Parkos
user
Toggle Navigation
Handige parkeertips voor veilig parkeren tijdens je vakantie

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Handige parkeertips voor veilig parkeren tijdens je vakantie

Met je eigen auto naar het vliegveld rijden, heeft enkele voordelen. Je stopt je bagage bij vertrek van huis in de kofferbak. Deze pak je pas bij het vliegveld weer op. Bovendien heb je de tijd aan jezelf en kun je op je eigen tempo naar het vliegveld rijden. Ben je niet helemaal zeker van het idee dat je auto langere tijd op een parkeerplaats staat? Je kunt ervan uitgaan dat de parkeerterreinen beveiligd zijn. Daarnaast zijn er nog meer zaken die ervoor zorgen dat je auto veilig geparkeerd wordt.

Veilig parkeren bij een vliegveld

Of je nu vanaf Schiphol Airport vertrekt of vanaf Zaventem Brussel Airport, de kans is groot dat het druk is als het gaat om parkeren. Wil je zeker weten dat je een parkeerplaats hebt, dan is het nodig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. De parkeeraanbieders rond de vliegvelden zijn allemaal professionele bedrijven en dat zorgt ervoor dat je op een beveiligd terrein parkeert. Vaak is er ook personeel aanwezig om een oogje in het zeil te houden.

Kies een parkeermethode die bij je past

Op de meeste vliegvelden heb je de keuze tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Wil je graag weten waar je auto komt te staan en wil je deze zelf parkeren? Dan kies je voor shuttle parkeren en na het parkeren van je auto ga je met een shuttlebus naar het vliegveld. Bij valet parkeren heb je zelf geen omkijken naar het parkeren van je auto. De ervaren medewerker van de parkeerplaats haalt je auto bij de vertrekhal op en zorgt vervolgens voor de rest. Kies je voor het shuttle parkeren, waarbij je de auto zelf naar het parkeerterrein rijdt en parkeert? Maak dan gebruik van deze parkeertips.

  • Parkeer zonder haast

Zorg dat je voldoende tijd hebt tussen aankomst op het parkeerterrein en het vertrek van het vliegtuig. Op deze manier kun je rustig je auto parkeren en voorkom je dat deze bijvoorbeeld scheef in een vak staat of dat je in je haast een paaltje raakt. Achteruit inparkeren is vaak een goede optie. Je rijdt de auto dan na de vakantie gemakkelijk uit het parkeervak.

  • Volg de aanwijzingen van de parkeerbeheerder

Bij de meeste parkeerplaatsen zijn er vaste parkeervakken. Het komt ook voor dat je de auto moet fileparkeren. De medewerkers van het parkeerterrein geven in ieder geval aan waar je de auto kunt neerzetten. Vind je het zelf lastig om de auto goed op een aangewezen parkeerplaats neer te zetten? Aarzel dan niet om hulp te vragen, zodat je auto keurig op zijn plaats komt te staan.

  • Klap je spiegels in

Bij veel auto’s gaat het automatisch, maar mocht dat niet het geval zijn, vergeet dan niet om de spiegels van je auto in te klappen. Hiermee voorkom je dat er schade ontstaat als de auto naast je opgehaald wordt en mensen te dicht langs je auto lopen.

Praktische aandachtspunten bij het parkeren

Praktische aandachtspunten bij het parkeren

  • Noteer de kilometerstand

Bij enkele parkeeraanbieders is het gebruikelijk dat je je autosleutels in beheer geeft. Dit kan zijn omdat je gebruik maakt van de service van valet parkeren. Soms is het om praktische redenen, omdat de parkeerbeheerder je auto wil verplaatsen om de parkeerruimte zo goed mogelijk te gebruiken. Wil je zeker zijn dat er geen onnodige kilometers gereden worden met je auto? De parkeeraanbieder noteert samen met jou de kilometerstand bij aankomst, zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan.

  • Laat waardevolle voorwerpen thuis

Hoe goed de parkeerterreinen rond de vliegvelden ook beveiligd zijn, het is nooit verstandig om waardevolle voorwerpen in de auto achter te laten. Zorg er dus voor dat deze niet in de auto liggen en maak dat ook duidelijk zichtbaar. Dit doe je bijvoorbeeld door de kofferbakruimte leeg te laten en de hoedenplank weg te halen.

  • Berg je autosleutel op een vaste plaats op

Als je je autosleutel meeneemt op vakantie, berg deze dan op een plek op die veilig is en makkelijk bereikbaar. Zo hoef je bij terugkomst niet in een koffer te zoeken of na te denken waar je sleutel is gebleven. Houd er bovendien vooraf rekening mee dat je genoeg brandstof hebt om weer naar huis te rijden. Zo voorkom je dat je onderweg stil komt te staan.