brussel Airport. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent bij de luchthaven. Kijk altijd voor vertrek of er bijzonderheden zijn waar je rekening mee moet houden, zoals wegwerkzaamheden of omleidingen. Houd altijd goed de verkeersinformatie in de gaten of plan jouw reis op de routeplanner. Wanneer je de Brussels Airport app downloadt, kun je alle informatie met betrekking tot jouw vlucht in de gaten houden. Dit kan van pas komen wanneer je gaat lang parkeren en last hebt van vertraging.

Interessante blogs

Tarieven parkings bij Zaventem Brussels Airport

Aanbieder Parkeertype Prijs 8 dagen
NOOYA Shuttle parkeren | Buiten vanaf €90.00
Express Parking Zaventem Shuttle parkeren | Overdekt vanaf €110.00
OM PARKING ZAVENTEM Shuttle parkeren | Buiten vanaf €120.50
Star Parking Zaventem Valet parkeren | Overdekt vanaf €180.00
NOOYA Valet parkeren | Buiten vanaf €180.00
Express Parking Zaventem Valet Valet parkeren | Overdekt vanaf €279.00
ParkBee - Courtyard by Marriott - Brussels Evere Shuttle parkeren | Overdekt -
ParkBee Crowne Plaza Brussels Airport Shuttle parkeren | Buiten -
ParkBee - Da Vincilaan Parkeren | Overdekt -
Ector Zaventem Valet parkeren | Buiten -
Aéropark 1000 Shuttle parkeren | Buiten -
Ciao Park Shuttle parkeren | Buiten -
Ciao Park Shuttle parkeren | Overdekt -
Parking City Zaventem Shuttle parkeren | Overdekt -
Parkway Shuttle parkeren | Buiten -
Park And Go Shuttle parkeren | Buiten -
Zaventem Parking Shuttle parkeren | Buiten -
Star Parking Zaventem Shuttle parkeren | Overdekt -
GreenParking Zaventem Shuttle parkeren | Buiten -
Parking Premier Zaventem Shuttle parkeren | Overdekt -
Fly Parking Zaventem Shuttle parkeren | Overdekt -
Holiday Inn Brussels Airport Shuttle parkeren | Buiten -

*Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de data die u selecteert, het seizoen en de aankomsttijden. Data hier zijn van ma. 15-7-2024 tot di. 23-7-2024.

Veelgestelde vragen

 • Hoe laat moet ik op mijn parking aanwezig zijn?

  chevron

  Hoe laat moet u op uw parking Zaventem aanwezig zijn? Dat hangt af van een aantal verschillende elementen:

   

  Luchthaven Zaventem vervoert jaarlijks 22 miljoen passagiers. Het is dan ook een drukbezochte locatie. Reden te meer om goed voorbereid op reis te gaan! Er vertrekt een groot aantal luchtvaartmaatschappijen vanop Zaventem en vrijwel allemaal hanteren ze verschillende inchecktijden. De exacte informatie met betrekking tot deze inchecktijden vindt u op de website van uw luchtvaartmaatschappij.

   

  Wanneer u een continentale vlucht neemt (reizen binnen Europa), wordt aangeraden om 2 uur op voorhand aanwezig te zijn bij de incheckbalie. Als u intercontinentaal vliegt, wordt aangeraden 3 uur voor uw vlucht vertrekt aan de incheckbalie te zijn.

  Wij raden u echter aan om 2.5 uur van tevoren aanwezig te zijn. Indien u gekozen heeft voor shuttle-parkeren, moet je immers de reistijd van de parking tot de luchthaven mee rekenen. De shuttle-bussen rijden elke 10 minuten maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Indien u gekozen heeft voor valet-parkeren, reserveren we graag wat tijd om de auto te controleren op eventuele schade voor u de auto overdraagt aan een parkingmedewerker. Voor continentale vluchten komt u dus best 2,5 uur op voorhand aan op de parking (voor shuttle-parkeren) of aan de vertrekhal (voor valet-parkeren). Voor intercontinentale vluchten wordt dit 3,5 uur.


