Parkos
user
Toggle Navigation
Handige tips voor reizen via Eindhoven Airport vanuit België
6 minuten leestijd

Handige tips voor reizen via Eindhoven Airport vanuit België

Hieronder vind je een handige gids over alles wat je moet weten voordat je vanuit Eindhoven Airport vliegt. Of je nu vanuit België reist, meer wilt weten over de voorzieningen op de luchthaven of zoekt naar parkeermogelijkheden, deze gids biedt een uitgebreid overzicht. Ontdek de beste manieren om de luchthaven te bereiken, de beschikbare diensten en waar je veilig kunt parkeren. Zo ben je goed voorbereid en begin je je reis zonder stress!

Hoe kom ik van België naar Eindhoven Airport?

Reizen van België naar Eindhoven Airport is eenvoudig en kan op verschillende manieren. Met de auto duurt de rit vanuit steden zoals Brussel of Antwerpen ongeveer 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het verkeer. De meest gebruikte route is via de E34 en A67. Voor degenen die geen auto willen gebruiken, zijn er opties met de Flixbus, die tussen grote Belgische steden en Eindhoven rijdt. Vanaf het Centraal Station van Eindhoven kunt u vervolgens bus 400 of 401 nemen, die u binnen 20 minuten naar de luchthaven brengt.

Welke voorzieningen biedt Eindhoven Airport aan?

Eindhoven Airport is een relatief kleine maar efficiënte luchthaven. Alle diensten zijn geconcentreerd in één terminal, wat het overzichtelijk maakt voor reizigers. Op de begane grond vindt u check-in balies, bagageafgifte, en de beveiligingscontrole. Er zijn diverse eetgelegenheden zoals Starbucks en Travel Plaza waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er op de eerste verdieping een business lounge, een kinderspeelplaats en een panoramaterras​

Welcome Pickups.

Waar kan ik parkeren op Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport biedt verschillende parkeeropties aan, van premium tot budgetvriendelijk parkeren. Om zeker te zijn van een plek en de beste tarieven te krijgen, is het aan te raden om online te boeken. Er zijn ook alternatieve parkeeropties in de buurt van de luchthaven. Voor wie goedkoop wil parkeren en gebruik wil maken van een betrouwbare service, biedt Parkos een handige vergelijking van parkeerplaatsen rond Eindhoven Airport. Met hun gebruiksvriendelijke platform kunt u eenvoudig een parkeerplek reserveren​.

Hoe druk is Eindhoven Airport?

Hoewel Eindhoven Airport kleiner is dan Schiphol, is het de op één na drukste luchthaven van Nederland met jaarlijks zo’n 6 miljoen passagiers. Vooral in de lente en zomer kan het druk zijn, dus het is aan te raden om voldoende tijd te nemen bij het inchecken en door de beveiligingscontrole. Dit betekent dat u voor internationale vluchten minstens twee uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn, en voor binnenlandse vluchten is anderhalf uur voldoende.

Hoe kom ik met het openbaar vervoer naar Eindhoven Airport?

De luchthaven is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Eindhoven Centraal Station rijden de bussen 400 en 401 elke 10 tot 15 minuten naar de luchthaven. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Deze bussen zijn een handige en betaalbare optie voor reizigers die geen auto hebben of willen vermijden​.

Is er een treinverbinding naar Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport heeft geen directe treinverbinding. Reizigers kunnen echter eenvoudig een trein nemen naar Eindhoven Centraal Station en daar overstappen op bus 400 of 401. Deze bussen rijden frequent tussen het station en de luchthaven​ Eindhoven Airport. Vanuit België kunt u bijvoorbeeld via Breda of Rotterdam reizen, afhankelijk van uw vertrekpunt.

Wat zijn de openingstijden en faciliteiten op Eindhoven Airport?

De terminal van Eindhoven Airport is geopend van 04:30 tot 23:00, en de meeste winkels en eetgelegenheden zijn geopend van 06:00 tot 22:00. Het aanbod omvat winkels zoals AH to Go en Relay, evenals eetgelegenheden zoals La Place en Stripes. Daarnaast is er gratis Wi-Fi beschikbaar voor reizigers en zijn er verschillende services, zoals een business center en een meditatiecentrum​.

faciliteiten

Wat zijn de populairste bestemmingen vanaf Eindhoven Airport?

Eindhoven Airport bedient diverse Europese bestemmingen, waaronder Malaga, Londen, Barcelona, en Alicante. De belangrijkste luchtvaartmaatschappijen die vanaf deze luchthaven opereren zijn Ryanair, Transavia, en Wizz Air.​

Welke hotels zijn er in de buurt van Eindhoven Airport?

Voor reizigers die vroeg vertrekken of laat aankomen, is overnachten in de buurt van de luchthaven een slimme keuze. Het Tulip Inn Eindhoven Airport ligt direct boven de terminal en biedt comfortabele kamers met alle voorzieningen. Andere hotels zoals het Holiday Inn en het Novotel Eindhoven Airport liggen op een paar minuten rijden en bieden gratis pendeldiensten naar de luchthaven​. Lees meer on Welcome Pickups.