Parkos
user
Toggle Navigation
Goedkoopste parkeerplaatsen bij Zaventem Brussel Airport

Inhoudsopgave

8 minuten leestijd

Goedkoopste parkeerplaatsen bij Zaventem Brussel Airport

Vlieg je vanuit België naar je vakantiebestemming, dan is de kans groot dat je dit vanaf Brussel doet. Rond Brussel liggen twee vliegvelden op een goed uur rijden van elkaar. Dit zijn Charleroi Airport en Brussels Airport in Zaventem. Van deze beide vliegvelden is Brussels Airport de grootste. Dit betekent automatisch dat het druk kan zijn op het vliegveld. Niet alleen in de aankomst- en vertrekhallen, maar ook op de parkeerplaatsen. Het is dan ook handig om tijdig een parkeerplaats te reserveren als je vanaf Brussels Airport vliegt. We geven je graag een paar tips om op te letten als je de goedkoopste parkeerplaats wilt vinden.

Lang parkeren of kort parkeren bij Brussels Airport?

Net als bijna ieder vliegveld heeft Brussels Airport de mogelijkheid om voor een korte tijd je auto te parkeren. Dit zijn de P1-parkeerplaatsen. Deze liggen dicht bij het vliegveld. Ze zijn echter bedoeld om je auto te parkeren als je iemand wegbrengt en daarna weer naar huis gaat. Er is ook de mogelijkheid om je auto op een parkeerterrein dat voor kort parkeren bedoeld is, maximaal een week te parkeren. Maar de tarieven op deze plaatsen lopen snel op en dat is nu net wat je niet wilt als je op zoek bent naar budgetvriendelijk parkeren. Daarom is het beter om de parkeerterreinen voor langer parkeren bij Parkos te vergelijken en daaruit de parkeeraanbieder met de meest voordelige prijs te selecteren. Je ziet dan ook direct welke service je kunt verwachten.

Wat biedt een parkeeraanbieder bij het vliegveld?

De parkeerterreinen van onze aanbieders liggen op korte afstand van het vliegveld in Zaventem. Dat betekent dat je over het algemeen binnen vijf tot tien minuten van je parkeerplaats naar het vliegveld rijdt. De parkeerterreinen zijn beveiligd met camera’s en ‘s nachts zijn de terreinen verlicht.

Bij de boeking van een voordelige parkeerplaats heb je keuze uit verschillende manieren van parkeren, namelijk shuttle of valet parkeren. Met shuttle parkeren zet je de auto zelf op de gereserveerde parkeerplaats. Daarna rijd je met een shuttledienst vanaf de parkeerplaats naar het vliegveld. Bij terugkomst haalt de shuttlebus je op en brengt de chauffeur je naar je auto.

Voor het valet parkeren hoef je zelf niet naar de parkeerlocatie te rijden. Je ontmoet de chauffeur van het parkeerterrein op het vliegveld. Daar geef je de autosleutels af en je gaat vervolgens de vertrekhal binnen. De chauffeur brengt je auto naar de gereserveerde parkeerplaats. Als je van de vliegreis terugkomt, staat de chauffeur met je auto op het vliegveld klaar zodat je direct naar huis kunt vertrekken.

Parkeren inclusief overnachting

Enkele parkeeraanbieders hebben de optie om behalve een parkeerplaats ook een overnachting te boeken. Dit betekent dat je een nacht voor vertrek al in de buurt van het vliegveld bent. Dat is praktisch als je vlucht bijvoorbeeld vroeg vertrekt. Afhankelijk van de accommodatie heb je ook bij parkeren met overnachting de keuze tussen shuttle parkeren en valet parkeren.

Zaventem Brussel Airport

Zijn er factoren van invloed op het parkeertarief?

Bij het bepalen van de parkeertarieven is de verhouding tussen vraag en aanbod vaak bepalend. In drukke periodes, zoals de zomervakantie en de kerstvakantie, kan de prijs dus in verhouding hoger zijn. Een andere factor die het tarief beïnvloedt, is het type parkeerplaats dat je reserveert. Is het een buitenterrein waar dag en nacht personeel aanwezig is? Of gaat het om een parkeergarage die alleen toegang biedt aan de mensen die hun auto daar geparkeerd hebben? Op bepaalde plaatsen is er een wachtruimte aanwezig met toiletten. Al deze zaken kunnen van invloed zijn op het tarief.

Daarnaast kun je tijdens het boeken aangeven of je gebruik wilt maken van aanvullende diensten. Je betaalt hiervoor een extra bedrag op het parkeertarief. De service kan gaan van het opladen van je elektrische auto tijdens je afwezigheid en het wassen van je auto tot een technische keuring laten uitvoeren.

Waar kan ik goedkoop parkeren bij Brussels Airport?

De standaardperiode voor het parkeren is acht dagen. De tarieven voor het vergelijk worden dan ook per acht dagen berekend. Daarbij zijn de aanvullende luchthavenkosten in de voorbeelden meegenomen. Wil je langer of korter parkeren dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij Ciao Park kun je in juli acht dagen voor € 89,- parkeren. Je bent op 10 minuten van het vliegveld en wordt met de shuttlebus gebracht en gehaald. En voor € 175,- staat je auto voor acht dagen bij Holiday Inn Brussels Airport – Park Sleep & Fly, waar je met de shuttlebus in vijf minuten op het vliegveld bent. Dit bedrag is inclusief een overnachting op basis van een tweepersoonskamer.