P
8,9/10 4.104 beoordelingen

Parking Zaventem

Wijzig vliegveld
Group 3 om te boeken 3 MIN
checkmark
Beste deals
checkmark
Meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd
checkmark
Gratis reserveringen annuleren/wijzigen
info car
Parkeeraanbieders
14
info message
Best beoordeeld
OM PARKING ZAVENTEM
info checkmark
Goedkoopste
Ector Zaventem
info compass
Dichtstbij de luchthaven
Express Parking Zaventem
 1. Goedkoop Parkeren
 2. Shuttle & Valet Parking
 3. Lang Parkeren
 4. Vergelijk Parkings

Parking Zaventem

Parkeren bij Zaventem Brussel Airport de grootste luchthaven van België, is makkelijker dan u denkt. Zaventem Brussel is meer dan twee keer zo groot als nummer twee Charleroi Airport. Parkeren op Brussels Airport kan wel eens een chaotische ervaring zijn. Volle parkeergarages en slechte bewegwijzering kunnen zorgen voor een stressvolle situatie. Bij Parkos kunt u verschillende parkeeraanbieders vergelijken en de voor u meest geschikte aanbieder vinden. Daarnaast bent u verzekerd van een parkeerplaats. Kies daarom voor een van de twee opties, lang parkeren/kort parkeren en boek uw parkeerplaats via Parkos. Daarnaast kunt u ook nog kiezen tussen shuttle parkeren of valet parkeren. Bij ons kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken. Voorkom onnodige kosten en moeite met het zoeken naar een parkeerplaats bij P1, P2 of P4 long term luchthaven Zaventem en wees verzekerd van uw parkeerplaats. Zorg dat u met een relaxed gevoel op vakantie gaat. Goedkoop parkeren bij Zaventem Brussel is een fluitje van een cent! En nog goedkoop ook met de beste parkeerdeals! Enkele parkeeraanbieders die wij vergelijken zijn: Aéropark 1000, Holiday Inn Brussels Airport en Parkway.


Brussel Zaventem Airport is de grootste luchthaven van België. Deze luchthaven ligt in Vlaams-Brabant in de gemeente Zaventem en wordt om deze reden ook wel luchthaven Zaventem genoemd. De hoofdstad van België, Brussel, ligt op een kleine twaalf kilometer afstand. Deze luchthaven, vervoert jaarlijks zo’n 22.000.000 (22 miljoen passagiers) en groeit elk jaar. In 2015 vlogen er 23.460.018 passagiers vanaf Brussel Airport. De luchthaven vervoert al ruim 25 jaar meer dan 10.000.000 (10 miljoen passagiers). Dergelijk grote aantallen passagiers gaan gepaard met een grote vraag naar parkeerplaatsen voor auto’s. U kunt bij luchthaven Brussel Zaventem een van de 10.000 parkeerplaatsen boeken maar u kunt er ook voor kiezen om uw parkeerplaats via Parkos te boeken. Voor een lagere prijs, terwijl u net wat meer service krijgt. Parkos vergelijkt onder andere ook parking bij: Charleroi en Eindhoven airport.


Vergelijk parkings


Bij Parkos kunt u voor parkeren op brussels airport kiezen tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Dit zorgt ervoor dat u niet meer vanaf uw auto naar de luchthaven hoeft te lopen. In beide gevallen hoeft u alleen met uw koffers bij de luchthaven naar de incheckbalie te lopen. Wanneer u gebruik maakt van valet parkeren, laat u uw auto parkeren door de medewerker van de parking. Bij shuttle parkeren wordt u naar de luchthaven gebracht nadat u zelf uw auto geparkeerd hebt op de parkeerplaats. Een vliegreis is al duur genoeg dus waarom zou u meer betalen dan nodig om uw auto te parkeren op brussels airport? U kunt dus kiezen om gebruik te maken van de gratis shuttledienst of u kunt gebruik maken van valet parking. Mocht u het verschil nog niet kennen, dit wordt hieronder uitgelegd of u kunt kijken bij onze veelgestelde vragen.

