Parkos
user
Toggle Navigation
Parkeertarieven voor lang of kort parkeren op Maastricht Aachen Airport

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Parkeertarieven voor lang of kort parkeren op Maastricht Aachen Airport

Het vliegveld van Maastricht is gemakkelijk met de auto te bereiken: het ligt aan de A2 bij het Limburgse Beek. Heb je een vliegreis geboekt en vertrek je vanaf dit vliegveld, dan is het goed om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Maastricht Aachen heeft een aantal eigen parkeerterreinen waar je zowel lang als kort kunt parkeren. Deze parkeerplaatsen liggen op korte afstand van het vliegveld. Je parkeert daar acht dagen voor ongeveer € 123,-.

Het nadeel van deze parkeerplaatsen is dat je met je bagage naar de terminal moet lopen. Kies je voor een parkeeraanbieder die je via Parkos reserveert, dan ben je niet alleen goedkoper uit. Je profiteert bovendien van een aan aantal services.

Particuliere parkeeraanbieders bij Maastricht Aachen Airport

Net als bij vliegvelden als Rotterdam The Hague Airport en Eindhoven Airport hoef je bij Maastricht Airport niet op het officiële parkeerterrein van de luchthaven te parkeren. Het vliegveld van Maastricht heeft dan wel geen uitgebreid aanbod van particuliere parkeeraanbieders, het is wel de moeite waard om deze optie te overwegen. Via Parkos boek reserveer je eenvoudig een parkeerplaats bij Slim Parking in Beek. Afhankelijk van het seizoen, betaal je voor acht dagen parkeren € 60,-. Dat is een aantrekkelijk tarief voor een parkeerplaats die dicht in de buurt van het vliegveld ligt.

Het voordeel van een particuliere parkeeraanbieder via Parkos

Behalve dat je vaak voordeliger uit bent als je een parkeerplaats via Parkos reserveert buiten het vliegveld, zijn er nog meer redenen om voor deze optie te kiezen. De particuliere parkeeraanbieder ligt op zes minuten rijden van het vliegveld. Je hoeft zelf niet uit te zoeken hoe je met je bagage naar de vertrekhal kunt komen. Vanaf de parkeerplaats rijdt namelijk een shuttlebus die je binnen korte tijd naar het vliegveld brengt. Houd er wel rekening mee dat deze shuttleservice alleen geldt voor maximaal twee personen. Dit is om meerdere passagiers de gelegenheid te bieden op hetzelfde tijdstip van de service gebruik te laten maken.

Reis je met een groter gezelschap? Rijd dan eerst naar de Kiss and Ride parkeerplaats van het vliegveld en zet je medereizigers met de bagage alvast af. Op deze parkeerplaats mag je tien minuten gratis parkeren. Vervolgens rijd je naar de gereserveerde parkeerplaats. Je parkeert de auto en binnen vijf minuten ben je met de shuttledienst weer terug op het vliegveld. Voor de terugreis ben je vanaf het parkeerterrein in een paar minuten bij de oprit van de A2.

Veilig parkeren bij Maastricht Aachen Airport

Slim Parking Beek heeft een verhard parkeerterrein. Je parkeert je auto buiten. Het parkeerterrein is omheind en wordt met camera’s bewaakt. Dankzij het feit dat het om een klein parkeerterrein gaat, kun je erop vertrouwen dat de medewerkers een goed overzicht hebben op de geparkeerde auto’s. Nadat je de auto geparkeerd hebt, geef je de autosleutels af aan de medewerkers van het parkeerterrein. Dit is om veiligheidsredenen. Mocht er onverhoopt een calamiteit zijn, bijvoorbeeld het uitbreken van een brand, dan kunnen de medewerkers de auto’s verplaatsen. Uiteraard kun je ervan uitgaan dat er geen onnodige kilometers worden gereden als daar geen aanleiding voor is.

Naast het feit dat deze parkeeraanbieder een beveiligde parkeerplaats biedt, profiteer je ook van enkele services. Zo is er een wachtruimte met toiletten ter plaatse. En heb je hulp nodig bij het tillen van je bagage? De medewerkers van de parkeeraanbieder helpen je graag.

Reserveer tijdig een parkeerplaats

De vraag naar parkeerplaatsen op Maastricht Aachen Airport neemt steeds meer toe. Zeker in het hoogseizoen zijn er veel reizigers die hun auto in de buurt van het vliegveld willen parkeren. Om die reden investeert het vliegveld zelf ook in nieuwe parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen liggen op een kwartier loopafstand van de vertrekhal. Wil je voordeliger parkeren en gebruik maken van de shuttleservice? Dan is het verstandig om tijdig je parkeerplaats via Parkos te reserveren. Het parkeerterrein van Slim Parking Beek biedt plaats aan vijfentwintig auto’s. Hoe eerder je een plek reserveert, hoe meer kans je dus hebt dat er nog een vrij is. Bovendien geldt dat de prijzen voor het parkeren hoger kunnen worden als er minder aanbod is. Nog meer reden dus om er op tijd bij te zijn.