Parkos
user
Toggle Navigation
Lange reizen: wanneer parkeer je te lang op de luchthaven?

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Lange reizen: wanneer parkeer je te lang op de luchthaven?

Als het om parkeren bij een vliegveld gaat, denk je al snel aan de parkeerplaatsen die met een P zijn aangegeven. Deze parkeerplaatsen worden door een vliegveld als Charleroi Airport of Zaventem Airport aangeboden. Aan het parkeren op deze plekken zijn over het algemeen voorwaarden verbonden. Zo kun je er kort parkeren en lang parkeren. Maar hoe lang is lang parkeren eigenlijk en zijn er ook alternatieven? Je leest het hier.

Kan ik lang parkeren bij een vliegveld?

Dagelijks komen er heel veel mensen met de auto naar het vliegveld. Deze auto’s moeten allemaal ergens geparkeerd worden en dat is geen eenvoudige opgave. De luchthavens willen het liefst een bepaalde doorstroom hebben en zoveel mogelijk mensen de gelegenheid geven om hun auto te parkeren. Daarom is het vaak niet mogelijk om je auto voor een langere periode, zoals enkele weken, op de officiële parkeerplaatsen neer te zetten. Ook hanteert men over het algemeen een maximale parkeertijd, bijvoorbeeld achtenveertig uur. Blijf je toch langer staan, dan krijg je een aanvullend tarief voor de extra uren in rekening gebracht. Als je voor een weekend weggaat, dan kan dit soort parkeerplaatsen een oplossing zijn. Je moet er wel rekening mee houden dat de parkeertarieven voor deze officiële parkeerplaatsen hoog zijn.

Is er een alternatief voor lang parkeren tijdens vliegvakanties?

Bij het plannen van je vliegvakantie is het logisch om alle aspecten van de reis zorgvuldig voor te bereiden. Het reserveren van de parkeerplaats is net zo goed een onderdeel van deze voorbereiding. Rond de vliegvelden liggen namelijk allemaal parkeerterreinen die heel geschikt zijn om lang te parkeren. Deze parkeerterreinen bieden de mogelijkheid om je auto daar voor een paar dagen, maar ook voor meerdere weken neer te zetten. En als je tijdig reserveert, betaal je daarvoor ook nog eens een gunstig tarief. Een bijkomend voordeel is dat je een parkeerplaats kiest die helemaal bij je wensen aansluit.

Een parkeerplaats op korte afstand van het vliegveld

Als je een paar weken op vakantie gaat, heb je natuurlijk ook een bepaalde hoeveelheid bagage bij je. Het liefst parkeer je dicht bij het vliegveld, zodat je niet ver hoeft te lopen met de koffers. Zet je de auto op een parkeerplaats die iets verder van het vliegveld ligt, dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. Je stapt na het parkeren van je auto namelijk met je bagage in een shuttlebus. Deze bus rijdt je binnen korte tijd naar de vertrekhal van het vliegveld. Je koffers kun je vervolgens meteen op een bagagekar zetten. Wil je zelf niet naar de parkeerplaats rijden? Kies dan voor valet parkeren. In dat geval rijd je zelf naar de vertrekhal en haalt een medewerker van de parkeerplaats je auto daar op.

Lange reizen: wanneer parkeer je te lang op de luchthaven?

Diverse soorten service tijdens het lang parkeren

Tijdig je parkeerplaats voor het lang parkeren reserveren, bespaart je een hoop parkeerstress op de dag van vertrek. Je weet precies waar je moet zijn om je auto veilig neer te zetten tijdens je afwezigheid. Wil je de reis helemaal ontspannen beginnen? Kies dan om de nacht voor vertrek in een hotel te verblijven. Dit is perfect mogelijk op bepaalde vliegvelden. Je auto blijft dan tijdens je afwezigheid op de parkeerplaats van het hotel staan. Heb je een elektrische auto en wil je zeker weten dat je bij terugkomst met een volle accu weg kunt rijden? Reserveer dan een parkeerplaats waar een elektrische laadpaal aanwezig is. Ook als je de auto gewassen wilt hebben tijdens je vakantie, zijn daar bij bepaalde parkeerterreinen mogelijkheden voor. Bij de diverse aanbieders is duidelijk aangeven welke services ze bieden.

Reserveer eenvoudig voor lang parkeren

Bij Parkos reserveer je niet alleen gemakkelijk een parkeerplaats voor lang parkeren. Je vergelijkt tegelijk ook eenvoudig de prijzen van de verschillende parkeerterreinen met elkaar. Let bij het maken van je keuze op de afstand en de reistijd die aangegeven is tussen het parkeerterrein en het vliegveld. Maar kijk ook naar de mogelijkheid om je auto op een buitenterrein te parkeren of in een parkeergarage. Voor welke optie je ook kiest, je kunt precies aangeven voor welke periode je de parkeerplaats nodig hebt. De parkeerplaatsen zijn beveiligd. Dus je parkeert in ieder geval met een gerust gevoel, hoe lang je ook weg bent.