Goedkoop parkeren bij Zaventem Brussel Airport

In de afgelopen jaren is vliegen steeds goedkoper geworden. Om deze reden vliegen steeds meer mensen, waardoor ook het parkeren goedkoper is geworden. Bij Parkos kunt u in een oogopslag zien wat de goedkoopste parkeeraanbieder is bij Airport Zaventem. Bij ons krijgt u gegarandeerd de laagste prijs en kunt u veilig uw auto parkeren. De parkings bevinden zich rondom airport Zaventem dus niet op de luchthaven zelf. Dit is dan ook direct de reden waarom u bij Parkos zo goedkoop een parkeerplaats kunt boeken. Alle parkeeraanbieders zijn persoonlijk geïnspecteerd door onze medewerkers op de kwaliteit en netheid van het terrein. Bij al onze aanbieders is 24 uur per dag 7 dagen per week iemand aanwezig om het parkeerterrein te bewaken. Ook wordt gebruik gemaakt van cameratoezicht. Het is mogelijk om bij vijf verschillende parkeeraanbieders te parkeren bij Zaventem via de shuttle service. U hoeft geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. De verschillen tussen deze parkings zijn verschillen tussen binnen en buiten shuttle parkeren. Het is via Parkos mogelijk te reserveren bij twee aanbieders die ook overdekt parkeren aanbieden bij Brussels Zaventem.

Gemakkelijk en snel parkeren bij Zaventem kan door een parkeerplaats te reserveren via Parkos. U hoeft nooit teveel te betalen, want bij Parkos bent u altijd verzekerd van de laagste prijs. De terreinen van de parkeeraanbieders waar uw auto geparkeerd staat, wanneer u bij ons reserveert, liggen rondom Brussels Airport. Dit is ook de reden van de aanbieders waar u de keuze uit heeft bij Parkos zo goedkoop airport parking kunnen aanbieden. Bij de luchthaven Brussel Zaventem heeft u keuze uit vijf verschillende aanbieders voor de shuttle parkeren dienst. Er is bij deze luchthaven slechts één parkeeraanbieder die ook de valet parking diensten aanbiedt. Wanneer u gebruik maakt van shuttle parkeren bij Zaventem, brengt een shuttle bus u vanaf de parking naar de luchthaven. Deze gratis shuttle service rijdt 24 uur per dag 7 dagen in de week. Deze shuttle service is geen openbaar vervoer maar deze rijdt speciaal voor u heen en weer naar de luchthaven. Wanneer u een reservering plaatst, zal rekening worden gehouden met de tijd waarop u arriveert bij de airport parking en dit zal ingepland worden binnen het flexibele rijschema dat deze bussen hanteren.

Maakt u gebruik van valet parkeren luchthaven Zaventem, dan bent u niet afhankelijk van een shuttlebus. U rijdt uw auto naar de vertrekhal waar u opgewacht zal worden door een medewerker, welke uw auto naar het parkeerterrein rijdt. De medewerker zal dan uw auto parkeren.

Via Parkos bent u verzekerd van de beste parkeerdeals en kunt u gemakkelijk prijzen vergelijken van parkeeraanbieders. Dus wees op tijd en reserveer direct. Daarnaast kunt u ook in een oogopslag zien wat de aanbieders te bieden hebben aan extra service. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens uw reis uw auto te laten wassen bij enkele aanbieders. U komt dan terug van uw reis en vervolgd uw reis naar huis in een schone auto. Voor deze extra service rekenen zij wel wat extra kosten zoals u natuurlijk kunt verwachten. Wanneer u via Parkos reserveert, kan ik u verzekeren dat u gebruik maakt van goedkoop parkeren bij de luchthaven Brussel Zaventem. De prijs die u bij Parkos betaalt, is lager dan wanneer u bij parkings P1, P2 of bij een van de andere parkings van de luchthaven gaat lang parkeren. Deze aanbieders van vliegen en parkeren zijn duurder omdat zij een parking op de luchthaven hebben. De huur voor een parkeerterrein op de luchthaven ligt veel hoger dan een parking ergens rondom luchthaven Zaventem.

