Hoe werkt shuttle parkeren bij Rotterdam Airport

Wanneer u kiest voor de optie shuttle parkeren bij luchthaven Rotterdam The Hague Airport heeft u keuze uit twee verschillende aanbieders. Shuttle parking Rotterdam Airport en Speed Parking zijn de twee aanbieders die shuttle parkeren aanbieden. De diensten bij deze twee aanbieders zijn wel verschillend, bij Speed Parking rijdt u uw auto naar de parking op drie minuten van het vliegveld en parkeert u op het terrein van Speed Parking. Vervolgens wordt u door middel van een comfortabele shuttlebus naar het vliegveld gebracht door een medewerker. Wanneer u kiest voor de optie van Shuttle Parking Rotterdam Airport rijdt u met uw auto naar het Wings hotel direct naast het vliegveld en parkeert u uw auto in de parkeergarage van het hotel. Wanneer u uw auto geparkeerd heeft ontvangt u van de medewerker alvast een uitrijkaart voor de terugkomst. Op deze manier kunt u bij terugkomst direct uw auto instappen en uw weg naar huis vervolgen. Het Wings hotel bevindt zich op slechts enkele meters lopen van het vliegveld dus u zult niet met uw spullen de shuttlebus in hoeven maar loopt zo de terminal binnen.

Bij terugkomst verschilt het ook per aanbieder wat u dient te doen. Zoals hierboven al beschreven krijgt u bij Shuttle Parking Rotterdam Airport een uitrijkaart voor de parkeergarage, zodat u zelf bij terugkomst naar uw auto kunt lopen en uw weg naar huis kunt vervolgen. Wanneer u een reservering heeft geplaatst bij Speed Parking belt u naar het nummer dat u in de bevestigingsmail vindt. U belt dit nummer wanneer u uw bagage heeft opgehaald, de parkeeraanbieder weet het tijdstip dat u terugkomt en zal hier rekening mee houden. Wanneer u belt zal de chauffeur van Speed Parking zo spoedig mogelijk richting het vliegveld komen om u op te halen.

Verkeersinformatie

Als u per auto naar Rotterdam The Hague Airport reist willen wij u erop attenderen dat het mogelijk druk kan zijn rondom Rotterdam. Er staan geregeld files rondom het vliegveld en daarom raden wij u aan om extra op te letten wanneer u in de ochtend- of avondspits rijdt. Om u hiermee te helpen raden wij u aan om bijvoorbeeld de dagelijkse drukke trajecten dagelijks drukke trajecten in de gaten te houden.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.