Parkos
user
Toggle Navigation
De voordelen van het online boeken van een parkeerplaats op het vliegveld

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

De voordelen van het online boeken van een parkeerplaats op het vliegveld

Heb je een vliegreis geboekt en weet je wat de vertrekdatum en -tijden zijn? Dan is het moment aangebroken om de reis voor te bereiden. In België vertrekken de meeste internationale vluchten vanaf Brussels Zaventem Airport of Charleroi Airport. Beide vliegvelden staan erom bekend dat er dagelijks veel reizigers aankomen en vertrekken. Een deel van deze mensen komt met het openbaar vervoer naar het vliegveld, maar uiteraard kiezen ook veel reizigers voor het gemak van de eigen auto.

Wil je ook met je eigen auto gaan, dan is het raadzaam om van tevoren een parkeerplaats te reserveren. Dit doe je eenvoudig online bij Parkos. Naast dat het snel en gemakkelijk is, profiteer je meteen van enkele voordelen.

Tijdig reserveren is voordelig

Bij de vliegvelden zijn er meerdere officiële parkeerplaatsen. Deze liggen direct aan het vliegveld. Maar door de grote vraag en de locatie, zijn de parkeertarieven daar hoog. Kies je ervoor om een parkeerplaats via Parkos te reserveren, dan kun je rekenen op een lager parkeertarief. Een van de redenen hiervoor is dat Parkos parkeerplaatsen aanbiedt op terreinen die niet direct bij het vliegveld liggen. De kosten voor de aanbieder zijn lager en daardoor betaal je minder voor een parkeerplaats.

Het loont daarbij ook om tijdig je parkeerplaats te reserveren. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze je hebt én hoe voordeliger het tarief is. En als je je reservering achteraf wilt wijzigen of annuleren, dan is dat mogelijk. Tot een dag voor vertrek worden hiervoor geen extra kosten door de parkeeraanbieders van Parkos in rekening gebracht.

luchthaven-parkeren-online boeken

Extra service bij het parkeren

Dat een parkeerterrein iets verder van het vliegveld afligt, betekent niet dat je zelf nog aanvullend vervoer moet regelen om van de parkeerplaats naar het vliegveld te komen. Bij het online reserveren kies je direct voor een parkeermethode waarbij het vervoer voor je geregeld is. De beide vliegvelden rond Brussel bieden shuttle parkeren aan. Hierbij rijd je op het afgesproken tijdstip naar de gereserveerde parkeerplaats en parkeer je je auto. Op het parkeerterrein staat een gratis shuttlebus klaar die het hele reisgezelschap met de bagage naar de vertrekhal van het vliegveld brengt. De afstand is kort; vaak ben je in een paar minuten ter plaatse.

Vlieg je vanaf Brussels Zaventem Airport, dan heb je de optie om voor valet parkeren te kiezen. In dat geval hoef je niet zelf naar de parkeerplaats te gaan, maar rijd je rechtstreeks naar het vliegveld. Een medewerker van het parkeerterrein neemt daar de auto van je over en zorgt ervoor dat deze veilig op de parkeerplaats wordt gezet. Bij terugkomst wacht de medewerker je op met je auto.

Door online via Parkos je parkeerplaats te reserveren, heb je een duidelijk overzicht van de verschillende opties en kun je bovendien de voordeligste aanbieders met elkaar vergelijken.

Betrouwbare parkeeraanbieders met aanvullende diensten

De parkeerterreinen waar je via Parkos een parkeerplaats reserveert, worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid en betrouwbaarheid. Tijdens het online boeken hoef je dus niet zelf uit te zoeken wat de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn. Bij de omschrijving van de parkeerplaatsen vind je deze informatie namelijk direct terug. De parkeerterreinen zijn overdekt of je parkeert buiten op een verhard terrein. Maar je kunt er altijd zeker van zijn dat de terreinen beveiligd zijn. Dit gebeurt bijvoorbeeld door middel van camerabewaking, kentekenregistratie en heldere verlichting over het hele terrein. Bij enkele parkeerplaatsen is er dag en nacht personeel aanwezig.

Geef je sleutels veilig in bewaring

Op sommige parkeerplaatsen geef je je autosleutel af. Dit is uiteraard van toepassing als je gebruikmaakt van valet parkeren. Maar ook bij shuttle parkeren kan dit voorkomen. De parkeerbeheerder kan zo bijvoorbeeld de auto’s efficiënter parkeren en ervoor zorgen dat je auto vooraan staat als je deze weer ophaalt. Als dit van toepassing is, staat dit duidelijk vermeld. De sleutels worden tijdens je afwezigheid in een kluis bewaard.

Een andere reden om je sleutels in bewaring te geven, is als je een van de aanvullende diensten hebt gereserveerd op het parkeerterrein van je keuze. Denk hierbij aan het opladen van je elektrische auto of het wassen van je auto. Hiervoor betaal je een aanvullende vergoeding. In dat geval verplaatst de parkeerbeheerder je auto en daar zijn uiteraard je autosleutels voor nodig. Er worden niet meer kilometers gereden dan nodig is.

Reken bij het bevestigen van je reservering direct het parkeertarief voor de totale parkeerperiode online af. Zo hoef je er bij aankomst of vertrek geen omkijken naar te hebben.