Tarieven en prijzen voor Parking Zaventem

Parking Zaventem Luchthaven Express Parking Zaventem Foto:Express Parking Zaventem
Parking Prijs (week) Afstand Type Type
Park And Go € 45,00 7 min Buiten Shuttle
Parkway € 54,00 7 min Buiten Shuttle
Aéropark 1000 € 65,00 7 min Buiten Shuttle
Express Parking Zaventem € 70,00 4 min Overdekt Shuttle
Star Parking Zaventem € 75,00 10 min Overdekt Shuttle
ParkBee - Courtyard by Marriott - Brussels Evere € 81,00 8 min Overdekt Shuttle
OM PARKING ZAVENTEM € 82,00 7 min Buiten Shuttle
Holiday Inn Brussels Airport € 85,00 5 min Buiten Shuttle
Parking City Zaventem € 104,00 4 min Overdekt Shuttle
Ciao Park € 146,00 10 min Buiten Shuttle
Express Parking Zaventem Valet € 150,00 - Overdekt Valet

*Parkeertarieven Zaventem kunnen variëren afhankelijk van de periode.

Shuttle parking en Valet parking Zaventem

Er is een aantal termen die u vaak terug zult zien op onze website; shuttle parkeren en valet parkeren. Wij geven u wat meer uitleg hierover.

Shuttle parking

Shuttle parking Zaventem

Wanneer u gebruik wilt maken van shuttle parkeren Zaventem, is uw keuze moeilijker; er zijn namelijk meerdere aanbieders die shuttle parkeren aanbieden. Bij het shuttle parkeren is er nog een extra keuze: overdekt parkeren of buiten parkeren. U zult wel wat extra betalen om uw auto binnen te laten parkeren. De shuttlebus zal altijd inbegrepen zijn bij de prijs die u betaalt. Deze gratis shuttledienst rijdt gemiddeld ongeveer elke 10 minuten van de parking naar de luchthaven.

Valet parking

Valet parking Zaventem

Wanneer u gebruik maakt van valet parking by Zaventem Brussels Airport, rijdt u uw auto zelf naar de vertrekhal waar een medewerker op u zal staan te wachten. Deze zal uw auto meenemen en uw auto naar het beveiligd parkeerterrein brengen.

Lang parkeren luchthaven Zaventem

Lang parkeren vliegveld Zaventem

Om u op weg te helpen, willen we u de volgende aanbevelingen geven over parkings bij Zaventem:

Vergelijk: Kies uw manier van parkeren op brussels airport. Wanneer u uiteindelijk een keuze heeft kunnen maken, wilt u natuurlijk wel garantie hebben dat de parking een veilige parking is. Daarom heeft Parkos voor u alle terreinen van de aanbieders geïnspecteerd. Dit om misverstanden te voorkomen en ervoor te zorgen dat u met een gerust hart op vakantie gaat en zich niet meer druk hoeft te maken over uw geparkeerde auto.

Kies uw manier van parkeren: Kies uw manier van parkeren. Wij bieden u twee verschillende manieren van parkeren aan op de luchthaven Zaventem. Wilt u dat uw auto opgehaald wordt door een chauffeur? Of wordt u liever naar de luchthaven gereden? Er zijn verschillende vormen van parkeren bij airport Zaventem. Let er daarom op dat u het verschil kent tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Mocht u achteraf toch de verkeerde keuze hebben gemaakt, kunt u tot 24 uur voor vertrek de parkeerplaats voor uw auto kosteloos annuleren.


Kiest u voor shuttle parkeren, dan rijdt u zelf naar de parking waarna u per gratis shuttlebus naar de luchthaven wordt gereden. De shuttlebus zet u dichtbij de vertrekhal af; dit is minder dan een minuut lopen. Bij terugkomst op de luchthaven zal de shuttlebus weer voor u klaarstaan. Deze rijdt u naar de parking waar uw auto geparkeerd staat. Shuttle parkeren is vaak de goedkoopste oplossing voor het parkeren rondom Zaventem. Goedkoop parkeren is nog nooit zo makkelijk geweest. De aanbieders bij Parkos zijn altijd goedkoper dan de parkeerplaatsen die de luchthaven zelf aanbiedt. Boek daarom online een parkeerplaatsbij airport Zaventem via Parkos.


