Hoe laat moet ik op Düsseldorf Airport aanwezig zijn?

Let op:

Luchthavens in heel Europa hebben te maken met aanhoudende drukte door personeelstekorten in het hoogseizoen. Düsseldorf Airport adviseert om maximaal 3 uur voor uw vlucht aanwezig te zijn op de luchthaven. Het is niet nodig om eerder naar de luchthaven te komen, omdat de luchtvaartmaatschappijen hun check-in balies niet eerder dan 3 uur voor vertrek openen. Op de website van Düsseldorf Airport kunt u de actuele wachttijden voor de security check vinden.

 

Wij adviseren u om minimaal een half uur voordat u op de luchthaven moet zijn aanwezig te zijn bij de geboekte parkeerplaats. Zo heeft u genoeg tijd om de gratis shuttle dienst naar Düsseldorf Airport te nemen. Kiest u voor valet parkeren? Dan is het voldoende om 3 uur van te voren aanwezig te zijn bij de parkeerplaats.

update: 10 augustus 2022


Düsseldorf Airport huist meer dan 70 luchtvaartmaatschappijen. Elk van deze luchtvaartmaatschappijen hanteert verschillende inchecktijden. De inchecktijd is de tijd waarop u zich met uw bagage moet aanmelden bij de balie van de luchtvaartmaatschappij waarmee u vliegt. De precieze inchecktijd van uw luchtvaartmaatschappij vindt u op de officiële website van de maatschappij.

 

Reserveer nu je parking

 

 

Voor continentale vluchten (reizen binnen Europa) is het aangeraden om minimaal 2 uur op voorhand aan de incheckbalie te zijn. Ons advies is dan ook om minimaal 2,5 uur voor uw vlucht vertrekt op de parking te zijn waar u uw auto gaat parkeren. Zo is er voldoende tijd om rustig te parkeren en de shuttle-bus te nemen naar de luchthaven. Indien u kiest voor valet-parkeren is er dan eveneens voldoende tijd om de staat van de auto te controleren vooraleer u die overdraagt.

 

Voor intercontinentale vluchten (reizen buiten Europa), luidt het advies om 3 uur op voorhand aanwezig te zijn op de luchthaven. Er gelden immers verhoogde veiligheidscontroles voor niet-Europese bestemmingen. Daardoor kunnen de wachttijden aan de incheckbalie en douane iets oplopen. Om zeker voldoende tijd te hebben en rustig aan uw reis te kunnen beginnen, raden wij u aan om minimaal 3,5 uur voor uw vlucht vertrekt op de parking aan te komen.

Heeft u vragen?

Onze klantenservice staat voor u klaar op werkdagen tussen 9:00 - 17:00 uur.

Email of bel ons.