Parkos
user
Toggle Navigation
Vergeet deze 8 onmisbare spullen niet in te pakken
5 minuten leestijd

Vergeet deze 8 onmisbare spullen niet in te pakken

Vertrek je binnenkort op reis maar heb je het inpakken van je koffer weer uitgesteld tot het laatste moment? Geen zorgen, we gaan regelmatig op reis en weten precies wat je mee moet nemen. Daarom hebben we speciaal voor jou de belangrijkste spullen even op een rij gezet. Want zelfs als je denkt dat je alles hebt ingepakt, is de kans groot dat je toch nog iets belangrijks bent vergeten. Zo stap je zonder zorgen het vliegtuig in vanaf bijvoorbeeld Charleroi Airport of Zaventem Airport, wetende dat je niets belangrijks thuis hebt gelaten.

1. Opladers

Het opladen van je telefoon is vaak een van de laatste dingen die je doet voordat je vertrekt, waardoor de kans groot is dat je de oplader vergeet. Vergeet naast je telefoonoplader ook niet de opladers van andere apparaten zoals je fototoestel (inclusief geheugenkaartjes) en elektrische tandenborstel. Controleer dubbel voordat je de deur uitgaat.

2. Toilettas

Het meenemen van je toiletspullen lijkt vanzelfsprekend, maar het is makkelijk te vergeten als je nog snel je tanden poetst. Vergeet niet je tandenborstel, tandpasta, shampoo, conditioner, gezichtsreiniger en eventuele make-up spullen in te pakken.

3. Medicatie en EHBO-kit

Als je medicijnen gebruikt, zorg dan dat je voldoende voorraad meeneemt, inclusief extra voor onvoorziene vertragingen. Een kleine EHBO-kit met pleisters, desinfectiemiddel en pijnstillers kan ook van pas komen.

4. Reisdocumenten en geld

Het lijkt logisch, maar het gebeurt vaak genoeg dat mensen hun paspoort of ID-kaart vergeten. Maak een checklist voor je vliegtickets, paspoort, visum, bankkaarten en andere benodigde documenten. Controleer deze voordat je vertrekt.

5. Voldoende kleding

Controleer de weersvoorspellingen van je bestemming en pak kleding in voor verschillende omstandigheden. Vergeet niet een trui, lange broek en een regenjas voor onverwachte weersomstandigheden.

6. Adapter

Reis je buiten Europa? Controleer of je een adapter nodig hebt voor de stopcontacten op je bestemming. Dit zorgt ervoor dat je je apparaten kunt opladen.

7. Entertainment voor onderweg

Een lange vlucht kan behoorlijk saai zijn, dus zorg ervoor dat je voldoende entertainment bij je hebt om verveling te voorkomen. Neem een boek of tijdschrift mee om te lezen, en vergeet niet oortjes mee te nemen zodat je muziek kunt luisteren of films kunt kijken op je telefoon of iPad. Als je voor films of muziek kiest, download deze dan thuis alvast voor offline gebruik. Houd je meer van spelletjes? Neem een reisspel mee om samen met je reispartner te spelen, of download een app op je telefoon die je offline kunt gebruiken.

8. Snacks & water

Tenslotte, zorg ervoor dat je voldoende hebt om te eten en drinken voor als je vertraging hebt onderweg. Je weet nooit wanneer je vast komt te zitten in het verkeer of vertraging hebt bij het inchecken. Op deze momenten is het fijn om iets te eten en te drinken bij de hand te hebben.

Dit zijn de belangrijkste zaken die je zeker bij moet hebben op vakantie. Een dikke tip: vooral de opgeladen telefoon, de reisdocumenten en de portemonnee zijn belangrijk. Hiermee kun je in ieder geval vertrekken, andere zaken kun je altijd op plaats van bestemming aanschaffen.

Om zeker te zijn raden we je toch aan om altijd een checklist te maken, zodat je deze kan overlopen voordat je de deur uitgaat. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken om belangrijke dingen te vergeten.

Vergeet deze spullen niet in te pakken