Parkos
user
Toggle Navigation
De meest gereserveerde parkeerplaatsen op Zaventem Brussels Airport

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De meest gereserveerde parkeerplaatsen op Zaventem Brussels Airport

Een parkeerplaats voor lang parkeren vinden op een vliegveld is niet altijd eenvoudig. Zeker als je op drukbezochte vliegvelden als Charleroi Airport en Zaventem Brussels Airport wilt parkeren. Maar met het handige vergelijkingsoverzicht van Parkos wordt het een stuk gemakkelijker. Zelfs op het internationale vliegveld Zaventem Brussels.

De meeste geboekte parkeerplekken op Zaventem Brussels Airport

Het aantal aanbieders van parkeerplaatsen in de buurt van Zaventem Brussels Airport ligt rond de twintig. Dat maakt de kans groter dat je in het drukke seizoen een parkeerplaats vindt. Daarnaast betaal je niet de hoofdprijs voor lang parkeren. Dat komt doordat je niet afhankelijk bent van de duurdere tarieven van de officiële parkeerplaatsen die direct aan het vliegveld liggen.

Reserveer je in de maand augustus voor acht dagen een parkeerplek, dan heb je keuze uit de volgende aanbieders:

  • Express Parking. Je parkeert acht dagen overdekt voor € 82,-. Met een shuttlebus word je gratis in vier minuten naar de vertrekhal gebracht.
  • Star Parking Zaventem is een overdekte parkeerplaats. Met de gratis shuttlebus ben je binnen tien minuten op het vliegveld. Je betaalt voor zeven dagen parkeren € 110,-. Voor € 190,- parkeer je ook zeven dagen. Maar dan haalt een chauffeur je auto op bij de vertrekhal, zodat je zelf niet naar het parkeerterrein hoeft te rijden.
  • Express Parking Zaventem Valet rekent voor acht dagen parkeren € 140,-. Hiervoor hoef je niet zelf naar het parkeerterrein te rijden, maar je auto wordt op het vliegveld opgehaald door een chauffeur.

Wat is van invloed op het parkeertarief op Zaventem Brussels Airport?

Hoeveel je afrekent voor een week parkeren op Zaventem Brussels Airport, is van enkele factoren afhankelijk. Ten eerste speelt de ligging van het parkeerterrein ten opzichte van het vliegveld een rol. Dicht bij het vliegveld parkeren kan duurder zijn dan verder weg parkeren. Het tijdstip dat je reserveert, is eveneens van invloed. Hoe dichter je vertrekdatum nadert, hoe kleiner het aanbod en hoe hoger de prijzen per parkeerplaats. Het is daarom aanbevolen om goed op tijd te reserveren.

Op Zaventem Brussels Airport moeten de parkeeraanbieders € 5,- luchthavenkosten in rekening brengen. Sommige parkeerplaatsen hebben dit in hun tarief opgenomen, anderen niet. Dit is altijd duidelijk in het vergelijkingsoverzicht vermeld.

De locatie waar je parkeert, zoals een parkeergarage of een buitenterrein kan ook invloed op het tarief hebben. Daarnaast is de aangeboden parkeermethode ook bepalend.

Welke parkeermogelijkheden heeft Zaventem Brussels Airport?

Uit de omschrijving bij de tarieven van de parkeeraanbieders blijkt dat je meerdere opties hebt bij het reserveren. Je hebt de keuze om zelf naar de parkeerplaats te rijden of om je auto op het vliegveld op te laten halen.

In het eerste geval gaat het om shuttle parkeren. Deze parkeermethode houdt in dat je met een gratis shuttlebus van de parkeerplaats naar het vliegveld wordt gebracht. Bij terugkomst rijd je in de shuttlebus weer naar de parkeerplaats. Deze parkeerplaatsen liggen niet direct aan het vliegveld, maar wel op korte afstand. In een paar minuten ben je met de shuttlebus bij de vertrekhal van het vliegveld.

Laat je de auto door een medewerker van de gereserveerde parkeerplaats ophalen op het vliegveld? Dan spreken we van valet parkeren. Deze medewerker zorgt er ook voor dat je auto bij terugkomst weer op de afgesproken plek aan je overgedragen wordt. Je hoeft dus zelf niet naar de parkeerplaats te rijden. Dit is over het algemeen een duurdere optie dan het shuttle parkeren.

Veilig parkeren tijdens je vliegreis op Zaventem Brussels Airport

Of je auto nu overdekt in een parkeergarage staat of buiten op een verhard terrein, je kunt ervan uitgaan dat je auto veilig geparkeerd staat. De parkeeraanbieders uit het vergelijkingsoverzicht worden regelmatig door Parkos gecontroleerd. We kijken of de parkeerplaatsen nog voldoen aan de opgegeven beveiligingsmaatregelen. Je ziet in de omschrijving van iedere parkeeraanbieder waar je vanuit kunt gaan.

De terreinen zijn beveiligd met camera’s. Er zijn slagbomen en de buitenterreinen zijn omheind en goed verlicht. Wil je nog een aanvullende service reserveren zoals het opladen van je elektrische auto of het wassen van je auto? Dan betaal je daar een aanvullend tarief voor.

Wil je weten hoe andere reizigers het parkeren bij de diverse aanbieders hebben ervaren? Kijk dan naar de bijbehorende klantbeoordelingen. Reserveer de parkeerplaats van je keuze eenvoudig online en reken direct veilig af. Mocht je de reservering naderhand willen annuleren, dan kan dat kosteloos tot een dag voor vertrek.