Parkos
user
Toggle Navigation
De voordelen van particuliere parkeeraanbieders

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

De voordelen van particuliere parkeeraanbieders

Op bijna alle vliegvelden kun je voor het parkeren van je auto gebruik maken van officiële parkeerplaatsen en parkeerplaatsen van particuliere aanbieders. Dat geldt ook voor de vliegvelden in België, zoals Zaventem Brussels Airport en Charleroi Airport. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen deze parkeerterreinen? En wat zijn de voordelen als je via Parkos een parkeerplaats bij een particuliere parkeeraanbieder reserveert? Je leest hier wat je met weten.

Wat is een officiële parkeeraanbieder op een vliegveld?

Op het grondgebied van de vliegvelden liggen officiële parkeerplaatsen die door het vliegveld worden beheerd. Deze parkeerplaatsen liggen dicht bij de terminals. Vanaf de parkeerplaats loop je met je bagage naar de vertrekhal. Je kunt deze parkeerplaatsen herkennen doordat ze over het algemeen met de letter P en een nummer worden aangeduid. Verder zijn deze parkeerplaatsen onderverdeeld in kort parkeren en lang parkeren. Bovendien is er ook een speciale drop-off zone. Hier mag je bijvoorbeeld maximaal een half uur parkeren, om reizigers op te halen of uit te laten stappen.

De particuliere parkeeraanbieders bij een vliegveld

De niet-officiële parkeeraanbieders zijn zelfstandig werkende parkeeraanbieders. Ze hebben een parkeerterrein dat verder van de luchthaven af ligt. Dit parkeerterrein kan een overdekte parkeergarage zijn of een verhard buitenterrein. Je parkeert op deze parkeerplaatsen in principe zo lang als je reist duurt. Hierbij ben je dus niet gebonden aan een maximale parkeerduur of de beperking dat je alleen kort kunt parkeren.

Boeken bij particuliere parkeerders

Waarom is parkeren bij particuliere parkeerplaatsen voordelig?

Een parkeeraanbieder die verder van het vliegveld ligt, hoeft geen hoge prijs per vierkante meter grond te betalen. Iets wat voor de meeste parkeeraanbieders die op het vliegveld liggen wel van toepassing is. Die lagere kosten zie je terug in een lager tarief als je de aanbieders vergelijkt. Er is bovendien meer diversiteit in het aanbod terreinen. Dat wil dus zeggen dat je niet gebonden bent aan maar een of twee aanbieders. Daardoor heb je keuze uit verschillende opties en diverse tarieven.

Uiteraard geldt ook hier dat de prijzen gebaseerd zijn op de vraag en het aanbod. Hoe minder parkeerplaatsen er nog beschikbaar zijn in een bepaalde periode, hoe groter de kans dat je een hoger tarief betaalt.

Een parkeerplaats op maat bij particuliere parkeeraanbieders

Als je gebruik maakt van het vergelijkingsoverzicht van Parkos voor het vinden van een geschikte parkeerplaats, zie je dat de aanbieders diverse opties bieden. Dit geeft je de mogelijkheid om een parkeerplaats te reserveren die helemaal bij je wensen aansluit. De eerste keuze die je hebt, is de optie van shuttle parkeren of valet parkeren. Bij shuttle parkeren ga je zelf op de dag van vertrek met je auto naar de gereserveerde parkeerplaats. Een gratis shuttlebus brengt je dan binnen een paar minuten naar de vertrekhal van het vliegveld. Op de terugweg haalt deze shuttlebus je met je bagage weer op.

Voor het valet parkeren rijd je naar de vertrekhal en een chauffeur haalt je auto op het vooraf afgesproken tijdstip op. Na je vliegreis staat de chauffeur met je auto op je te wachten, zodat je direct in je eigen auto naar huis kunt rijden.

Welke parkeermethodes geboden worden, is niet alleen afhankelijk van de beschikbaarheid. Het hangt ook af van de faciliteiten van de aanwezige parkeeraanbieders in de buurt van het vliegveld.

Aanvullende opties bij het particulier parkeren

Vind je het prettig dat je auto tijdens je afwezigheid overdekt staat? Geef dan in je zoekopdracht aan dat je in een parkeergarage wilt parkeren. Het is bovendien mogelijk om aanvullende services te boeken. Denk hierbij aan een overnachting in een hotel voor vertrek of eventueel bij aankomst. Dit is een goede optie als je vlucht op een ongunstig tijdstip vertrekt. Zo hoef je niet midden in de nacht of vroeg in de ochtend naar het vliegveld te rijden.

Particuliere parkeeraanbieders hebben beveiligde parkeerterreinen. Vaak is er dag en nacht personeel aanwezig. De chauffeur van de shuttleservice helpt je bij het tillen van je bagage in de shuttlebus. Daarnaast biedt hij ook een helpende hand bij het plaatsen van je koffers op het bagagekarretje.

Afhankelijk van de faciliteiten van de aanbieder heb je de mogelijkheid om je auto tijdens je afwezigheid te laten wassen. Of je kunt deze elektrisch laten opladen. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk om een technische keuring uit te laten voeren.

Door tijdig je parkeerplaats via Parkos te reserveren, heb je niet alleen een ruime keuze uit verschillende aanbieders. Je krijgt bij onze particuliere parkeeraanbieders ook een voordelige en passende parkeerplaats in ruil. Bestaat er een beter ontspannen begin van je vliegreis?