Parkos
user
Toggle Navigation
Beste Parkos luchthavenparking 2023

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Beste Parkos luchthavenparking 2023

Iedereen die wel eens met zijn eigen auto naar het vliegveld rijdt, weet dat het niet eenvoudig is om direct voor het vertrek van de vlucht nog een parkeerplaats te vinden. Daarom is het reserveren van een parkeerplaats zeker aanbevolen. Of je nu voor 14 dagen op vakantie gaat of alleen maar voor een paar dagen wilt parkeren. Met Parkos kun je parkeerplaatsen bij alle grote vliegvelden in Vlaanderen en Wallonië eenvoudig online reserveren. En daarbij kun je rekenen op een goede service en een veilige parkeeromgeving. Om die reden hebben wij dan ook voor het zesde jaar op rij een Parkos awards toegekend aan de beste luchthavenparkings van 2023.

Wat is een Parkos luchthavenparking?

Parkos heeft zelf geen parkeerplaatsen bij luchthavens in beheer. Maar je kunt wel via ons online vergelijkingsplatform eenvoudig en snel een parkeerplaats reserveren. Deze parkeerplaatsen bevinden zich op korte afstand van de luchthaven van jouw keuze. Ook hebben de parkeerterreinen die je via Parkos vindt vaak een aantal specifieke kenmerken. Daarom heb je bij Parkos keuze uit de volgende soorten parkeerplaatsen:

Shuttleparkeren

Bij dit type parkeerplaats rijd je zelf naar het parkeerterrein en parkeer je de auto. Daarna wordt je met een shuttledienst naar de ingang van de vertrekhal gebracht. Na je reis kun je opnieuw rekenen op vervoer van de aankomsthal naar je geparkeerde auto. Hiervoor neem je contact op met de medewerkers van het parkeerterrein, zodat je op het juiste tijdstip opgehaald wordt.

Valetparkeren

Het gemak van valetparkeren is dat je zelf niet naar het parkeerterrein hoeft te rijden. Op een afgesproken tijd zorg je dat je auto bij de terminal is, zodat je de autosleutels aan de medewerker van het parkeerterrein kunt overhandigen. Je auto wordt naar de parkeerplaats gebracht en op de dag van aankomst, staat je auto weer direct tot je beschikking in de buurt van de aankomsthal.

Bij welke parkeerterreinen kun je een reservering maken via Parkos?

In Belgie zijn er een aantal grote vliegvelden voor internationale vluchten. Dit zijn Zaventem Brussels Airport en Charleroi Brussels South Airport. Deze vliegvelden hebben in de nabije omgeving parkeerterreinen of parkeergarages. Ook zijn er hotels met parkeerterreinen in de buurt. De aanwezige parkeerplaatsen kunnen via Parkos gereserveerd worden. Niet alle parkeerterreinen in de omgeving zullen terug te vinden zijn in het aanbod. Toch kun je ervan uitgaan dat er een ruime keuze aan parkeerterreinen is. En dat allemaal in de directe nabijheid van de luchthaven van je keuze.

Hoe beoordelen wij de parkeerplaatsen?

Om in aanmerking te komen voor de Parkos awards stellen wij uiteraard een aantal eisen. Ten eerste moet de klanttevredenheid over het afgelopen jaar minimaal 8,5/10 zijn. Dit cijfer moet gebaseerd zijn op minstens 25 beoordelingen. Bovendien tijdens de beoordeling rekening met een aantal criteria. Denk hierbij aan betrouwbaarheid, veiligheid en een juiste verhouding tussen prijs en kwaliteit.

Maar je mag nog meer verwachten van een parkeerplaats die in aanmerking komt voor de Parkos awards. Zo hebben een aantal parkeerplaatsen die via Parkos aangeboden worden een uitgebreid dienstenpakket. Je kunt bijvoorbeeld je auto laten wassen tijdens je afwezigheid. Of je kiest voor een parkeerplaats met een laadpaal, zodat de accu van je auto opgeladen is als je weer naar huis rijdt. En uiteraard wordt veiligheid hoog in het vaandel gehouden door alle parkeerterreinen. Daarom zijn er zijn ook parkeerterreinen die volledig afgesloten zijn en waar bewaking aanwezig is. Daarnaast is annuleren gratis tot 24 uur voor vertrek. Afhankelijk van de locatie die je kiest, staat de auto buiten geparkeerd of is het een overdekte parkeerplaats.

De winnaars van de beste luchthavenparking 2023

Wereldwijd zijn er dit jaar 350 luchthavenparkings die een Parkos award hebben gewonnen. De medewerkers van deze parkeerterreinen worden in het zonnetje gezet. Daarnaast bevat het pakket een aantal stickers waarop vermeld staat dat de luchthavenparking de Parkos award 2023 heeft gewonnen. Deze stickers heb je misschien al opgemerkt, omdat het bedrijf ze op de ruit van hun shuttlebus of op de deur van hun kantoor kan bevestigen. Hierdoor geniet iedereen mee van de uitstekende geleverde prestaties van het parkeerterrein. En dit niet alleen volgens Parkos, maar ook volgens de klanten van het bedrijf!

Ontdek hier de winnaars van de beste Parkos luchthavenparking 2023.