Parkos
user
Toggle Navigation
Parkeren op Zaventem Brussels Airport tijdens de zomervakantie

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Parkeren op Zaventem Brussels Airport tijdens de zomervakantie

Voor het parkeren op Zaventem Brussels Airport tijdens de zomervakantie zoek je waarschijnlijk een parkeerplek voor lang parkeren. Dit kan een week zijn, of misschien wel veertien dagen. In de drukke zomermaanden is het vinden van een parkeerplaats op korte termijn niet alleen lastig, maar ook een dure aangelegenheid. Dat geldt voor alle internationale luchthavens, dus ook voor Charleroi. Door tijdig je parkeerplaats via Parkos te reserveren, bespaar je jezelf een hoop stress en kosten.

Hoe vind je een parkeerplaats op het vliegveld in het hoogseizoen?

Op Zaventem Brussels Airport zijn enkele officiële parkeerplaatsen die vlak bij het vliegveld liggen. De verleiding is misschien groot om daar direct een parkeerplaats voor lang parkeren te reserveren. Maar het is verstandiger om de tijd te nemen en een vergelijk tussen de aanbieders te maken. Rond het vliegveld zijn namelijk nog meer parkeermogelijkheden en deze aanbieders rekenen een gunstiger tarief. Het voordeel van Parkos is dat je zelf de verschillende parkeerplaatsen niet hoeft op te zoeken. Door eenvoudig het juiste vliegveld op de site te selecteren en de reisdata in te vullen, wordt het vergelijkingsoverzicht voor je samengesteld.

Hierbij krijg je alleen de parkeerplaatsen die in de opgegeven periode plaats hebben. Daarnaast is direct duidelijk wat de tarieven zijn. Bovendien zie je welke opties en services deze parkeerplekken bieden.

Kies een parkeermethode die bij je past

Zeker als je tijdig boekt, is er ruime keuze uit de verschillende aanbieders. Een ander voordeel is dat de prijzen hierdoor ook lager zijn. Voor de parkeerplaatsen geldt hetzelfde als voor veel vliegtickets. Een reservering die verder in de toekomst ligt, is voordeliger dan een reservering voor een parkeerplaats die je morgen nodig hebt.

Bepaal voor het definitief reserveren wat je voorkeur heeft. Er is een verschil tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Bij shuttle parkeren parkeer je de auto op het geboekte parkeerterrein. Deze parkeerplaatsen liggen bijvoorbeeld op vijf of tien minuten rijden van de vertrekhal. Op de parkeerplaats staat een shuttlebus die je zonder extra kosten naar het vliegveld brengt. Als je dit wenst, word je geholpen met je bagage. Na je vakantie kun je met de shuttlebus weer van het vliegveld naar je auto rijden.

Valet parkeren is over het algemeen iets duurder dan shuttle parkeren, maar het brengt je wel extra gemak. Op de dag van vertrek rijd je naar het vliegveld. Een medewerker van de parkeerplaats wacht je op een afgesproken locatie op. De auto wordt van je overgenomen en veilig naar de gereserveerde parkeerplaats gereden. Op de terugweg geef je het tijdstip van landing door en de medewerker wacht je met je auto weer op het vliegveld op.

Aanvullende opties bij een gereserveerde parkeerplaats

Op Zaventem Brussels Airport zijn er verschillende aanvullende opties te reserveren bij de parkeerplaatsen. Deze opties verschillen per aanbieder, dus ook dit is afhankelijk van de beschikbaarheid en het moment van reserveren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een overnachting in een hotel te boeken bij de parkeerplaats. Deze overnachting is in het vermelde tarief inbegrepen. Je wordt dan met de shuttledienst van het hotel naar het vliegveld gebracht op de dag van vertrek.

Een andere mogelijkheid is dat je de auto tijdens je vakantie laat wassen of je maakt gebruik van het elektrisch laadpunt dat op het terrein aanwezig is. Op deze manier rijd je bij terugkomst met een opgeladen accu naar huis. Deze extra opties zijn niet bij het tarief inbegrepen. Vaak reken je de kosten hiervoor ter plaatse bij de aanbieder af. Houd hier dus rekening mee als je je auto weer ophaalt.

Plan je route zorgvuldig voor vertrek

In de zomervakantie is het niet alleen druk op Zaventem Brussel Airport, ook op de weg naar het vliegveld zal het druk zijn met vakantiegangers. Vertrek daarom tijdig en kijk ook of je onderweg werkzaamheden kunt verwachten die voor vertraging kunnen zorgen. Maak daarvoor desgewenst gebruik van onze routeplanner.

Door vooraf online bij de luchtvaartmaatschappij in te checken, kun je ook al wat tijd besparen. Dat neemt uiteraard niet weg dat op tijd aanwezig moet zijn, ook om je bagage af te geven. Maak je gebruik van shuttle parkeren? Reken dan ook de geschatte reistijd van de shuttlebus van het parkeerterrein naar de luchthaven erbij. Voor het valet parkeren houd je rekening met de tijd die je nodig hebt om je auto over te dragen.

En heb je door zorgvuldig te plannen nog wat tijd over? Drink op je gemak een kopje koffie of doe nog een paar laatste inkopen bij de duty free winkel op het vliegveld.