 • Hoe werkt shuttle-parkeren bij Zaventem?

  chevron

  Shuttle-parkeren in de buurt van Zaventem is heel gemakkelijk en gaat als volgt. U rijdt met uw auto naar de parking bij Zaventem. Het adres van de parking vindt u in de bevestigingsmail. Wanneer u bij de parking aankomt, wordt uw auto geparkeerd. Zo weet u dat uw auto goed en veilig geparkeerd staat. Afhankelijk van de parkeeraanbieder kunt u uw auto zelf parkeren.

   

  Vervolgens stapt u op de gratis shuttle-bus die u naar de vertrekhal brengt. Deze shuttle-bus rijdt gemiddeld om de 10 minuten. Indien dit niet het geval zou zijn, staat dit duidelijk vermeld op de website.

  Bij terugkomst staat de shuttle-bus voor u klaar en brengt u terug naar uw parking. Daar stapt u in uw auto en kunt u uw reis voortzetten.

   

  Voor- en nadelen van shuttle-parkeren:

  Wanneer u een parkeerplaats reserveert, wil u natuurlijk een afgewogen keuze maken. Wij zetten de voor- en nadelen van shuttle-parkeren daarom kort op een rij:

   

  Voordelen

  • prijs: shuttle-parkeren is vaak goedkoper dan valet parkeren
  • vertrouwen: u parkeert uw auto zelf om er zeker van te zijn dat uw auto goed geparkeerd staat. Dit geeft een stukje zekerheid.

   

  Nadelen

  • tijd: u bent iets langer onderweg. U moet namelijk nog met de shuttle van de parking naar de luchthaven rijden. Dit duurt hooguit 20 minuten.
  • gemak: wanneer u terug komt van uw reis heeft u niet de luxe dat u meteen in uw eigen auto kan stappen

   

 • Hoe werkt valet-parkeren bij Zaventem?

  chevron

  U rijdt met uw auto gewoon naar de luchthaven, waar een medewerker van de parking uw auto in ontvangst zal nemen. Deze medewerker zal uw auto dan voor u naar de parking rijden, terwijl u verder kunt met uw reis. U hoeft dus zelf niet meer op zoek naar een parkeerplaats. Dit wordt voor u gedaan!

   

  Valet-parkeren is een veilig optie. Wij hebben voor u enkel parkings uitgezocht die werken met ervaren chauffeurs. Bij het overhandigen van de auto controleert u verder samen met de chauffeur de auto op schades of mankementen. Zo kunt u met een gerust hart de koffers pakken en van uw reis genieten.

   

  Hoe kom ik bij Zaventem?

  De luchthaven van Zaventem is makkelijk te bereiken. Vanaf de Brusselse Ring kunt u de verkeersborden ‘Brussels Airport’ volgen. Wanneer u het terrein van het vliegveld oprijdt, volgt u de borden naar P3. Om dit terrein op te komen moet een kaartje getrokken worden. U geeft bij de afgifte van uw auto dit parkeerkaartje aan de chauffeur. Deze gaat ook mogelijke kosten voor het parkeren op de dag van vertrek op zich nemen.

   

  Waar staat de medewerker van het parkeerbedrijf?

  Een kwartier voordat u bij Zaventem aankomt, belt u met de parking. De parking kan dan op tijd een chauffeur sturen. De chauffeur zal u op verdieping 6 opwachten en daar de auto in ontvangst nemen. De chauffeur zal uw auto herkennen aan het kenteken dat u ingevuld hebt op uw reservering. Hij zal de auto parkeren op de beveiligde en overdekte parking terwijl u al op het vliegveld rondloopt.

   

  Bij terugkomst

  Wanneer u weer terugkeert van uw reis, werkt het valet-parkeren Zaventem ongeveer hetzelfde in de omgekeerde volgorde. U belt de parking wanneer u uw bagage weer in uw bezit heeft. Het is belangrijk dat u niet eerder belt omdat er een termijn van 15 minuten staat voor het gratis parkeren op de parking van het vliegveld. Als u langer nodig heeft, zou u mogelijk extra kosten hebben voor het uitrijden van de parking. Een chauffeur zal u, weer op P3 verdieping 6, opwachten met uw auto.

Onze voordelen
usp car
Zorgvuldig gecontroleerd
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp thumbs up
Beste aanbiedingen
De beste deals op parkings bij luchthavens
usp 24
Kosteloos annuleren
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp 24
+4 miljoen klanten
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd