Parkos
user
Toggle Navigation
Top 5 vliegvelden wanneer je vanuit België vliegt

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Top 5 vliegvelden wanneer je vanuit België vliegt

Boek je regelmatig vliegvakanties, dan is de kans groot dat je een of meerdere keren vanaf Brussel vertrekt. De stad Brussel ligt op zich redelijk centraal in België. Je kunt bovendien aan zowel de zuidkant als in het noordoosten van Brussel op het vliegtuig stappen. Maar als je in de provincie Luik woont, of aan de kust, dan is het ook gemakkelijk als je van een vliegveld dichter bij huis kunt vertrekken. Lees hier welke vliegvelden België heeft en welke soort vluchten je er kunt boeken.

Luchthaven Oostende Brugge

Voor warme vakantiebestemmingen kun je op de Luchthaven Oostende Brugge terecht. Dit vliegveld ligt op ruim twintig kilometer van Brugge, in de gemeente Oostende. De reisorganisator TUI biedt veel reizen aan die op dit vliegveld beginnen. Daarnaast staat het vliegveld bekend om de vele vrachtvluchten die hier vertrekken naar Afrika en het Midden-Oosten. Voor de passagiersvluchten liggen de bestemming voornamelijk binnen Europa, zoals Ibiza, Tenerife en Mallorca. Het vliegveld is niet groot, maar heeft wel genoeg te bieden om je vakantie goed te beginnen. Zoals meerdere restaurants en een Grand Café.

Liège Airport

Het vliegveld Liège Airport ligt tien kilometer van de gelijknamige stad Luik. Net als de meeste vliegvelden van België vindt ook op dit vliegveld veel goederentransport plaats. Maar voor een vakantie naar Tanger, Rhodos of Casablanca kun je hier ook gewoon op het vliegtuig stappen. Het bescheiden vliegveld is niet alleen voor inwoners van België een goed vertrekpunt. Ook als je uit het zuiden van Nederland komt, is dit vliegveld gemakkelijk via Maastricht bereikbaar.

Charleroi Airport

Top 5 vliegvelden wanneer je vanuit België vliegt

Ten zuiden van Brussel ligt het vliegveld Charleroi Airport. Het ligt op iets minder dan een uur rijden van Brussel en is het op een na grootste vliegveld van België. Ryanair en Pegasus Airlines bieden vluchten aan vanaf Charleroi Airport. Je vliegt dan ook naar diverse Europese bestemmingen in Turkije, Scandinavië of Frankrijk. Voordat je vertrekt, kun je in de winkels op het vliegveld nog wat lekkers voor onderweg kopen of je vakantiegarderobe aanvullen. Heb je zin in een drankje of een sandwich dan neem je plaats in een van de restaurants die op het vliegveld aanwezig zijn.

Internationale Luchthaven Antwerpen

Op slechts vijf kilometer van de stad Antwerpen ligt deze internationale luchthaven. Bij de lokale inwoners staat het vliegveld ook wel bekend als Luchthaven Deurne. De lijnvluchten die vanaf Luchthaven Antwerpen vertrekken, gaan onder andere naar Londen, Gran Canaria en Antalya. Op het vliegveld zijn diverse faciliteiten aanwezig. Vanaf het terras van het restaurant in het luchthavengebouw heb je een indrukwekkend uitzicht over het vliegveld. Als je door de veiligheidscontrole bent, is er ook nog gelegenheid om iets te drinken en natuurlijk kun je duty free inkopen doen.

Brussels Airport

Ten noordoosten van Brussel ligt het grootste vliegveld van België, Brussels Airport. Dit heeft niet alleen betrekking op de oppervlakte van het vliegveld. Het geldt ook voor het aantal passagiers dat jaarlijks via Brussels Airport vliegt. Officieel ligt het vliegveld in Zaventem. Daarom wordt het ook wel het vliegveld Zaventem Brussels Airport genoemd. Vanaf Brussels Airport vlieg je naar diverse bestemmingen binnen Europa, zoals Rome en Faro. Maar ook voor bestemmingen buiten Europa vertrekken de vliegtuigen vanaf Brussels Airport. Dit gaat van Beijing tot Tel Aviv. Bij de verschillende gates zijn restaurants gevestigd, net als in de aankomst- en vertrekhal. In de vele winkels op het vliegveld koop je nog zonnebrandcrème, enkele tijdschriften of je kijkt voor een nieuwe koffer voor je handbagage.

De bereikbaarheid van de vliegvelden in België

Alle vliegvelden van België liggen centraal in hun regio. Afhankelijk van de grootte van het vliegveld en het aantal vluchten dat per dag vertrekt, kan het rond het vliegveld druk zijn. Daarbij komt ook nog het woon- en werkverkeer van de steden die in de buurt van het vliegveld liggen, zoals in Brussel en Luik. Ga dus tijdig op weg zodat je zeker weet dat je voldoende tijd heb om naar je parkeerplaats te rijden en in te checken.

Reserveer bovendien vooraf je parkeerplaats. Als je dit op tijd doet, heb je nog voldoende keuze en betaal je een voordelig tarief. Je kiest voor shuttle parkeren waarbij je met een shuttledienst van het parkeerterrein naar de vertrekhal wordt gebracht. Wil je het gemak van valet parkeren? Dan komt de chauffeur je auto op het vliegveld ophalen. Vertrek je van een vliegveld dat niet bij je in de buurt is? Reserveer dan een parkeerplaats met een overnachting voor een uitgerust en ontspannen begin van je reis.