Parkos
user
Toggle Navigation
12 Slimme tips om geld te besparen op de luchthaven

Inhoudsopgave

5 minuten leestijd

12 Slimme tips om geld te besparen op de luchthaven

Op vliegvakantie beleef je vaak de mooiste ervaringen, maar vaak ben je al een hoop geld kwijt voordat je het vliegtuig instapt. Van vliegtickets tot extra bagagekosten en eten op de luchthaven, het tikt al snel aan. Gelukkig kun je met een aantal slimme tips ook je portemonnee blij houden op de luchthaven.

12 Slimme tips om geld te besparen op de luchthaven

Begin je vakantie goed met deze 12 handige tips om geld te besparen als je op de luchthaven bent:

 1. Boek vroeg en wees flexibel: Als je je vliegtickets ruim van tevoren boekt, kun je vaak een betere deal krijgen. Als het kan, wees dan flexibel met je reisdata. Soms kun je veel besparen door je vertrek- en terugkeerdatum een beetje aan te passen.
 2. Reis licht: Bagagekosten kunnen hoog zijn. Probeer zo min mogelijk bagage mee te nemen en reis indien mogelijk alleen met handbagage. Zo bespaar je niet alleen geld maar ook tijd bij het inchecken.
 3. Neem een lege waterfles mee: Flesjes water kopen op de luchthaven kan duur zijn. Neem een lege herbruikbare waterfles mee en vul die bij een waterfontein of vulstation. Zo bespaar je een paar euro per fles en het is gelijk goed voor het milieu.
 4. Neem je eigen snacks mee: Het is algemeen bekend dat eten op de luchthaven prijzig is. Neem daarom je eigen snacks mee, zoals granola, repen, noten en gedroogd fruit. Zo blijf je energiek zonder gelijk je portemonnee te plunderen.
 5. Doe mee aan loyaliteitsprogramma’s: Luchtvaartmaatschappijen bieden vaak loyaliteitsprogramma’s en frequent flyer-lidmaatschappen. Meld je aan voor deze programma’s om exclusieve kortingen, speciale aanbiedingen en zelfs de mogelijkheid voor gratis upgrades te krijgen.
 6. Maak slim gebruik van de luchthavenlounges: Als je toegang hebt tot een luchthaven lounge via je creditcard of andere lidmaatschappen, maak er dan gebruik van. Ze bieden je namelijk gratis snacks, drankjes en comfortabele stoelen, wat je geld bespaart op eten en drinken.
 7. Onderzoek de transportopties: Bekijk voordat je op je bestemming aankomt de lokale vervoersopties. Openbaar vervoer of diensten zoals Uber kunnen goedkoper zijn dan taxi’s of autoverhuur. Ook bieden sommige luchthavens goedkope pendeldiensten aan naar nabijgelegen locaties.
 8. Download entertainment van tevoren: Inflight entertainment kan verleidelijk zijn maar is ook duur. Download films, tv-programma’s, muziek of e-books voordat je van huis vertrekt, zodat je hier niet extra voor hoeft te betalen.
 9. Shop slim bij de Tax Free winkels: Tax Free winkels hebben soms goede aanbiedingen, maar doe goed van tevoren je huiswerk en vergelijk prijzen voordat je koopt. Soms zijn er ergens anders betere deals te vinden.
 10. Vermijd wisselkantoren op de luchthaven: Wisselkantoren op de luchthaven geven vaak minder gunstige tarieven. Wissel je geld bij een lokale bank of een betrouwbaar wisselkantoor in de stad voor een betere deal.
 11. Neem reisformaat toiletartikelen mee: Vergeet niet om reisformaat toiletartikelen in te pakken. Het kan je geld besparen op dure miniatuurflesjes als je ze nodig hebt tijdens je reis.
 12. Controleer de beschikbaarheid van Wi-Fi op de luchthaven: Veel luchthavens bieden tegenwoordig gratis Wi-Fi voor een beperkte duur. Maak hier gebruik van om verbonden te blijven zonder je databundel te gebruiken of een duur Wi-Fi-pakket te kopen.

Bespaar met deze simpele tips gemakkelijk een hoop geld op de luchthaven. Onthoud dat een beetje voorbereiding je luchthavenkosten flink kan drukken. Des te meer plezier heb je ervan tijdens je reis.

Veel plezier op reis!