Kiest u voor valet parkeren dan kunt u zelf uw auto naar de luchthaven rijden. Bij de luchthaven zal een chauffeur voor u klaar staan die uw auto aanneemt en uw auto naar een extern beveiligd parkeerterrein brengen. U stapt uit bij de vertrekhal en bent binnen een minuut lopen bij de incheckbalie. Bij terugkomst zal uw auto weer voor u klaarstaan bij de luchthaven en kunt u direct uw reis naar huis weer vervolgen. Wanneer u de keuze tussen shuttle en valet parking heeft gemaakt, kunt u ook nog kiezen tussen overdekt parkeren of parkeren in de buitenlucht.

Veiligheid: Heeft u de verschillende parkeeraanbieders voor het parkeren bij Zaventem vergeleken? Dan wilt u natuurlijk ook uw auto veilig parkeren. Parkos inspecteert daarom persoonlijk alle locaties. Hierbij wordt gelet op veiligheid van het parkeerterrein en de faciliteiten die het terrein te bieden heeft. Bekijk daarom de verschillende veiligheidsmaatregelen die de aanbieder heeft getroffen. Zo kunt u zelf zien dat uw auto veilig en betrouwbaar geparkeerd staat en gaat u met een gerust gevoel op reis. Alle aanbieders die Parkos aanbiedt, beschikken over een bewaakte parking, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

Plan uw reis: Plan uw reis wij raden u aan om uw reis goed te plannen en van te voren uw parkeerplaats te reserveren bijairport Zaventem. Zorg dat u optijd aanwezig bent bij de luchthaven. Kijk altijd voor vertrek of er bijzonderheden zijn waar u rekening mee dient te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wegwerkzaamheden of omleidingen. Houd altijd goed de verkeersinformatie in de gaten of plan uw reis op de routeplanner. Wanneer u de Brussels Airport app download kunt u alle informatie wat betreft uw vlucht in de gaten houden. Dit kan van pas komen wanneer u gaat lang parkeren en last heeft van vertraging.

Interessante blogs

Veelgestelde vragen

 • Hoe laat moet ik op mijn parking aanwezig zijn?

  chevron

  Hoe laat moet u op uw parking Zaventem aanwezig zijn? Dat hangt af van een aantal verschillende elementen:

   

  Luchthaven Zaventem vervoert jaarlijks 22 miljoen passagiers. Het is dan ook een drukbezochte locatie. Reden te meer om goed voorbereid op reis te gaan! Er vertrekt een groot aantal luchtvaartmaatschappijen vanop Zaventem en vrijwel allemaal hanteren ze verschillende inchecktijden. De exacte informatie met betrekking tot deze inchecktijden vindt u op de website van uw luchtvaartmaatschappij.

   

  Wanneer u een continentale vlucht neemt (reizen binnen Europa), wordt aangeraden om 2 uur op voorhand aanwezig te zijn bij de incheckbalie. Als u intercontinentaal vliegt, wordt aangeraden 3 uur voor uw vlucht vertrekt aan de incheckbalie te zijn.

  Wij raden u echter aan om 2.5 uur van tevoren aanwezig te zijn. Indien u gekozen heeft voor shuttle-parkeren, moet je immers de reistijd van de parking tot de luchthaven mee rekenen. De shuttle-bussen rijden elke 10 minuten maar we nemen liever het zekere voor het onzekere. Indien u gekozen heeft voor valet-parkeren, reserveren we graag wat tijd om de auto te controleren op eventuele schade voor u de auto overdraagt aan een parkingmedewerker. Voor continentale vluchten komt u dus best 2,5 uur op voorhand aan op de parking (voor shuttle-parkeren) of aan de vertrekhal (voor valet-parkeren). Voor intercontinentale vluchten wordt dit 3,5 uur.


 • Hoe werkt shuttle-parkeren bij Zaventem?

  chevron

  Shuttle-parkeren in de buurt van Zaventem is heel gemakkelijk en gaat als volgt. U rijdt met uw auto naar de parking bij Zaventem. Het adres van de parking vindt u in de bevestigingsmail. Wanneer u bij de parking aankomt, wordt uw auto geparkeerd. Zo weet u dat uw auto goed en veilig geparkeerd staat. Afhankelijk van de parkeeraanbieder kunt u uw auto zelf parkeren.

