Hoe werkt valet-parkeren bij Schiphol?

Valet-parkeren is een luxe-vorm van parkeren in de buurt van Schiphol. In tegenstelling tot shuttle-parkeren, waarbij u uw auto op de parking zet en met de shuttle-bus van de parking naar de luchthaven gaat, rijdt u bij valet-parkeren rechtstreeks naar de vertrekhal van Schiphol. Ongeveer een half uur voor u op de luchthaven aankomt, neemt u contact op met de door u geselecteerde parking. Het telefoonnummer vindt u in de bevestigingsmail. Bij aankomst aan de vertrekhal staat een medewerker van de parking u op te wachten. Samen met u controleert hij uw auto op eventuele beschadigingen en tekent een ontvangstdocument. Vervolgens brengt hij uw auto naar de parking en zorgt ervoor dat de auto veilig en professioneel geparkeerd wordt.

Hoe kom ik bij de vertrekhal?

Wanneer u kiest voor valet-parkeren bij Schiphol, dan wordt uw auto opgehaald voor de vertrekhal. De vertrekhal is gemakkelijk te vinden. U neemt de afslag ‘Schiphol’ en volgt vervolgens de borden ‘Vertrekhal’. U komt aan voor de drie vertrekhallen van Schiphol. Hier laadt u uw bagage uit en kan u onmiddellijk doorlopen naar de incheckbalie. Bij welke vertrekhal u afspreekt, bespreekt u op het moment dat u met de medewerker belt (een half uur voor aankomst op de luchthaven).

Vervolg uw reis

Nadat u uw auto overgedragen heeft aan de parkingmedewerker, kan u doorlopen naar de incheckbalie. De parkingmedewerker brengt uw auto naar de bewaakte parking. Tijdens uw reservatie bepaalt u of uw auto in de buitenlucht of overdekt geparkeerd wordt.

Bij terugkomst

Zodra u geland bent en uw bagage hebt, neemt u contact op met uw parking om te melden dat u aangekomen bent. Het telefoonnummer van uw parking staat in uw bevestigingsmail. In dit gesprek spreekt u af waar de parkingmedewerker u zal opwachten met uw auto. Een medewerker brengt uw auto vervolgens de afgesproken plaats. Vaak spreekt u af voor de aankomsthal.

Waar staat de medewerker van de parking?

De medewerker van de parking kunt u vinden op het adres dat in uw bevestigingsmail staat. Vaak is de medewerker ook te herkennen aan de bedrijfskleding. Kan u de medewerker niet vinden? Dan raden wij aan om contact op te nemen met uw parking. Het telefoonnummer van de parking kan u ook vinden in de bevestigingsmail./p>

Voor- en nadelen van valet-parkeren

Wanneer u een parking reserveert, maakt u natuurlijk graag een afgewogen keuze. Wij zetten de voor- en nadelen van valet-parkeren hier op een rijtje:

Voordelen

  • tijdwinst: u bespaart tijd omdat u zelf naar de vertrekhal rijdt. U stapt uit aan de vertrekhal en hoeft niet met de shuttle-bus van de parking naar de luchthaven te reizen.
  • gemak: u hoeft geen bagage mee te nemen van een buitenterrein naar de luchthaven en u stapt uit recht voor de vertrekhal.

Nadelen

  • vertrouwen: u kunt helaas niet zien waar en hoe uw auto geparkeerd wordt. U hebt wel de garantie dat al onze parkings uitsluitend met gecertificeerde chauffeurs werken.
  • kosten: valet-parkeren is doorgaans iets duurder dan shuttle parkeren

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.