Parkos
user
Toggle Navigation
Hoe herken je jouw valet-chauffeur?

Inhoudsopgave

7 minuten leestijd

Hoe herken je jouw valet-chauffeur?

Om er zeker van te zijn dat je tijdens je vliegreis je auto kunt parkeren, reserveer je voor je vertrek een parkeerplaats. Het voordeel is niet alleen dat je dan zeker weet dat je dicht bij het vliegveld parkeert. Je weet bovendien dat je parkeert tegen een gunstig tarief. Bij het parkeren heb je de opties tussen shuttle parkeren en valet parkeren. Lees hier wat valet parkeren precies inhoudt en hoe je de chauffeur herkent.

Wat is het voordeel van valet parkeren?

Alle Belgische vliegvelden bieden shuttle parkeren aan. Hierbij rijd je zelf naar de gereserveerde parkeerplaats bij het vliegveld. Nadat je de auto hebt geparkeerd, neem je plaats in de shuttlebus die je in een korte tijd naar de vertrekhal van het vliegveld brengt. Bij terugkomst haalt een shuttlebus je weer op om je naar je auto te brengen op het parkeerterrein.

Valet parkeren heeft een extra service vergeleken met het shuttle parkeren. Bij valet parkeren hoef je zelf niet naar de gereserveerde parkeerplaats te rijden. In plaats daarvan rijd je rechtstreeks naar de vertrekhal. Op het afgesproken tijdstip staat een medewerker van de door jou gereserveerde parkeerplaats te wachten. Deze medewerker helpt je om je koffers uit te laden en neemt daarna de autosleutels van je over.

Je auto wordt vervolgens naar het parkeerterrein gereden. Op de dag van aankomst staat de medewerker met je auto bij de aankomsthal op je te wachten. Je krijgt je autosleutels terug en vervolgens rijd je direct naar huis. Deze service is niet op alle Belgische vliegvelden beschikbaar. Vlieg je vanaf Brussel Airport of Charleroi Airport dan zijn er in ieder geval wel mogelijkheden voor.

Hoe reserveer je een parkeerplaats met een valet chauffeur?

Bij Parkos reserveer je eenvoudig een valet parkeerplaats online. Selecteer de luchthaven van vertrek en geef je reisperiode aan. Klik bij de parkeerservice de optie valet parkeren aan. Je krijgt dan de beschikbare parkeerplaatsen die deze service bieden. Bij de verschillende parkeerterreinen heb je keuze uit diverse opties, zoals binnen of buiten parkeren en de mogelijkheid om je elektrische auto tijdens je afwezigheid op te laten. Wat standaard is, is dat je je autosleutels aan de parkeerbeheerder overhandigt. Dit is nodig omdat de chauffeur de auto van je overneemt en hem voor je parkeert. De autosleutels worden in een kluis bewaard en alleen bevoegde medewerkers hebben er toegang toe.

Hoe bereik je de valet chauffeur?

Nadat je de reservering van de parkeerplaats hebt afgerond, ontvang je een bevestigingsmail. In deze mail staat alle belangrijke informatie over je reservering, zoals de begin- en einddatum en de locatie die je hebt gereserveerd. Daarnaast vind je ook een nauwkeurige instructie over de ontmoeting met de chauffeur. Je krijgt informatie over de exacte locatie waar je op de dag van vertrek moet zijn met je auto. De meeste luchthavens hebben speciale parkeerplekken waar de overdracht van de auto eenvoudig plaats kan vinden. De chauffeur is herkenbaar aan de bedrijfskleding van de parkeergarage. In de bevestiging staat ook een telefoonnummer dat je vlak voor aankomst moet bellen. Op dat moment spreek je persoonlijk met de chauffeur de details van de overdracht door.

Als je van je vliegreis terugkomt, geef je via datzelfde telefoonnummer de verwachte aankomsttijd door. De chauffeur staat dan bij aankomst met de auto op je te wachten. Zowel bij het begin als aan het eind van de reis inspecteer je samen met de chauffeur de auto op eventuele schade. Zo voorkom je dat er achteraf misverstanden ontstaan over de status van de auto.

Wat moet je doen bij vertraging bij terugkomst?

Bij het reserveren van de parkeerplaats geef je niet alleen een einddatum op voor het parkeren, maar ook een geschatte eindtijd. Op deze manier kan de parkeerbeheerder een goede planning maken. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je vliegtuig vertraging heeft. In dat geval stel je de medewerkers van het parkeerterrein daar zo snel mogelijk van op de hoogte. Wanneer duidelijk is wat de werkelijke landingstijd zal worden, geef je dit ook telefonisch door. Zo weet je zeker dat je auto altijd voor je klaarstaat op het moment dat je je bagage hebt opgehaald en naar buiten loopt.

Hoe herken je je valet-chauffeur?

Het voordeel van valet parkeren

Valet parkeren is geschikt als je zelf je auto niet wilt parkeren of als je bijvoorbeeld een rolstoelgebruiker in je reisgezelschap hebt. Je hoeft geen gebruik te maken van de shuttlebus en checkt direct na aankomst op het vliegveld in. Valet parkeren is iets duurder dan shuttle parkeren, maar als je tijdig reserveert, profiteer je ook van een voordelig tarief voor deze service.