   

  Vervolgens stapt u op de gratis shuttle-bus die u naar de vertrekhal brengt. Deze shuttle-bus rijdt gemiddeld om de 10 minuten. Indien dit niet het geval zou zijn, staat dit duidelijk vermeld op de website.

  Bij terugkomst staat de shuttle-bus voor u klaar en brengt u terug naar uw parking. Daar stapt u in uw auto en kunt u uw reis voortzetten.

   

  Voor- en nadelen van shuttle-parkeren:

  Wanneer u een parkeerplaats reserveert, wil u natuurlijk een afgewogen keuze maken. Wij zetten de voor- en nadelen van shuttle-parkeren daarom kort op een rij:

   

  Voordelen

  • prijs: shuttle-parkeren is vaak goedkoper dan valet parkeren
  • vertrouwen: u parkeert uw auto zelf om er zeker van te zijn dat uw auto goed geparkeerd staat. Dit geeft een stukje zekerheid.

   

  Nadelen

  • tijd: u bent iets langer onderweg. U moet namelijk nog met de shuttle van de parking naar de luchthaven rijden. Dit duurt hooguit 20 minuten.
  • gemak: wanneer u terug komt van uw reis heeft u niet de luxe dat u meteen in uw eigen auto kan stappen

   

 • Hoe werkt valet-parkeren bij Zaventem?

  chevron

  U rijdt met uw auto gewoon naar de luchthaven, waar een medewerker van de parking uw auto in ontvangst zal nemen. Deze medewerker zal uw auto dan voor u naar de parking rijden, terwijl u verder kunt met uw reis. U hoeft dus zelf niet meer op zoek naar een parkeerplaats. Dit wordt voor u gedaan!

   

  Valet-parkeren is een veilig optie. Wij hebben voor u enkel parkings uitgezocht die werken met ervaren chauffeurs. Bij het overhandigen van de auto controleert u verder samen met de chauffeur de auto op schades of mankementen. Zo kunt u met een gerust hart de koffers pakken en van uw reis genieten.

   

  Hoe kom ik bij Zaventem?

  De luchthaven van Zaventem is makkelijk te bereiken. Vanaf de Brusselse Ring kunt u de verkeersborden ‘Brussels Airport’ volgen. Wanneer u het terrein van het vliegveld oprijdt, volgt u de borden naar P3. Om dit terrein op te komen moet een kaartje getrokken worden. U geeft bij de afgifte van uw auto dit parkeerkaartje aan de chauffeur. Deze gaat ook mogelijke kosten voor het parkeren op de dag van vertrek op zich nemen.

   

  Waar staat de medewerker van het parkeerbedrijf?

  Een kwartier voordat u bij Zaventem aankomt, belt u met de parking. De parking kan dan op tijd een chauffeur sturen. De chauffeur zal u op verdieping 6 opwachten en daar de auto in ontvangst nemen. De chauffeur zal uw auto herkennen aan het kenteken dat u ingevuld hebt op uw reservering. Hij zal de auto parkeren op de beveiligde en overdekte parking terwijl u al op het vliegveld rondloopt.

   

  Bij terugkomst

  Wanneer u weer terugkeert van uw reis, werkt het valet-parkeren Zaventem ongeveer hetzelfde in de omgekeerde volgorde. U belt de parking wanneer u uw bagage weer in uw bezit heeft. Het is belangrijk dat u niet eerder belt omdat er een termijn van 15 minuten staat voor het gratis parkeren op de parking van het vliegveld. Als u langer nodig heeft, zou u mogelijk extra kosten hebben voor het uitrijden van de parking. Een chauffeur zal u, weer op P3 verdieping 6, opwachten met uw auto.

Onze voordelen
usp car
Alle parkeerplaatsen zijn zorgvuldig geïnspecteerd
usp earth
De beste deals op parkings bij luchthavens
usp free
Gratis wijzigen en annuleren tot 24 uur voor aankomst
usp like
Vertrouwd door meer dan 4 miljoen klanten wereldwijd