Parkos
user
Toggle Navigation
Luchthaven eten. Slimme keuzes om te eten op de luchthaven

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Luchthaven eten. Slimme keuzes om te eten op de luchthaven

Reizen met het vliegtuig is gemakkelijk. Je komt met het vliegtuig snel op je Europese bestemming en je vliegt naar landen in de wereld waar je met het openbaar vervoer of een auto niet kunt komen. Vliegen houdt ook in dat je ruim voor vertrek op het vliegveld aanwezig moet zijn. En als je iemand gaat ophalen, dan ben je uiteraard ook op tijd. Het is dan prettig dat je in de tijd die je over hebt, iets kunt eten en drinken. De vliegvelden in Nederland hebben verschillende eetgelegenheden, voor zowel snelle als uitgebreidere maaltijden.

Horeca voor de securitycheck

Alle vliegvelden hebben horecagelegenheden voor de securitycheck. Hier kun je als bezoeker van het vliegveld iets eten of drinken. Als je het vliegveld bezoekt, heb je dus zelf geen reisplannen en geen vliegticket. Je komt bijvoorbeeld een familielid ophalen of uitzwaaien. Ook als je een dag vliegtuigen komt spotten, ben je welkom om in de hal die voor de veiligheidscontrole ligt, aan een tafeltje van de horecagelegenheid te gaan zitten. Natuurlijk kun je als reiziger zelf ook voor de securitycheck een kop koffie bestellen. Maar dikwijls is het meer ontspannen om dat te doen als je al helemaal ingecheckt bent.

Eten en drinken na de securitycheck

Nadat je je bagage hebt afgegeven en zelf door de veiligheidscontrole bent gegaan, heb je eigenlijk de tijd aan jezelf. Dit is dus het moment om nog wat kleine inkopen te doen. Je weet precies hoeveel tijd je nog hebt voordat je vlucht vertrekt, dus je kunt ook op je gemak iets eten en drinken voordat je aan boord gaat. De horecagelegenheden die zich na de securitycheck bevinden, hebben vaak een divers aanbod. Je kunt er dus terecht voor een eenvoudig drankje en een broodje, maar ook voor een meer uitgebreide maaltijd.

Op ieder moment van de dag eten op het vliegveld

Of je vlucht nu ‘s ochtends vroeg vertrekt of aan het eind van de middag, je bent al een paar uur onderweg als je op het vliegveld aankomt. Dat betekent dat je ook op elk moment van de dag zin kunt hebben in eten of drinken. De horecagelegenheden zijn daar uiteraard helemaal op ingesteld. Je schuift dan ook aan voor een ontbijt, lunch of diner of je begint je vakantie met een smakelijk drankje. Op ieder Nederlands vliegveld verschilt het aanbod van horecagelegenheden. Dit heeft onder andere te maken met de grootte van het vliegveld.

Op ieder moment van de dag eten op het vliegveld

Schiphol Airport

Op Schiphol Airport is er een gevarieerd aanbod van horecagelegenheden. Dit begint al met enkele bars en restaurants waar je frisdranken, alcoholische dranken, smoothies, koffie, thee en comfort food kunt krijgen. Liefhebbers van belegde broodjes, sushi of pastagerechten kunnen ook in een van de aanwezige restaurants op Schiphol terecht.

Rotterdam Airport

Voordat je de securitycheck op Rotterdam Airport door gaat, trakteer je je familie die je uitzwaait nog op een drankje in het grand café. Of je geniet van een lekker broodje met een frisse salade. Na de securitycheck eet je een uitgebreidere maaltijd in het restaurant of je drinkt iets in de gezellige bar.

Maastricht Aachen Airport

Het vliegveld Maastricht Aachen Airport is niet zo groot, maar dat betekent niet dat je geen keuze hebt als het om horecagelegenheden gaat. Zowel voor als na de securitychecks zijn er verschillende bars waar je iets kunt drinken en een hapje kunt eten. Daarnaast stel je in het restaurant met de open keuken bij de saladebar je eigen maaltijd samen.

Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport vind je diverse horecagelegenheden met ieder hun eigen specialiteit. Dit gaat van fastfoodmaaltijden tot een lekkere kop koffie. Natuurlijk ontbreken ook de bekende Brabantse worstenbroodjes niet in het assortiment. De horeca is ingesteld op een bezoeker die weinig tijd heeft voor een complete maaltijd. Maar ook als je wel langer kunt blijven zitten, is er genoeg keuze.

Eten meenemen in het vliegtuig

Op sommige vluchten worden maaltijden geserveerd, maar dat is niet altijd het geval. Heb je geen tijd om op het vliegveld voor vertrek wat te eten of wil je tijdens de vlucht toch wat nuttigen? Houd er rekening mee dat je niet alles zomaar mee kunt nemen. Het gaat dan vooral om vloeibare stoffen.

Een flesje water komt bijvoorbeeld niet door de veiligheidscontrole. Neem je een leeg flesje mee en vul je dat na de controle met water, dan is dat wel toegestaan. Het flesje moet wel doorzichtig zijn, zodat duidelijk is wat er in zit. Wil je ook wat te eten meenemen, dan koop je dat bijvoorbeeld na de veiligheidscontrole in een van de winkels. Dit is over het algemeen voordeliger dan dat je tijdens de vlucht iets koopt.