Parkos
user
Toggle Navigation
Waar naartoe reizen in januari

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Waar naartoe reizen in januari

De decembermaand is voorbij. Dit is een maand vol feestdagen en voor velen vol gezelligheid. De maand januari is daardoor de beste maand om er even tussenuit te gaan. Een van de mogelijkheden is een stedentrip in eigen land. Maar wil je de donkere, koude en natte dagen ontduiken. Of blue monday zonnig doorbrengen? Denk dan aan een stedentrip of vakantie in het buitenland. Er zijn vele mooie bestemmingen te bedenken. Waar zou je naartoe willen gaan?

Januari een perfecte vakantiemaand

Niet alleen vanwege de donkere dagen is januari een ideale maand om een vakantie te plannen. Nu de kerstvakantie eindigt, zijn ook de prijzen aantrekkelijker. Het huren van een huisje of appartement is dan een stuk goedkoper. Dit geldt ook voor hotelprijzen en niet te vergeten je vliegticket. Deze maand nodigt je dus echt uit om er even tussenuit te gaan!

Europa als vakantiebestemming

Misschien is Europa niet de eerste plaats waar je aan denkt als het gaat om een vakantie in januari. Het lijkt ook niet altijd the place to be. Als het gaat om het weer kunnen we er namelijk niet al te veel van verwachten. Toch zijn er mooie plekjes te vinden. Denk bijvoorbeeld aan winterse taferelen in IJsland of Finland. Geniet hier van het Noorderlicht, de sneeuw of het vulkanische landschap.

Hou je van een meer sportieve vakantie? Ga dan naar Oostenrijk, waar je geniet van wintersport activiteiten en niet te vergeten de gezellige après-ski!

Maar ook zonnige stranden vind je in Europa in januari. Spanje, met de Canarische Eilanden, is dan zeker een aanrader. Portugal, en dan vooral Madeira, is eveneens een aantrekkelijke plek om deze saaie maand te doorbreken. Goedkoop vliegen doe je vanaf Charleroi Airport.

Vakantie buiten Europa

Ga je liever verder weg? Er zijn heel wat landen buiten Europa die je juist in januari prima kunt bezoeken. Pak het vliegtuig vanaf Amsterdam Airport Schiphol en ga bijvoorbeeld naar de Verenigde Staten. Miami en Hawaï zijn daar zeker aan te bevelen. Je geniet hier namelijk van temperaturen tussen de 20 en 27 graden.

Ook eilanden zoals Cuba en Costa Rica stellen je niet teleur als het om het klimaat gaat. Bovendien nodigt de natuur op deze eilanden je uit om prachtige wandelingen te maken. Daarnaast zijn de stranden aantrekkelijk en heerlijk om te ontspannen. Daarbij ontbreekt een duik in het water zeker niet!

Wil je meer cultuur opsnuiven? Denk dan bijvoorbeeld aan Egypte. De piramides zijn indrukwekkend en natuurlijk ontdek je er nog veel meer. Ook Thailand is een geweldige optie, met bruisende steden en heerlijk eten. Vergeet hier zeker niet om een bezoek te brengen aan de olifanten!

Waar naartoe reizen in januari

Plan je reis

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarbij heb je dan ook al volop voorpret waar je heerlijk van geniet. Als eerste kies je natuurlijk je vakantiebestemming. Daarna zoek je uit waar je het liefst verblijft. Huur je een appartement of ga je voor een all-inclusive hotel? Welke plaatsen moet je absoluut bezoeken? Of welk gerecht wil je zeker eens geproefd hebben?

Natuurlijk moet je ook denken aan kleding en spullen die je tijdens je vakantie nodig zult hebben. Vervolgens volgt het inpakken van je koffer. Daarna kan het echt genieten beginnen!

Naar de luchthaven

Je vakantie start zodra je de voordeur achter je dichttrekt. Wanneer je kiest voor een vakantiebestemming dichtbij huis pak je de auto of het openbaar vervoer. Het vliegtuig is natuurlijk ook een ideale manier van reizen, zelfs al blijf je in Europa. Ook hiervoor moet je aan enkele zaken denken. Hoeveel mag je meenemen? En hoe ga je naar het vliegveld toe?

Parkos staat voor je klaar

Een relaxte manier van reizen naar de luchthaven is je eigen auto. Je hebt de tijd aan jezelf. Daarnaast kun je gemakkelijk alles meenemen en met meerdere mensen tegelijkertijd reizen. Parkos staat voor je klaar om ook het parkeren van je auto zo eenvoudig te maken. Bij vele luchthavens kun je dan ook van parkeer services gebruikmaken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan valet parkeren. Je rijdt zelf naar de parkeerplaats en Parkos regelt de rest.

Wanneer je kosten wilt besparen of graag controle houdt, kun je ook kiezen voor shuttle parkeren ofwel zelf parkeren. Hierbij parkeer je zelf de auto op de aangewezen plaats. Medewerkers helpen je met je bagage en met speciaal shuttle vervoer kom je eenvoudig bij de luchthaven.

Ook Park Sleep Fly is een optie. Hiermee start je vakantie al een dag eerder! Slaap de nacht voor vertrek in een hotel in de buurt van het vliegveld. Je vertrekt de volgende dag naar je vakantiebestemming.