Parkos
user
Toggle Navigation
Parkeertarieven van Hamburg Airport

Inhoudsopgave

6 minuten leestijd

Parkeertarieven van Hamburg Airport

Voor Nederlandse reizigers is er voldoende keuze uit vliegvelden als je op vakantie of zakenreis gaat. Je vliegt vanaf Schiphol Airport of Eindhoven Airport naar zowel intercontinentale als Europese bestemmingen. Op sommige momenten is het echter goedkoper om vanaf een Duits vliegveld te vertrekken. Hamburg Airport is daar een goed voorbeeld van. Het Noord-Duitse Hamburg ligt op ongeveer drie uur rijden van de stad Groningen. Vanaf Hamburg Airport vertrekken er vluchten naar Oslo, Istanbul en Palma de Mallorca.

Parkeren bij Hamburg Airport

Hamburg Airport is een groot vliegveld waar jaarlijks miljoenen passagiers op het vliegtuig stappen. Reis je zelf met de auto naar dit vliegveld, dan is het verstandig om vooraf een parkeerplaats te reserveren. Zo voorkom je dat je op de dag van vertrek lang moet zoeken naar een beschikbare plek. Bovendien heb je met een tijdige reservering een voordeliger tarief dan wanneer je op het laatste moment voor een spaarzame parkeerplek moet betalen.

Hamburg Airport beschikt over een groot aantal parkeerplaatsen die dicht bij de vertrekhal liggen. Dat klinkt aantrekkelijk, maar het nadeel van deze parkeerplaatsen is dat je hier vaak een hoog parkeertarief betaalt. Reserveer je via Parkos een parkeerplaats dan is de afstand tot het vliegveld iets groter. Het voordeel is dat je voor langere tijd voordeliger parkeert. Daarnaast zijn er mogelijkheden om toch snel bij de vertrekhal te komen na aankomst met je auto.

Is een milieusticker nodig voor Hamburg Airport?

Veel Duitse steden zijn ingedeeld in milieuzones. Als je dus met de auto in de buurt van een grotere stad komt, moet je in principe een milieusticker hebben om deze milieuzones binnen te kunnen rijden. Het vliegveld van Hamburg ligt op nog geen tien kilometer van de gelijknamige stad. Maar je hoeft in dit geval geen rekening te houden met de vraag of je een milieusticker nodig hebt. Hamburg heeft slechts twee straten als milieuzone benoemd. De parkeerterreinen die je via Parkos reserveert en ook het vliegveld zelf liggen niet in die milieuzone. Je hoeft dus geen milieusticker te hebben.

Welke parkeeropties heeft Hamburg Airport?

Rond Hamburg Airport zijn er bijna dertig parkeeraanbieders die op korte of iets grotere afstand van het vliegveld gevestigd zijn. Je hebt keuze uit een parkeergarage die volledig overdekt is of die enkele dekken in de buitenlucht heeft. Daarnaast zijn er parkeeraanbieders die een parkeerplaats op een verhard terrein hebben. Voor welke optie je ook kiest, de parkeerplekken zijn beveiligd en worden bewaakt. Afhankelijk van de aanbieder is er bewakingspersoneel aanwezig, vindt er kentekenregistratie plaats en is het terrein omheind met hekken.

Hoe ga je na het parkeren naar de vertrekhal van Hamburg Airport?

Kies je tijdens het reserveren van je parkeerplaats voor een aanbieder die niet direct bij het vliegveld ligt? Dan is de reistijd naar de vertrekhal altijd nog vrij kort. Denk aan vijf tot tien minuten. Je hoeft deze afstand niet te voet af te leggen, want je stapt, nadat je je auto hebt geparkeerd, gewoon in de gratis shuttlebus. Deze brengt je tijdig naar de vertrekhal en bij aankomst haalt de shuttlebus je ook weer op. De prijs voor acht dagen parkeren bij een parkeerplaats met een shuttledienst begint bij € 66, inclusief servicekosten.

De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de faciliteiten ter plaatse, maar ook door het seizoen. In het hoogseizoen is er een grote vraag naar de parkeerplaatsen. Hoe minder plekken er beschikbaar zijn, hoe hoger het tarief kan worden. Dat is een goede reden om tijdig je parkeerplaats te reserveren. Bij faciliteiten kun je denken aan de mogelijkheid om je elektrische auto tijdens je afwezigheid te laten opladen.

Valet parkeren

Om het jezelf gemakkelijk te maken, kun je ook voor de optie kiezen om zelf naar de luchthaven te rijden en je auto daar af te geven. Een medewerker van het parkeerterrein zorgt er dan voor dat je auto wordt geparkeerd. En hij brengt je auto bij terugkomst naar het vliegveld. De kosten van deze manier van parkeren liggen voor acht dagen rond de € 69 op een parkeerterrein buiten. Ook hier zijn de servicekosten inbegrepen.

Let er bij het reserveren van een parkeerplaats bij Hamburg Airport op dat de luchthaven zelf luchthavenkosten in rekening brengt. Bij sommige parkeertarieven is dat al inbegrepen. Het is echter mogelijk dat de parkeeraanbieder dit niet vermeld heeft en deze kosten aanvullend in rekening brengt.

7 tips om je auto te beschermen tegen de hitte bij lang parkeren.