Parkos
user
Toggle Navigation
De 10 vliegvelden met de duurste parkeerplaatsen

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

De 10 vliegvelden met de duurste parkeerplaatsen

De kosten voor het parkeren op een luchthaven kunnen een flinke aanslag op je vakantiebudget zijn. Op drukke vliegvelden, zoals Schiphol Airport of Zaventem Brussels Airport is het vinden van een parkeerplaats, zeker in het hoogseizoen, niet altijd een eenvoudige opgave. Parkeer je op een officiële parkeerplaats die in de directe buurt van het vliegveld ligt, dan is de kans groot dat je een hoog tarief betaalt.

Maar op welke vliegvelden betaal je nu eigenlijk het meest? Hier is onderzoek naar gedaan door Vliegveld Info en veel Europese vliegvelden staan in de top tien met dure parkeerplaatsen. De oorzaak kan zijn dat er in Europa op vliegvelden relatief gezien weinig ruimte is en dat de grond om te parkeren dus schaars en duur is. Dit wordt doorgerekend in het parkeertarief. Maar het meest aannemelijk is dat er door de grote vraag en het kleinere aanbod van parkeerplekken, hoge prijzen worden gevraagd.

Wat zijn de duurste vliegvelden om te parkeren?

Op vliegvelden waar niet alleen vluchten met Europese bestemmingen vertrekken, maar ook intercontinentale vluchten van toepassing zijn, zijn de parkeertarieven het hoogst. Dit verklaart waarom Zaventem Brussels Airport en Schiphol Airport samen de lijst aanvoeren.

1. Zaventem Brussels Airport in België

2. Schiphol Airport in Nederland

3. Charleroi Airport in België

4. Bremen Airport in Duitsland

5. Luik Airport in België

6. Keulen Bonn Airport in Duitsland

7. Rotterdam The Hague Airport in Nederland

8. Oostende Brugge Airport in België

9. Antwerp Airport in België

10. Maastricht Aachen Airport in Nederland

Hoe kun je voordelig parkeren op een vliegveld?

Vanaf welk vliegveld je ook vertrekt, het loont altijd om de parkeertarieven van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit doe je eenvoudig met Parkos. Je krijgt voor de periode dat je op reis bent de beschikbare parkeerplaatsen overzichtelijk op een rij. De reden dat de tarieven om te parkeren via Parkos lager zijn, is dat je niet op de officiële parkeerplaatsen parkeert die dicht op het vliegveld liggen.

In plaats daarvan parkeer je de auto op korte afstand van het vliegveld. Dit scheelt direct in de kosten. Het is mogelijk om tijdig te reserveren. Hierdoor heb je niet alleen voldoende keuze uit de verschillende parkeerterreinen en de parkeermethodes die ze bieden. Je profiteert ook van een lager tarief als je ruim van tevoren een parkeerplaats reserveert.

De verschillende opties bij het voordelig parkeren

Bij het vergelijken van de tarieven van de parkeeraanbieders via Parkos heb je verschillende mogelijkheden. Daarbij hebben we het niet alleen over de keuze uit een parkeerplek in een parkeergarage of op een verhard buitenterrein. Er zijn twee basis parkeermethodes, namelijk shuttle parkeren en valet parkeren. De parkeermethode waar je voor kiest, is tevens van invloed op de uiteindelijke prijs

Of je de keuze hebt tussen deze twee parkeermethodes, is afhankelijk van het vliegveld. De parkeeraanbieders op de grote luchthavens bieden over het algemeen beide opties. Maar op Maastricht Aachen Airport of Charleroi Airport is bijvoorbeeld alleen shuttle parkeren beschikbaar.

Shuttle parkeren

De parkeerplaatsen liggen op korte afstand van het betreffende vliegveld. Nadat je zelf je auto op de parkeerplaats hebt geparkeerd, stap je in de gereedstaande shuttlebus die je gratis naar de vertrekhal brengt. Je hoeft maar met een paar minuten extra reistijd rekening te houden. Bij aankomst brengt de shuttlebus je weer naar je auto op het parkeerterrein.

Valet parkeren

Bij valet parkeren hoef je niet te kijken naar de afstand tussen de parkeerplaats en het vliegveld, omdat je zelf je auto niet naar de parkeerplaats hoeft te rijden. In plaats daarvan ga je rechtstreeks naar het vliegveld. Je draagt je autosleutels en je auto over aan de medewerker van het geboekte parkeerterrein. Deze medewerker zorgt ervoor dat je auto veilig geparkeerd wordt en brengt je auto bij je aankomst weer naar het vliegveld.

Park-Sleep and Fly

Wil je je vliegreis ontspannen beginnen en niet op hele vroege of late uren op de parkeerplaats aankomen? Op sommige vliegvelden is er de optie om een parkeerplaats inclusief een overnachting te boeken. Deze parkeerplaatsen zijn uiteraard in verhouding iets duurder, maar daar is de overnachting in een hotel wel bij inbegrepen. Tijdens je afwezigheid staat je auto bij het hotel geparkeerd. De parkeermethode die het hotel biedt, is afhankelijk van de aanbieder en kan dus zowel shuttle parkeren als valet parkeren zijn.

Voor welke parkeermethode je ook kiest, het vergelijken van de parkeeraanbieders via Parkos geeft je een duidelijk inzicht in de verschillende parkeertarieven. Hoe eerder je reserveert, hoe gunstiger het is, ook bij de duurdere vliegvelden. Bovendien kun je tot 24 uur voor vertrek je reservering gratis annuleren.