Parkos
user
Toggle Navigation
Tips om je auto tegen de kou te beschermen

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Tips om je auto tegen de kou te beschermen

Tijdens koude winterdagen hebben onze auto’s veel te verduren. Zeker wanneer je auto gedurende langere tijd stil blijft staan, loop je de kans dat je autodeuren niet meer open willen of dat auto niet meer wil starten. Daarom is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen zodra de temperaturen beginnen te dalen. Ook als je tijdens een zakelijke reis of vakantie je auto bij een van de parkeerplaatsen parkeert die Parkos aanbiedt.

Wij helpen je graag met wat tips over Hoe je jouw auto kunt beschermen tegen koud weer. Zo weet je zeker dat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe kun je jouw auto beschermen tegen koud weer?

Tijdens koude dagen zijn er verschillende opties om autoproblemen door vriesweer of sneeuw op te lossen. Maar nog beter is dat je een voorbereidende bescherming tegen de elementen inplant. Hou dus goed de weersverwacting in de gaten. Hierdoor kun je op tijd handelen om je auto te beschermen tegen koud weer. Daarmee maak je het risico op problemen tijdens koude dagen zo klein mogelijk en krijg je een weerbestendige auto.

Wat je kunt doen om je auto te beschermen lees je hieronder:

Koop een goede ijskrabber

Winters weer gaat regelmatig gepaard met sneeuw en ijs. Vaak moet je dan ook je autoruiten krabben voordat je vertrekt. Een goede ijskrabber is dan ook een must have. Ook weerbeschermers voor auto’s zijn handig om in huis te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een autohoes of een beschermzeil voor de voorruit dat ervoor zorgt dat je autoruit niet bevriest. En door het beschermzeil vast te zetten met de ruitenwissers, voorkom je dat de ruitenwissers aan de voorruit vastvriezen.

Koop een goede ijskrabber

Bescherm het rubber van je autodeuren

Door de vorst kun je problemen ervaren met je autodeuren, bijvoorbeeld dat deze niet meer open willen gaan. Daarom is het verstandig om de rubbers van de deuren in te smeren met rubbervet of vaseline. Hierdoor zullen de deuren minder snel vastvriezen. Zijn de deuren toch vast komen te zitten? Trek dan niet aan de deur, hierdoor kan het rubber namelijk scheuren. Tegen de deur aanduwen is over het algemeen voldoende om de deur alsnog te openen.

Controleer de accu

Bij langdurige stilstand kan vriesweer een auto-accu ruïneren. Wanneer je weet dat je accu al wat ouder is of dat je de auto tijdens de koude dagen niet gaat gebruiken, laat dan je accu vooraf controleren. Dit kan eenvoudig bij de dealer of garage waar je je auto in onderhoud hebt.

Zorg voor voldoende vloeistoffen

Koelvloeistof beschermt de motor tegen vorst. Controleer het koelvloeistofpeil dan ook zodra de weersverwachting voor de auto aangeeft dat het gevaarlijk koud gaat worden. Dit geldt ook voor de ruitenwisservloeistof. Deze vul je tijdens de winter beter aan met antivries.

Zorg voor voldoende vloeistoffen

De handrem

Tijdens winterse dagen met vorst is het beter om de handrem niet te gebruiken. De handrem kan bevriezen en daardoor vast komen te zitten. Zet de auto dus in de eerste versnelling of parkeerstand en gebruik wielblokken wanneer je de auto op een helling parkeert.

Vastgevroren sloten

Een goede slotontdooier is handig om te hebben. Al kunnen we de autodeuren tegenwoordig met een elektronische sleutel openen. Soms is het gebruik van een sleutel toch nodig. Wanneer je slot door de vorst vastgevroren is, kun je het slot met een slotontdooier spray ontdooien. Spuit wat van de spray in het slot en wacht een ogenblik. Hierna s het slot ontdooidwaardoor je de auto gemakkelijk openkrijgt

Bewaar de spray ook niet in de auto, maar op een plek waar je er makkelijk bij kan, zoals je reistas of handtas.

Bescherm de auto tegen sneeuw

Regelmatig je auto laten wassen is belangrijk als het gaat om hoe je een auto kunt beschermen in koud weer. De aanslag van sneeuw, maar ook pekel kan de auto beschadigen waardoor er roestvorming kan ontstaan. Laat je auto dus wat vaker wassen, liefst met wax voor een goede weerbescherming. Veeg sneeuw altijd met een zachte borstel van de auto af. Hierdoor kun je de lak van de auto niet beschadigen. Daardoor krijg je ook een beter zicht en verlies je onderweg geen sneeuw die ander weggebruikers kan verblinden.

Parkeren via Parkos tijdens de wintermaanden

Om het even in welk seizoen parkeer je je auto via Parkos op een parking in de buurt van de luchthaven. Omdat je auto een tijd stilstaat tijdens de winter bij de luchthaven van Zaventem Brussel Airport, Brussels South Charleroi Airport of een andere luchthaven in België, hopen we dat je met onze tips goed voorbereid bent om je auto op een van de parkings veilig achter te laten en na je reis probleemloos naar huis te rijden.